tiistai 31. heinäkuuta 2012

Guess, what I love.

Oioioioioi, miksi MIKSIMIKSIMIKSI minulla ei ole vaikkapa synttäreitä juuri tässä syksyllä??! Tai jotain, whatever-kissan-ristiäisiä, että voisin pyytää itselleni lahjaksi nämä? 







Voi että! Se tunne, kun oikeasti kolahtaa ja ihan kauhean lujaa. Se tunne, kun jotain on ihan pakko saada... <3


Nina

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Muka-ison-pojan viikonloppukuulumiset.

Näin se nyt sitten vaan on, että äidin ja isin muka-iso-poika, eikä yhtään-enää-mikään-pikkuvauva nukkui perjantai-lauantai-välisen yön ensimmäistä kertaa omassa huoneessaan. Sekä tietysti päikkärit läpi viikonlopun. Aikamoinen shokki oli mennä itse illalla nukkumaan: makkarista uupui sekä pinnasänky että poika. Teki mieli hakea vaava vähän äkkiä takaisin, mutta sitten ajattelin, että no, haluanko Kloppisen nukkuvan 16-vuotiaana meidän makuuhuoneessa? Hmm, no enpä kyllä.

Kloppinen nukkui yhdet päikkärit huoneessaan ennen "ensimmäisiä" yöunia ja molempien unien "aloitus" on vähän vaikeampaa kuin normaalisti. Kloppinen vähän kitisi ja itkusti, mutta kuitenkin uni sitten tuli ilman että meidän piti olla poikaa sylissä heijaamassa tai kädestä kiinni pitämässä. Onnistuttu siis aika hyvin, sanoisin.

Yökin meni, sanotaanko aika normaaliin tyyliin. Kloppinen on muutamana viime viikkona itkustellut muutamaan otteeseen per yö, mutta tähän on joka kerta auttanut pelkkä hyssyttely. Samaa itkustelua oli pari kertaa omassa huoneessa nukkuessaankin, mutta tämä muutaman vinkaisun itku oli äkkiä ohi. Kloppinen taitaa tihrustaa itkua unissaan. Tai ainakin olemme huomanneet, että jos nouset itse pinnasängyn viereen antamaan tuttia tai silittämään poskea, niin toisen itku pahenee entisestään. Paras siis on, kun hyssyttelee vain puoliunessa omasta sängystä.

Kloppisen siirtyessä omaan huoneeseensa nukkumaan, olen TIETENKIN innostunut sisustamaan tätäkin huonetta nyt uudelleen. H&M:n tilaus itseasiassa on osittain syypää tähän innostukseen. Niin ja Huuto.netistä huutamani IHAAAAANA Lundmyr of Sweden -reunapehmuste. Mutta kuvallista postausta tästäkin kodin muutoskohteesta on tulossa myöhemmin, jahka sisustus edes hipoo valmista.

En tiedä mitä toinen reppana unissansa muuten itkustaa. Hampaita? Toinen ylähammas on ainakin puhkeamassa aivan näillä näppäimillä ja koko yläkerran kalusto näyttää todella turvonneelta. Painajaisia? Tuntuu kauhealta ajatella, että jo noin pienenä nähdään painajaisia. Ja vielä joka yö, tai ainakin joka toinen yö...?

Mutta siis jee, siirtymä on onnistunut hyvin. Paremmin kuin uskalsin odottaa, vaikka toisaalta en kovia suuria probleemia uskonut tulevankaan. Voisi siis kuvitella, että minulla yöunet ovat nyt parantuneet? Ja vielä mitä – nukuin taas läpi viikonlopun ihan päin helvettiä enkä saanut unta millään perkeleelläkään, kun johonkin satuin havahtumaan. Kuten vaikkapa näihin pikkiriikkisiin ukkoskuuroihin. Todella raivostuttavaa. Ukkokullan henkikin oli paikka paikoin hiuskarvan varassa, kun siitä kuorsaamisesta ei tullut millään loppua...

No mutta takaisin muka-iso-poikaan, Kloppiseen. Kasvun ja kehityksen virstanpylväitä saavutettiin nimittäin enemmänkin. Myös turvakaukalon aika on meillä ohi. Kunnes Jäpikkä syntyy. Lauantaina haimme Kloppiselle Recaron Young Sport -turvaistuimen Turun Ozbabystä. Istuimeen ja malliin olimme päätyneet jo ennen liikkeeseen astumista, joten muita vaihtoehtoja ei juuri edes katseltu. Recarosta kun olimme kuulleet paljon hyvää lähipiiristämme ja jotenkin se on ihan eri lailla jytkyn oloinen istuin verrattuna muihin.



