torstai 16. toukokuuta 2013

Karkkibuffetin rakentelua.

Kun aikanaan kuulin ensimmäisen kerran karkkibuffetista, ihastuin ideaan aivan samantien! Ajatus pelkästä hääkarkista alkoi tuntua niin laimealta, että tämä buffet-idea oli vain pakko toteuttaa. Kysehän ei ole pelkästään vain karkeista, vaan hyvällä maulla ja harkinnalla toteutettu buffa on jo koristus itsessään.

Vai mitä sanotte...? ;)     

Vau ja nam. <3

Kun olin saanut näitä kuvia vilauttalemalla Ukkokullankin innostumaan karkkibuffetista, oli aika alkaa etsiä lasisia kippoja ja purkkeja. Suurin osa on ostettu ihan uutena, mutta kolmisen purnukkaa löysin vanhempieni luota. Kaksi purkkia oikealta on ostettu Stockmannilta, edessä olevat Candy ja Candies -tekstipurkit Sinooperi Homesta ja vasemmalta takaa purkki Muuramesta.


Inspiraatiokuvissani buffetpöydässä on muutakin kuin vain karkit lasipurkeissaan, joten kaikenlaista koristusta minäkin olen suunnitellut ja ostanut. Esimerkiksi nuo puiset sytämmet ja Love-kyltin. Kumpiakin pitäisi hieman tuunata ainakin maalisutia näyttämällä. Nämä ostin siis Turun keskustassa sijaitsevasta askarteluliike Presentosta. Kauhat on tilattu Krumeluurista ja kirjateline karkkipusseille on ostettu Anttilasta.

 Lisäksi olen kaavaillut, että myös karkkibuffetpöytään tulisi hempeä pionikimppu, mutta saapa nähdä miltä lopullinen kukkatilauksen summa näyttää... 

Nyt sitten onkin työn alla karkkibuffan pussien askartelu. Ai että minä tykkään. Minusta on kehkeytynyt kyllä oikea näpräämisen kuningatar ja haikeuksissani mietin koko ajan, että mitä kaikkea muuta sitä voisikaan askarrella, kun kaikki "pakollinen paha" on tehty... 


Lopullinen ulkoasu on vielä hiukan kysymysmerkki, mutta inspiraatiota haimme näistä: 
Esittelen teille sitten meidän versiot pusseista, jahka valmistuvat.

Karkkia meillä on tällä hetkellä ostettuna noin kymmenisen kiloa ja jostain joskus olen lukenut, että sadalle häävieraalle sopiva määrä karkkia olisi noin 17 kiloa. Joten vielä olisi ostettava seitsemän kiloa nameja. Jos herkkuja jää yli, niin nou hätä, tuore aviopari varmasti kykenee hoitelemaan ne pois päiväjärjestyksestä...

Onko lukijoissa joku, joka olisi toteuttanut karkkibuffetin häissä? Tai nähnyt sellaista jonkun muun häissä? Vinkkejä toteutuksesta? Tai vaikkapa karkin määrästä?


Nina

Ps. Postauksen kuvat, omia lukuunottamatta, on pöllitty tasaisesti viime vuoden aikana koneelleni hää-kansioon, joten lähteet ovat epäselviä. Jälleen kerran. Häpeän.

5 kommenttia:

mirka kirjoitti...

Ihania nuo karkkijutut :) Odotellu innolla uutta postausta... Kärsivällisyyshän on hyve? Heh... Toivottavasti saa pian lukea uusia juttuja :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei.

En löytänyt muuta kohtaa blogistasi jonka kautta olisin voinut yhteyttä ottaa.

Onko sinulla vielä tallessa nalle-aiheinen uniriepu? Onko se teillä kovassa käytössä? Itse olen etsinyt tuollaista riepua jo yli 4 vuotta. Pystyisitkö myymään sen eteenpäin?

Nina kirjoitti...

Mirka: Pikkiriikkisesti olin kateissa, mutta nyt taas takaisin! Ehkä. ;)

Anonyymi: Tuo nalle-aiheinen uniriepu on itseasiassa tämän blogin kautta saanut jo uuden kodin... :) Toivottavasti löydät sen jotakin muuta kautta!

Anonyymi kirjoitti...

Voi, oli ensimmäinen riepu koko Suomesta neljään vuoteen :(

Pitää siis jatkaa etsintöjä, kiitos kuitenkin.

Nina kirjoitti...

Oi voi. :( Pidän peukkuja kuitenkin!