tiistai 18. helmikuuta 2014

"Hiljaiseloa".

Tästä blogista on tainnut tulla tylsin ikinä. Elämä on vain tällä hetkellä sellaista kiireisen tylsää settiä, että päivä on ei-niin-mediaseksikästä eikä siitä kirjoiteta fantastista postausta.

Päivä kun sujuu kutakuinkin näin, joka päivä:

Aamulla herään poikien kanssa, syödään aamupala, touhutaan, siivotaan, leikitään, luetaan kirjaja, pyykätään ja laitetaan ruokaa. Lounasta, tänään jauhelihakeittoa, josta Kloppinen onnistui syömään ainoastaan perunat ja jauhelihat - porkkanat ja lantut eivät menneet sensuurin läpi. Sitten Jäpikkä meneekin jo päikkäreille ja Kloppinen viettää satuhetkeä sohvalla. Minä yritän tällä välin lukea koulukirjoja tai sitten myönnän tappioni, kuten tällä hetkellä, ja kirjoitan blogia. Postausta, jolla ei ole oikein mitään erikoista kerrottavana, mutta tuleepa tehtyä. Helvetin huonojen kuvien kera. Ihanan laadukasta! <3


Sitten onkin jo iltapäivä ja taas touhutaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, muun muassa köökissä. Eilen väänsin sämpylöitä yleisön pyynnöstä, ovat ne vaan hitsin herkullisia kyllä minustakin.

Tämä resepti ei keksi polkupyörää uudelleen, mutta paljastetaanpa se kuitenkin:

Ninan herkut sämpät <3

Näitä tarttet:

- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 1 rkl sokeria/siirappia/hunajaa
- 4 dl grahamjauhoja.

Liuota hiiva kädenlämpoiseen veteen ja lisää sekaan edellämainitut. Anna turvota viitisen minuuttia.

Sitten tarttet:

- 7 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl oliiviöljyä

Ala työstää taikinaa lisäämällä vehnäjauhoa tasaisesti. Minusta paras taikina tulee, kun jauhoja lisää noin seitsemän desiä. Loppuvaiheessa lisää sekaan öljy.

Anna taikinan nousta puoli tuntia lämpimässä paikassa liinan alla.

Kun taikina on noussut, jaa taikina kahtia ja tee molemmista puolista oma levyllinen sämpsää: tee taikinasta pitkulainen ja leikkaa siitä samankokoisia fliisuja veitsellä ja pyörittele sämpylöiksi. Anna nousta liinan alla vielä toiset puoli tuntia.

Paista 225 asteessa 10 minuuttia. Meillä on kiertoilmauuni, ja tämä kombo toimii parhaiten ainakin meidän uunissa.


Meillä nämä sämpylät uppoavat ihan kaikille, nams. <3

No, takas päivän tapahtumiin. Ennen päivällistä meikäläinen hipsii jumpalle, eilen BodyCombatiin, tänään reisivatsapeppuun. Hiki lentää. Takaisin sorvin ääreen. Pojille iltapalat ja yökkärit, pehkuihin. Nina sohvalle. Ei, ei rentoutumaan, vaan lukemaan koulukirjoja, joista saa kirjoitella referaatteja ja esseitä. Sitten kello onkin jo kymmenen ja päästä sammuu lamppu.

Siinäpä se. Kuulostaa tylsältä, mutta kumman vauhdilla päivästä katoaa vain tunnit...


Nina

9 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Mun mielestä tässä blogissa parasta on se "tavallisuus",
hmmm noh ehkä ymmärrät pointin.
Ällösuodatinta joutuu nykyään
käyttämään monen blogin kohdalla. Toisaalta helppohan se on täältä
lukijan puolelta huudella, noh
ainakin huutelen omalla nimelläni.

Nina kirjoitti...

Ymmärsin ja olen kyllä tavallaan ihan samaa mieltä kanssasi: itsekin diggaan eniten blogeja, joissa on ripaus realismia. Ällösuodattimelle todella on käyttöä, kun yhtäkkiä nämä "hyvän tuulen blogit" ovat nousseet suosioon... :D

Kiva, kun huutelit! :)

Elina kirjoitti...

Testasin herkkusämpylöiden ohjetta viime viikolla ja ah..olivatpas ne hyviä! En ole pitkään aikaan leiponut sämpylöitä, mutta näitä tulee kyllä tehtyä uudestaan! Ja tykkään myös blogistasi juuri tällaisena - tavallista elämää.

Ann kirjoitti...

Hei! Haastoin sinut blogissani :)
http://kaksijakautuukolmeksi.blogspot.fi/2014/02/haaste.html

mirka kirjoitti...

Sämpylä ohje toimii :) Kiirusta vissii pukkaa,kun ei oo tullu mitää uutta postausta...

Nina kirjoitti...

Kiva kuulla, että maistuu muillekin! :) Kiirusta aivan totisesti pukkaa ja aina, kun on hetki olla vain, niin energia ei riitä blogiin... Vaikka asiaa olis vaikka miten, hitsi vieköön! No, pari kk pitää vielä repiä ja sen jälkeen nostan jalat pöydälle ja keskityn taas tänne. Mikäli on enää yhtään lukijaa odottamassa... :D

mirka kirjoitti...

Tsemppiä ja kyllä mä uskon, että moni odottaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti pian kuullaan teidän perheen kuulumisia!! :)

Nina kirjoitti...

Aivan pian on tulossa postausta... Olen kirjoittanut sitä jo kolmatta päivää eikä siinä ole tasan mitään erikoista. Jotenkin vaikeaa päästä taas vauhtiin... Mutta eiköhän se tästä. ;) Kiva, kun kaipaatte! <3