Ja vähänkö oli Kloppinen muikeana uudessa penkissään. Kasvot menosuuntaan, ajelua ihan uudesta perspektiivistä, erittäin jännittävää. Ja oikein istumisasennossa. Melkein tuli äipällä itku, kun tajuttiin, ettei Kloppinen enää todellakaan ole vauva, vaan viittä vailla 10-kuinen lapsikulta. Kaksi kuukautta 1-vee synttäreihin, joita niitäkin toisinaan pyörittelen jo päässäni. Mutta se onkin ihan toinen juttunsa se... ;)


Nina

perjantai 27. heinäkuuta 2012

TASAN VUOSI HÄIHIN!




H-hetki lähestyy. Juuri vastahan (helmikuussa 2012) me vaihdoimme kihlat ja päätimme päivän. No, tänään oli se päivä, kun saimme varata kirkon (Turun seudulla siis aikaisintaan vuotta ennen mahdollista) ja vielä eilen illalla me kuumeisesti kävimme Turun kirkkoja läpi ja teimme listaa, että mitä yrittäisimme tavoitella. Ehdoton ykköstoive meillä molemmilla on ollut alusta asti Turun tuomiokirkko, kakkossijalle päätyi Mikaelinkirkko ja kolmoseksi Kakskerran kirkko. Koska kaikki kolme mainittua kirkkoa ovat ehkäpä Turun suosituimmat, niin päätimme valita "varman päälle" neljänneksi vaihtoehdoksi Piikkiön kirkon. Sekin on vallan sievä kirkko ja ovathan hääbailutkin Piikkiössä, joten on ainakin looginen valinta sijaintinsa puolesta.

Viime yön nukuin äärettömän huonosti. Ja jotenkin tuntuu, että Ukkokultakin nukkui. Mietin puolivalveilla kirkkoja ja tuntui, että unissanikin pyöri vain kirkot. Sitten tuli aamu ja herätyskello soi. Nahkainen herätyskello nimeltänsä Kloppinen on toki hänkin joka aamu herättämässä, mutta toisinaan tämä herätys saattaa mennä jopa puoli ysiin saakka, joten oli otettava varman päälle tämänkin suhteen. Kello 8.00 kun sai alkaa nimittäin varaamaan kirkkoja seurakuntasihteereiltä.

Me heräsimme Kloppisen kanssa seiskan jälkeen ja aamupuuro sekä -maito syötiin sangen hermostuneen äiti-ihmisen kanssa. Ihan oikeasti, vatsassa velloi, tärisytti ja vapisutti, ja katsoin kelloa jatkuvasti. Olimme sopineet Ukkokullan kanssa, että hän alkaa soitella 07.55 ja minä tasan klo 8. Ja siitä se rumba sitten alkoi. Molemmilla taisi heti alkuunsa olla lannistunut fiilis, kun puhelin tuuttasi varattua, vaikka molemmat olimme varautuneet siihen, että kirkon varaamisrumbassa saattanee mennä koko aamupäivä. Olimme myös varautuneet siihen, että me emme saa tuomiokirkkoa ja että joudumme "tyytymään" johonkin muuhun vaihtoehtoon.

Minuutit tuntuivat ikuisuudelta, kunnes 8.15 Ukkokulta soitti ja ilmoitti, että hän pääsi puhelimellaan läpi ja me astelemme Turun tuomiokirkon alttarille tasan vuoden päästä klo 14.45. Saimme siis vieläpä sellaisen ajan, mitä olimme toivoneetkin! Taisimme ilmeisesti olla siis melko ensimmäisiä soittajia kuitenkin... :) Minä siis tunnustan olevani se lahopäämorsmaikku, joka kuumeisesti tulitti puhelinlinjaa heti aamusta 10 kertaa ja arvaatteko montako kertaa Ukkokulta tulitti? 

42 KERTAA! :D 

Ansaittu kirkkovaraus siis, eikö?

