lauantai 15. kesäkuuta 2013

Häät - missä mennään?

Kirjoitin viime vuoden elokuussa postauksen alustavista hääsuunnitelmistamme ja pakko myöntää, että minä - tuuliviirien tuuliviiri - olen yllättävän vähän muuttanut mieltään, kun aikaa on kuitenkin kulunut melkein vuosi. Aika käsittämätön juttu, pakko myöntää. Mutta kun häihin on enää noin kuukausi ja viikko, niin päivitelläänpä, että missä mennään:
Yleistä:

Tahdomme: Heinäkuun lopussa. <3
Vieraita: 90
Budjetti: Venyy ja paukkuu, tulee lopulta olemaan lähempänä 15 000 kuin 10 000 €. Mutta kerrankos sitä...
Maksajat: Me itse sekä vanhempamme.
Teemaväri: Valkoinen, haalea roosa. Teemamme on maalaisromantiikka: pitsiä, hempeää, romanttista, juuttinarua, vintagea ja hitunen glamouria. :)
Kutsut: Tehty itse rakkaudella. Ihanat tuli. <3




Morsian:

Kaasot: Edelleen samat: N & N.
Hääpuku: Iiiiihana Ellisin puku pitkällä laahuksella. <3


Alusvaatteet: Ostamatta. Fak, fak, fak. Haluan mukavat pikkarit (en mitään nirunaruja - ne olen ostanut jo erikseen hääyötä varten ja ne vaihdan päälle vasta hääyöpaikassamme... ;)) ja kauniit balconette-malliset liivit. 
Huntu: Ei tule. Mekkoni on kaikessa massiivisuudessaan niin loistokas, ettei se mielestäni kaipaa huntua ollenkaan. Tässä mieleni siis ON muuttunut! Mutta Ninkalta tilattu tiarapanta minulle tulee. <3
Hääkengät: Ostamatta nekin. Fak, fak, fak, fak! Tilasin tosiaan Brandokselta kolmet kengät, mutta kaikki tuntuivat aivan surkeilta jalassa. Etenkin Menburit. Joten näitä lähden metsästämään ensi viikolla oikein morsiuspukuliikkeistä.
Sukkanauha: Tulee, ostettu. :)


Sormus: Ah, ihanaiseni onkin jo valmis! <3 Olin tällä viikolla sovittamassa sitä ja samalla käynnillä jätimme kihlamme fiksaukseen sekä pienennykseen. Kaikki kolme sormusta haetaan kotiin ennen juhannusta. Eli olen samassa rakennuksessa tulevan vihkarini kanssa KUUKAUDEN päivät ennen kuin saan alkaa käyttää sitä - mikä KIUSAUS! Ehkä sen verran kuitenkin nopeasti sovitan, että saan teille kuvaa... :D 
Jaa juu, sormukseni on valmistanut siis Morris Lindblom & Co. Suosittelen heitä lämpimästi kaikille, palvelu oli todella miellyttävää ja sormus upea, eikä mitään Kiinan massatuotantoa... ;) 
Muut korut: Kaulakorusta en ole edelleenkään innostunut, vaan paljas dekoltee iskee edelleen. Rannekorua siis etsiskelin ja sen halusin olevan todella bling! Sellainen ihanuus löytyi lopulta Ninkasta sekin. <3
Kampaaja: 11. Hetki Turussa.
Kampaus: Hiukset ovat pääaosin auki, rennosti kiharoilla ja sivuista hiukset ovat letitetty taakse kiinni.
Hiuskoristeet: Se tiara edelleen. 
Meikki: Tehdään myös 11. Hetkessä. Silmämeikki on näyttävä, muttei liian tukkoinen tummuuden puolesta. Huulet ovat nudet ja pohjameikistä on tarkoitus saada ihanan heleä ja läpikuultava.
Huomenlahja sulhaselle: Voi vaikeaa, vaikeaa! Enkä uskalla sitä ainutta ideaa tässä paljastaa, sillä tiedän Ukkokullan toisinaan lukevan tätä blogia.

