keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Sisustus-haaveita ja -suunnitelmia

Tiedättekö, olen ihan toivottomassa Instagram-koukussa. Ja ei, minä en siellä stalkkaa Janni Hussia enkä Hunkseja, vaan sisustuskuvia. Inspiroidun, saan ideoita ja pyörin monta kertaa päivässä omassa haavemaailmassani. Oma koti - mitä kaikkea voinkaan täällä toteuttaa ja tehdä! Etenkin kun tämä meidän koti on jotenkin todella inspiroiva jo omalla olemuksellaan. No, haavemaailmani inspiroimana ajattelin omaksi, ja vähän teidänkin, iloksi tehdä pientä listaa röyhkeästi sieltätäältätuolta varastamieni kuvien kera, että mitä kaikkea haluaisin meillä sisustuksen suhteen askaroida.

1. Sisäänkäynti ja kuisti

Tällä hetkellä haaveilen totta kai jouluisesta ja talvisen tunnelmallisesta sisäänkäynnistä, joka syntyy muun muassa sypresseillä ja lyhdyillä. Iso kranssi on sekin ostoslistalla.


2. Pieni tila rappusten alla

Eteisessämme rappusten alla on hieman tyhjää tilaa. Ja sana "hieman" tekeekin kaikesta pirun kinkkistä. Rappusten alle sijoitettiin kylpyhuoneremontin yhteydessä lämminvesivaraaja, joten se vie rappusten alla olevasta tilasta ison siivun, mutta alle jää kuitenkin pieni tyhjä tila. Tällä hetkellä se toimii ylirumana varastona tavaroille, jotka eivät ole muuton jälkeen löytäneet paikkaansa, mutta ai että, kun sille keksisi jotain järkevämpää ja silmää hivelevää käyttöä...


3. Keittiön sisustus

Keittiössä remontti on pientä viilausta vailla valmis, joten nyt olisi aika pienelle sisustamiselle ja somistamiselle. Vaikka keittiössä yksi tärkeimmistä asioista on tasotila, kaipaan minä tasoille jotakin kaunista. Tykkään runsaasta tyylistä, krumeluuristakin, kunhan silläkin on rajansa ja tavaramäärä ei tee siivoamisesta yhtä tuskaa. Meidän keittiössä on avaraa tilaa myös lattiatasossa, joten pieni saareke tuollaisen tuolin kera olisi ihana kombo! <3

 

4. Uusi ruokailuryhmä

Olen ihan tajuttoman kyllästynyt vanhaan ruokailuryhmäämme, joka ei mielestäni tyylillisesti edes tähän taloon sovi. Haaveilen puisesta pöydästä ja pitkästä penkistä toiselle puolelle.

 

5. Kauniita esineitä, jotka kruunaavat kokonaisuuden

Lyhtyjä, turkistyynyjä ja -torkkupeittoja, sisustustyynyjä lisää sohvalle ja Riviera Maisonin valokuvakehyksiä koukkujen kera. Nämä ovat ostoslistalla.

 

6. Jotain hauskaa poikien nukkumishuoneeseen

Poikien nukkumishuone on tällä hetkellä suuren kysymysmerkin alla. Ensinnäkin se huone on tällä hetkellä "turhan iso", joten siellä voisi toteuttaa monenlaisia ratkaisuja nukkumisjärjestelyjen suhteen. Etenkin, kun pinnasänky mitä luultavimmin lähikuukausina pienemmältä vaihtuu isompien lastensänkyyn. Lisäksi huoneeseen kaivattaisiin myös lisää säilytystilaa. Ja hauskuutta! Näitä ratkaisuja olemme Ukkokullan kanssa harkinneet ja pyöritelleet:

 


7. Kevään kohde: terassi

Meidän talossa ei ole lainkaan terassia ja koska meistä sellainen on melkeinpä oltava, niin olemme suunnitelleet erillistä terassia vanhojen omenapuiden keskelle. Oma viihtyisä alue ja grillikatos.


Työn alla on muuten postaus meidän kodista, sellaisena kuin se tällä hetkellä on - paikka paikoin aivan fantastisen ihanana, ja paikka paikoin ihan kamalan keskeneräisenä.

Mutta omakotitalohan on aina ikuisuusprojekti. Right...? :)


Nina

Ps. En saanut sitä hakemaani työpaikkaa ja vaikka se paikka ei edes tuntunut minun paikalta, olen ihan siipi maassa. Olinko niin hiton surkea? Oliko palkkatoiveeni liian korkea? Saanko koskaan töitä? Oliko urani siinä? Olenko pian leipäjonossa? Vaikka kuinka eilen uhosin Ukkokullalle, että työnnän duunijutut nyt loppuvuodeksi sivuun ja keskityn jouluun, niin jatkuvasti päässäni pyörivät mitä sekopäisimmät ja lannistavimmat ajatukset. Jee.

4 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Kyllä, ikuisuusprojektihan se on todellakin :D Moni noista sinun sisustusjutuistasi on kyllä omallakin listalla, erityisesti se keittiön pöytä. Se on meillä ihan kaamea ja aivan liian pieni.

Harmi tuota työjuttua. Vaikka nyt tuntuu pahalta, niin onneksi asioilla on tapana järjestyä -tavalla tai toisella! Joulun jälkeen uutta matoa koukkuun :)

Nina kirjoitti...

Kävinkin Marika tutustumassa sinun blogiisi - vaikutti ihanalta ja käyn vierailulla toistekin! ;)

Ja juu, en käsitä miksi otankin tämän "tappion" nyt näin raskaasti. Kun tarkoitus oli ottaa löysin rantein ja kattoa miten käy ilman mitään ahdistusta ja painetta. Ja miten kävikään... :D No, eiköhän se tästä - kyllä meikämannekiini uskoo, että kaikelle on syynsä. :)

Jenni Heinonen kirjoitti...

Meillä on pojat taas kipeitä, joten en ole päässyt kommentoimaan vaikka mieli on tehnyt =).
Mun tekis mieli kääntää ja vääntää koko talo ympäri ja vaihtaa hitto soikoon kaikki sohvasta alkaen.
Eniten edelleen ottaa aivoon meidän hirvee keittiö. Siihenkin on tulossa muutos, kun sais vaan sen tutun timpurin joskus täällä käymään.
Inhottaa tämä keskeneräisyys, kun ollaan kuitenkin asuttu tässä jo neljä vuotta.
Terassista sen verran, että tehkää siitä suunniteltua isompi. Ainakin metri molempiin suuntiin.
=)

Nina kirjoitti...

Toi on kyllä ERITTÄIN tuttu tunne, että tekis mieli laittaa kotona uusiksi muun muassa kaikki. Ukkokullalle kun olen joskus tämän ilmaissut ääneen, niin vähän sellaiseksi kalpeaksihan se mies meni... :D Hyvästeli varmaan mielessään tulevia tilejään.

Mut hei, eiks keskeneräisyys kuulu asiaan, kun asuu omakotitalossa? ;) Näin ne ainakin väittävät (lohduttavat). :)

Paranemisia teille ja ihanaa joulunaikaa!