Tämä kirkon varaaminen teki kaikesta taas hirmu paljon todempaa. Meillä on varattuna kirkko. Turun tuomiokirkko. Me mennään naimisiin. Apua! Vatsassa velloo edelleen. Jännittää. Nyt jo! Vuosi häihin.





Kuvia olen taas koneelleni napsinut ihan Googlen kuvahaulla aikanaan, joten tarkempia lähteitä en jälleen kerran osaa tarkemmin paljastaa. Sorppa!

Näihin kuviin ja ennen kaikkea tunnelmiin on hyvä päättää tämä postaus ja tämä viikko bloggailun osalta.

Mukavaa viikonloppua itse kullekin! Yrittäkää selviytyä kanssamöhömahailijat näistä helteistä, minäkin yritän. :)


Bridezilla to be,
Nina

torstai 26. heinäkuuta 2012

Kinda walking and talking?

Projektimme nimeltään "hanki nyt hitto se hiton kävelytuoli jo" on kestänyt aivan tuhottoman kauan. Siis valehtelematta kuukausia. Kävelytuolia ei haluttu ostaa uutena, joten sitä on metsästetty monesta eri suunnasta käytettynä. Kriteereinä on luonnollisesti ollut kohtuullinen rahakorvaus tuolia vastaan, hyvä kunto ja saapa tuo tuolinmokoma näyttääkin ihan kivalta.

Valikoima on ollut aivan totaalisen surkea. Markkinoilla hillui ylihinnoiteltuja, pikku-Tertun puklaamia ja hajoittamia kävelytuoleja ja ne luonnollisesti sijaitsivat jossakin Rovaniemen kupeessa, kun mehän asutamme Etelä-Suomea... Öö, nou tänks.

Näin ollen Kloppinen on joutunut, tietämättään onneksi, olemaan ilman kävelytuolia. Siis ilman tätä elintärkeää kapistusta, jota ilman tuskin yksikään lapsi on oppinut kävelemään. Right?

Kunnes kaverini sattui yksi kerta kysäisemään, että olisiko meillä tarvetta sattumoisin kävelytuolille, joka heiltä jäi lähes uudenveroisena varastoon pölyttymään. No öö, let me think, on todellakin!

Ja niin tehtiin kaupat tästä härvelistä. Kympillä. Jeje!




Masiinassa ei ole mitään vikaa, mutta kotonamme makaavassa lattiamatossa on sitten sitäkin enemmän: tuolin pyörät eivät juuri pyöri ja jos pyörivät, niin erittäin raskaasti. Epic fail, siis. No, tämän kanssa emme ilmeisesti opi kävelyn alkeita, mutta ainakin uskoisin tämän vahvistavan Kloppisen jalkoja. Varaahan hän painoaan tässä ollessaan jaloilleen, ainakin vähän. Ja jos ei muuta, niin nuo leluhärpättimet ovat superkiinnostavia ja tästä istuimesta yltää mukavasti vaikka mihin, kuten kirjahyllyyn...

Kloppinen tykkää nykyään kovasti, kun häntä "kävelyttää" ja hypyttää, eli hyppykiikkukin varmasti olisi tähän saumaan loistohankinta. Sellaista meille lupailtiinkin kaveripiiristä, mutta kiikku on kokenut mystisen katoamisen, joten se siitä. Hyppykiikkuakaan emme halua uutena ostaa, emmekä ihan pimeitä hintoja maksaa käytetyistä.

Väkisinkin sitä vain miettii, että voisiko tällaisilla kapistuksilla edesauttaa lapsen liikkumisen harjoittelua ja motoriikkaa? Vai onko kyse vain lapsesta itsestään, että hän oppii asioita kun hän oppii? Meillä nimittäin ei ole "kannustettu liikkumaan" millään tällaisilla tarvikkeilla ja Kloppinen ei tosiaan liiku: ei ryömi, ei konttaa, ei nouse istumaan, ei nouse seisomaan tukea vasten saati kävele tukea vasten. En sikäli valita – elämähän on vielä melkoisen helppoa, kun ei tarvitse sydän sykkyrällä juosta toisen perässä jatkuvasti ja pelätä haljennutta kalloa. Toisaalta, kun monta kuukautta nuoremmat jo harjoittelevat konttausasentoa, niin väkisin mieleen hiipii ajatus, että onko meillä jotain pielessä? Eihän Kloppisella ole mitään pielessä?