Sulhanen:

Bestmanit: Edelleen J & K.
Puku: Pohjanmaan kansallispuku helavyötä myöten. <3
Kengät: On.
Sormus: Kihlaan tulee uusi kaiverrus. Lisäksi sormusta fiksataan ja pienennetään.
Parturi: Minun vakkarini leikkaa hiukset noin paria viikkoa ennen ja sulho himself laittaa tukkansa hääpäivänä.
Huomenlahja morsiammelle: Unelmoin aikanaan Michael Korsin rannekellosta ja sen voisin edelleen ottaa... ;) Tai sitten voisin haluta vaikka sykemittarin. Se ei tosin ole kovin romanttinen lahja? :D

Kukat:

Hääkimppu: Romanttinen pyöreä kimppu, pioneja ja ruusuja.


 

Heittokimppu: Miniversio hääkimpusta.
Sulhasen viehe: Ei tule, sillä ei kuulemma sovi pukuun.
Muut vieheet: Koska BM:t pukeutuvat samoin kuin sulho, ei heillekään tule vieheitä. Morsiammen isälle viehe kuitenkin tulee.
Hääpaikan kukat: Pöytiin tulee kimppuja 1-2  ja myös karkkibuffettiin harkitsen kimppua. Nämä kukat itseasiassa tilaamme huomenna. :) Ulos laitan varmaan edelleen itse jotain kukkia isoihin lasimaljakoihin.




 ...ja ihan täydelliset maljakot löysin muuten Ikeasta. Hinta huikeat 3 € kappaleelta. Felixin kurkkupurkit olisivat myös ajaneet asiansa, mutta olisi tainnut tulla yhtä kalliiksi ostaa niin paljon suolakurkkuja? :D


Kuljetus: 

Hääauto: Sininen Buick vuosimallia 1953.



Kuljettaja: Auton omistaja.
Koristelu: Taakse tulee pahvisydän, jossa tulee lukemaan joko "Happily Ever After" tai sitten "Tänä iltana ei tuu pakkeja!". Ei olla vielä päätetty, että halutaanko olla hahhah-hauskoja vai siirappisen ällöromanttisia.

Vihkiminen:

Esteiden tutkinta & kuulutukset: Check.
Kirkko: Turun tuomiokirkko.
Pappi: selviää vasta tasan kuukautta ennen hääpäivää, joten vielä epäselvä hahmo.
Häämarssit: Sisääntulo: Juhlamarssi satunäytelmästä "Prinsessa Ruusunen", ulos: Mendelssohn: häämarssi näytelmästä "Kesäyön unelma".
Muu musiikki kirkossa: Mikäli kanttorille ja papille ok, niin läheinen ihminen laulaa Johanna Kurkelan Rakkauslaulun.
Heitettäväksi: Pallottelemme kahta ideaa - vaaleita ruusunterälehtiä tai sitten vaaleita ilmapalloja... Päätös on aina vaan tekemättä.



Hääjuhla:

Juhlapaikka: Wanha Talli. Alla kuva oleellisesta sijainnista juhlapaikallamme, eli baaritiskistä.



Koristelu: Valkoista tai juuttista kaitaliinaa, pyöreät pitsiliinat, maljakot kimpun kera, tuikkuja, pöytänumero kehyksessä. Lisäksi käytössä valkoisia kehyksiä, valkoisia lyhtyjä, lasipurkkeja ja -maljakoita, kirjaimia ja kylttejä. Onpa typerää luetella näitä, kuvat kertokoon meidän ideoista siis jotakin.




 


Jatkopaikka: Wanha talli.
Seremoniamestari: M.
Puheet: Tulossa ainakin morsiammen isältä, sulhon äidiltä, seremoniamestarilta sekä ilmeisesti myös toiselta kaasolta.
Istumajärjestys: Tulee olemaan ehdottomasti.
Häävalssi: Ei valssi, vaan tanssi. En taida paljastaa tätä vielä, jos kuitenkin joku häävieraamme tänne blogiin eksyy ja meidät tunnistaa...
Musiikki: Taustamusiikkia ruokailun ja kahvin ajaksi sekä loppuyöksi. Välissä veivaa bändi.
Ohjelma: Tästä vastaavat kaasot ja bestmanit, joten emme tiedä. Perushuttua on luvassa, kuten kimpun ja sukkanauhan heitot sekä vissiin kai myös morsmaikun ryöstö. Jaiks!
Lahjalista: Harkittiin, mutta ei koskaan tehty.
Lahjatoiveet: Kuivaa kahisevaa, kiitos. :)
Hääkarkit: Karkkibuffet.
Vieraskirja: Aion askarrella meistä kahdesta albumin, johon myös häävieraat saavat rustia. Lopulta tähän albumiin aion liimata myös hääkuvia.