Olen kyllä huomannut, että Kloppinen on luonteeltaan hyvin rauhallinen eikä hän hötkyile asioiden kanssa. Hänellä ei tunnu olevan kiire, kun ikätoverit saattavat olla hyvinkin malttamattomia ja tyytymättömiä. Piileekö tässä syy, miksei meillä ole kiire lähteä liikkeellekään? Konttausasentoa kyllä tapaillaan, mutta nytkyttämistä pidemmälle tässä ei olla päästy. Epäilen, että ryömiminen meillä ainakin jää välistä. Toinen asia minkä olen huomannut samanikäisiä lapsia vertailemalla (hyi minua.) on höpöttäminen ja puheen tapailu. Meillä Kloppinen on oikea papupata, eikä höpöttämisestä useinkaan meinaa tulla loppua, kun hän oikein innostuu. Voisikohan siis olla, että meillä Kloppinen oppii puhumaan ennen kuin esimerkiksi kävelemään? Käsittääkseni toinen taito näistä opitaan usein (aina?) ensin.

Eniten vituttaa vain kaveripiiri/lähipiiri, jotka jaksavat joka kerta inttää, että joko meillä ryömitään tai kontataan. Ja kun vastaamme, että ei, niin heidän reaktionsa ovat aina samanlaiset: silmät pyöreinä, kulmat koholla todetaan kysyvästi "aijaa?".

Toistaiseksi keskityn siis nauttimaan rauhallisesta, pölpöttävästä jälkikasvustamme, joka istuu muikiassa tuolissaan. Ja uudesta Ellestä sekä syysmuotiextrasta. Niin ja mokkapaloista.





Nina

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Viikonloppuvapaalla.

Takana on muutaman päivän blogihiljaisuus ja syynä sille oli Ukkokullan vierailevat siskot. Ajattelin, että olisi siis ehkä syytä olla seurallinen ja tehdä heidän kanssaan kaikkea bloggaamisen sijaan. Salavaivihkaa kävin kyllä katsomassa, että kuuluuko tänne jotain. Näinkö tähän jää siis koukkuun? Edessä olisi reilun viikon lomamatkailu, joten postauksia ei ole tulossa. Jaiks. Te pärjäätte kyllä, mutta mihinkä ihmeeseen minä purnaan juttujani viikon ajan?! :D Ei vaan, lomaa odotellaan jo kovasti ja rakkaiden ihmisten näkemistä, mutta muutama viikko pitää vielä jaksaa. Teidänkin, näitä juttuja on siis sen aikaa vielä tulossa.

No, mutta mitäs viikonloppuna sitten tehtiin: syötiin monta litraa herneitä, laatikollinen mansikoita, kebabbia ja kun oli teinityttöjen viihdyttämisestä kyse, niin tietenkin...


...SHOPPAILTIIN BIG TIME! <3 
(Hops, Kloppinen ei ole ostosten alla.)

Oma vaatekaappini oikeasti huusi itselleen sisältöä ja oikeastaan vähän kaikenlaista vaatetta. Eniten tarvitsin toppeja ja pitkiä yläosia, joihin saan möhömahani mahtumaan vaivatta. Ja sellaisiahan löytyi Vilasta viininpunaisena pitsitoppina sekä Cubuksesta perustoppeina.


Gina Tricotista matkaan lähti tummansini-valkoraidallinen tunika sekä harmaa trikoomekko. Ostin jälkimmäisen koossa M ja se mahtuu JUURI JA JUURI tidien sekä vatsan kohdalta päälle.


Ostin myös Lumenen Radiant Touch -kirkastavan naamio & mikrokuorinta-aineen ja lempparihajuvettäni Marc Jacobsin Lolaa. 


Kloppiselle ostettiin kaivattuja yöpukuja sekä 80–86 senttisiä bodeja odottamaan kasvua.

Lindexistä.
Seppälästä. Hitto, että mä olen rakastunut siihen niiden vauvamallistoon...


Kaikki bodyt Lindexistä.
Tarkoitukseni oli ostaa myös kummitytöllemme jotakin ihanaa lahjaksi, mutta voitteko kuvitella, olin tyttöjen vaatteiden kanssa ihan pihalla! En osannut katsella niitä saati ostaa mitään. Erikoista! Olin nimittäin niin odottanut, että pääsen kolppaamaan tyttöjen söpöyksiä, mekkoja ja röyhelöitä. Aivoni taitavat käydä nyt vain tyystin poikavyöhykkeellä...

H&M:n syyskuvastokin tipahti postiluukkuun ja minäkin, kuten sata muutakin bloggaria, olen aivan ihastunut Home Kids -mallistoon. Ja tilaushan oli pakko tehdä. Ikävä kyllä sieltä tarttui ostoskoriin paaaaaaaaaljon jotain muutakin kuin Home Kids -mallistoa... Mutta kuten sanoin, niin vaatekaappini kaipaa nyt päivitystä ja kipeästi yms. selittelyä tähän loppuun. H&M-tilauksesta voisin tehdä vaikkapa ihan oman postauksensa.


Nina

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Yksi lippu taivaaseen, kiitos.

Mitäpä sitä muuta kesäkuumalla tekisi kuin shoppailisi tietenkin räkä poskella talvihaalaria?

Sama homma oli muuten viime kesänä. Silloinkin olin raskaana ja etsin netin syövereistä haluamaani talvihaalaria Kloppiselle. Nyt tosin odotan Jäpikkää ja etsin Kloppiselle vähän isompaa haalaria kuin 62 senttistä.

Tiedättehän sen tunteen, kun löydätte jotain, mitä on AIVAN PAKKO saada? Se ei lähde pois ajatuksista, ei unista, mikään muu ei enää sen jälkeen kelpaa. Minä ainakin tiedän. Ja minähän etsin, etsin ja etsin, kunnes löysin...

...Ticket to Heavenin Baby Baggie -haalarin täydellisessä ruskeassa värissään, täydellisen karvakauluksen kera, täydellisen hyvässä kunnossa, täydellisen mieluisalla hinnalla: 66 €:lla. Olin onnesta soikea, vaikka olenkin raskaana ja muutoin vain pyöreä.




Pääasiassa olen etsinyt kokoa 80 cm, sillä olen kuullut monesta suunnasta tämän merkin olevan aika reilu. No, jostain syystä muutin matkan varrella tyystin mieleni ja päätinkin hommata tämän koon isompana, että sopii sitten aivan varmasti Kloppiselle päälle. Ja huhhei, tajus meinas lähteä, kun Posti toi tämän haalarin kotiin. Haalari on IHANAIHANAIHANA, mutta aivan jumalattoman suuri! Voiko Kloppinen ihan oikeasti mukamas kasvaa puolessa vuodessa NÄIN isoksi, että tämä haalari on sopiva...?

Ei persaus, olenko sittenkin hankkinut tämän aivan liian isossa koossa?

Ticket to Heaven -faneja ruudun toisella puolella? 

-> Kokemuksia kokovalinnoista? Ja merkistä muutenkin? Minkä kokoisen talvihaalarin te olette ehkä ostaneet noin 1–1.5-vuotiaalle talveksi?


Nina

Ps. Ennen kuin joku ehtii kysyä, että miksen palauta tai vaihda tämän haalarin kokoa, niin en ostanut tätä liikkeestä, vaan silmä tarkkana olen kyylännyt huuto.nettiä kuin vähä-älyinen noin 200 kertaa päivässä. Eli vaihto tai palautus ei tule kyseeseen.

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Tuliainen.

Ihana ystäväni poikkesi käymään pääkaupunkiseudulta tänne Turkkuseen ja hänelläpä oli mukanaan ihana tuominen. Myönnetään, että tiesin mitä tulossa on, mutta on erityisen ihanaa huomata, että ystävät oikeesti tietävät mistä tykkäät ja osaavat kysyä, että haluaisitko ehkä tällaisen. Hän toi nimittäin tuliaisena Helsinki World Design Capital -muumimukin! <3 Minä olisin ihan valmis ottamaan tämän käyttöön, mutta Ukkokullan mielestä käsissäni oli sellainen aarre, jonka arvo nousee vain, että se pitää kuulemma jättää alkuperäiseen pakkaukseensa. Kaapin perälle. Vähän mälsää. Mutta omistanpa tällaisen kuitenkin! Ha-haa!