Valokuvaus:

Valokuvaaja: Studio Huone/Mikko
Videokuvaaja: Hyi, ei tule.
Viralliset kuvat: Studio Huone/Mikko.

Sulhosta ja bestmaneista on PAKKO saada tämänkaltainen kuva! 



Ruoka ja juoma:

Pitopalvelu: tulee Wanhasta Tallista.
Tervetuliaismaljat: Freixenet Carta Nevada Semi Seco & Pommacia.
Menu: alustavia ajatuksia ja ideoita on, mutta menupalaveri on vasta heinäkuun puolessa välissä.

Ihan yhtä iso kysymysmerkki on myös se, millaisen menu-tiedotteen askartelemme pöytiin... Mutta tässä muutama herkullinen ja varteenotettava idea:


 

Ruokajuomat: J.P. Chenetiltä valko- ja punaviiniä sekä tietysti ihan maitoa ja vettä.
Booli: Tulee, mutta tarkka resepti vielä vähän hakusessa...
Hääkakku: Vaalea/valkoinen ihanuus, mutta lopullinen ulkoasu vielä päättämättä. Jotain allaolevien tyylistä:


 

Kakunkoriste: On! Ihana! <3 <3 Tilattu nettikaupasta nimeltänsä LightInTheBox.


Iltapala: Tarjoillaan, mutta tämäkin selviää vasta menupalaverissa.

Muuta:

Hääyö: Vietetään Ukkokullan varaamassa paikassa, on minulle yllätys. <3
Kuljetus hääyön viettopaikkaan: Luultavasti taksi?
Häitä edeltävä yö: Minä olen kaasojen kanssa hotellissa Turun keskustassa ja pojat ovat meillä kotona.
Häämatka: Ollaan mietitty josko tehtäis joku pidennetty viikonloppureissu jonnekin, kun ei vaan voida jättää näin pieniä lapsia kahdeksi viikoksi mummolaan. Eli se Bora Bora odottaa meitä viiden vuoden päästä... :)
Kyltit tielle: tehdään ja visiokin on. Inspiraatiota ammennamme allaolevasta kuvasta.



Jaksoiko joku lukea loppuun - huutakaa hip? :D

Häiden lähestyminen on ihanaa ja kamalaa. Ihanaa tietysti siksi, että se on meidän suuri päivämme ja aion nauttia kaikesta siirapista ihan antaumuksella. Kamalaa taas siksi, että tämä hömpötys ja suunnittelu loppuu (toisaalta sekin on myös ihanaa!) ja sitten ihan oikeasti pitää kestää se jumalaton jännitys sekä perhosvilinä vatsan uumenissa. Hui-jui! 

Tekemistä ja hankittavaa vielä riittää, joten onneksi se sekopäinen jännitys ei vielä ehdi täysillä iskeä. ;)

*Edit: en todellakaan taas käsitä, että miksi tässä julkaistussa postauksessa fonttikoot hyppelevät miten sattuu ja välilyöntejäkin on miten sattuu. Äh-ihan-sama-sit.*

**Edit vol. 2: Niin ne kuvien lähteet ovat taas epäselvät - kuvat ovat taas hääalbumistani, johon olen keräillyt pitkän tovin inspiskuvia. Tsorppa!**


Nina

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hip :)

Mun elliksen puvun alle ei tarvinnut liivejä kun puvun yläosa oli niin tukeva. Tai oikeastaan liivejä ei saanut puvun alle nätisti :D

Hyvältä vaikuttaa suunnitelmat, lista oli aika pitkä ja huokaisin helpotuksesta että omat häät on jo pidetty :) Toivottavasti tänne tulee muutamia hääkuviakin sitten vilautukseen.

Nina kirjoitti...

Luulen, että itsekin huokaisen, kun häät ovat ohi :D Mutta minä nautin tästä suunnittelusta ja näpräämisestä ihan suunnattomasti, että ei tämä sikäli ihan mitään kärsimystäkään ole.. ;)

Eiköhän täällä blogissa hääkuvia tulla vielä näkemään... :)