Kuten ehkäpä olette huomanneet, niin tykkään kovasti Muumeista. Tai oikeastaan kaikesta Muumi-tavarasta, kuten näistä Muumi-kupeista, mutta ihan fanaattisesti näitä en kyllä kerää. En taida omistaa ainuttakaan kausimukia ja niiden pilviä hipovat hinnat vaikkapa huuto.netissä vain lähinnä huvittavat. Ei ole minun juttuni maksaa sataa euroa per kuppi...

Mutta ehkä lapsenlapsenlapseni sellaiseen hintaan tämän kupposen joskus myyvät! :D


Nina 

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Vanhempien sotasuunnitelmia.

Meillä on tällä hetkellä pohdinnassa kaikenlaista koskien Kloppista.

Tutista pikkuhiljaa luopumista. 

Viileämmän maidon juomisen opettelua.

Omassa huoneessa nukkumista.

Jokainen näistä suunnitelmanaihioista on vasta aihioita päässämme, sillä tällä hetkellä menoa masentaa ylös ilmestyvät kaksi hammasta. Kloppinen on pahantuulinen ja itkuinen, eikä nukahtaminen ole tällä erää kovin helppo homma. Ennenhän Kloppinen piti vain viedä yläkertaan pinnasänkyynsä, kun nyt siellä saa ravata ainakin kerran laittamassa tuttia suuhun, korjaamassa toisen huonoa asentoa ja lohduttamassa lohdutonta itkua. Viime yönä Kloppinen kitisi ilmeisesti unissaan monen monta kertaa ja minä TIETENKIN havahduin hereille jok'ikiseen äännähdykseen. Vain yhden kerran nousin antamaan pojalle tutin.

Väkisinkin mietin yöllä hereillä ollessani, että pitäisikö Kloppinen nyt vain siirtää pikimmiten omaan huoneeseensa? Saisinko minä nukuttua paremmin, kun en ehkä heräisi joka yö pienimpäänkin ääneen? Vaikkakin pitäisi sitten vaeltaa kokonaan toiseen huoneeseen yöllä, jos ja kun Kloppiselle iskee kunnolla paha mieli. Lisäksi nukahtaminen on kokonaan oma juttunsa nykyään. Kloppinen saattaa olla vielä hereillä, kun me menemme nukkumaan, kun aiemmin hän on ollut taju kankaalla silloin jo hyvän tovin. Saisiko poika itsekin paremmin nukahdettua ja rauhoituttua, kun me emme olisi ollenkaan samassa huoneessa?

Vaikka haluaisin tehdä tämän huoneenvaihdoksen nyt tällä sekunnilla, niin se ikävä kyllä siirtyy väkisin ensi viikkoon. Meille on nimittäin tulossa torstaina yövieraita koko viikonlopuksi, joten he tietenkin majoittuvat sitten Kloppisen huoneeseen. Omassa huoneessa nukkuminen alkaa siis ehkäpä vasta tasan viikon kuluttua. Saapa nähdä kuinka siinäkin käy.

Viileämpää maitoa haluamme taas alkaa tarjota siitä syystä, että emmehän me enää parin kuukauden päästä normimaitoakaan ruuan kanssa pojalle lämmitä. Kloppinen on oppinut juomaan maitonsa aika lämpimänä (lue: varmaan ihan turhan liian paljon lämpimänä), joten nyt olemme pikkuhiljaa lämmittäneet vähemmän ja vähemmän kuumaksi maidon. Ettei se normaaliin kylmään maitoon siirtyminen sitten olisi aivan helvetin tuskallista ja jäätävän taistelun takana. Nyt kun maito on taas suht normaalisti mennyt alas korvatulehduksien jälkeen, niin myös viileämmän maidon tarjoaminen on onnistunut ihan ok. Korvatulehduksista sen verran, että Kloppinen on edelleen hieronut vähän korviansa. Vaikka viikon antibioottikuuri on syöty tunnollisesti alusta loppuun. Ei kai se hitsin tulehdus vain ole siellä edelleen...? Murrh.

Ja sitten se tutti. No, meillähän tuttia ei juuri muuten käytetä kuin vain nukahtamisessa. Huvitutista ei siis ole kyse eikä sitä tosiaan lopoteta pitkin päivää. Tarkoitus oli alkaa opettaa pikkuhiljaa Kloppista nukahtamaan ilman tuttia. Nukahtaahan hän ilman sitä aina silloin tällöin muutenkin, kun on riekkunut pinnasängyssään ja tutti on tipahtanut heti alkuunsa suusta. Kloppinen kun ei ilmeisesti ole älynnyt kuinka se laitetaan takaisin suuhun. Tai sitten tutti ei ole ollut niin kiinnostava tai haluttava, että se olisi pitänyt saada takaisin suuhun. Ja hyvä vain, että on Kloppiselle niin merkityksetön kapistus!

Alustava sotasuunnitelmamme oli, että pikkuhiljaa alamme jättää tuttia pois toisilta päikkäreiltä ja sitten molemmilta päikkäreiltä ja lopulta myös yöunilta. Suunnitelma oli suunnitelmissa laittaa käytäntöön nyt viikonloppuna, mutta todella huonoksi mennyt nukahtaminen laittoi kapuloita rattaisiin ja kunnolla. Tämä projekti siirtynee siis ainakin viikolla eteenpäin. Ehkä tätä harjoitellaan vasta, kun omaan huoneeseen on totuttu. Ehkä. Kiirehän ei tässä ole, Kloppinen on vasta 9 kuukautta, mutta toisaalta tavoitteena olisi, että kun Jäpikkä syntyy, niin Kloppinen ei käytä tuttejansa enää lainkaan. Me kun Ukkokullan kanssa maalaisjärkeilimme, että onko tutista vieroitus kuinka mahdottoman hankalaa, jos pikkuveljellä saa olla tutti ja isoveljellä yhtäkkiä ei?

Että sellaisia "pikku"suunnitelmia täällä. Saapa nähdä miten nämä etenevät vai etenevätkö ollenkaan... Niin ja enemmän kuin kiinnostavaa olisi kuulla, miten teillä on edennyt moiset sotasuunnitelmat?


Nina

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Kynsi-inspiraatiota.

Viime viikonloppuna inspiroiduin taas ihastelemaan kynsitaidetta Googlen kuvahaulla ja lueskemalla joitakin kynsiaiheisia blogeja. Olen tällä saumaa näköjään hurahtanut toden teolla "överikynsiin" ja ajatteluun, että more is more. Pitsiä, helmiä, strasseja, kuvioita, miau! Näihin malleihin ihastuin ja rakastuin, erityisesti nuo viimeiset pääskyskynnet ovat upeat:





Kynsikuvat bongattu Googlen kuvahausta, tarkempia lähdetietoja en tajunnut laittaa muistiin.
Ihanien "taideteosten" innoittamana päätin tehdä tilauksen toistamiseen suomalaiseen kynsikauppaan nimeltään Sanna Tara Nail Art. Viimeksi tilasin sieltä perusjuttuja ja tilaus saapui todella nopeasti. Tyytyväisenä asiakkaana klikkailin ostoskoriin nyt siis tietenkin kaikenlaista koristuskrääsää.

3D-rusetteja:


Pitsejä kahdessa eri värissä:



Helmiä:



Strasseja:



Ja manikyyrikaavoja:

Kuvat http://www.sannataranailart.fi/.
Tein tilauksen lauantaina ja tiistaina posti toi mukanaan tilaukseni. Nopea palvelu, mii laik, suosittelen! Samaisena iltana piti tietenkin askarrella paskarrella myös uudet kynnet. Joista on överimeininki kyllä hyyyyyyyvin kaukana...




Kynsistä tulikin sitten aika tylsät. Nätit ja simppelit kai juu, mutta kun visiona oli jotakin ihan muuta... Valkoisen geelin päälle oli tarkoitus leikata vaaleanpunaista pitsiä, mutta tuo tilaamani pitsipä olikin materiaaliltaan jotain melko kovaa muovia. Ei oikein pitsikangasta, mitä kuvittelin tilaavani. No, eihän sellainen huonosti taipuva muovifliisu sitten kynnelle asettunut eikä tarttunut geeliinkään, joten laittamatta jäi. Ja koska päätin taiteilla kynsiä ehtooaikaan, niin eipä siinä jäänyt aikaa oikein visioida jotain uutta mahtavaa, vaan vinoilla ranskiksilla sitten mentiin. Koristeena 3D-rusetteja, helmiä ja vaaleanpunaisia strasseja. Olkoot ja menkööt nämä nyt.

Onko ruudun takana joku, joka on taiteillut pitsiä geelikynsiin koristeeksi? Kokemuksia, vinkkeleitä, onko heitä?


Nina