tiistai 21. lokakuuta 2014

Takkuja

Terkkuja edelleen remontin keskeltä ja ulkohuussin tunnelmista! Vessa/suihku kun näyttää aina vaan tältä, eli keskeneräiseltä:


Mittari alkaa olla aika täynnä, eikä kyllä syyttä - pelkästään kylppäriä on tehty pian neljä viikkoa. Kyllä, äitiä on tullut ikävä useampaankin otteeseen. Enää on jäljellä vain muutama homma, mutta eikös sitten putkarimme sairastunut ja koko eilisen päivän työt seisoivat täysin. Harmitti, niin ettei veri kierrä, mutta sellaista se on. Ja sanottakoon, että putkarimme on ihan superhyvä tyyppi ja lupasi yrittää päästä tänään pelipaikalle, jotta meidän prokkis etenisi.


Otsikko ei siis viittaa takkuihin hiuksissa, vaan elämässä - aika syvällistä mitä. Meidän hermojamme ei kiristä nimittäin pelkkä remontti, vaan myös entinen vuokranantajamme, joka on nyt aiheettomasti vähentänyt vuokravakuussummastamme veden tasauslaskun, joka ei vuokrasopimuksen mukaan kuulu meille. Stoori menee itseasiassa niin, että soitin heti Kuluttajaliittoon tästä laskusta kuultuani, koska en ollut itse ihan varma, että kuuluuko lasku meille vai ei. Päällimmäisenä: halusin, että asiat menevät oikein. Vuokrasopimuksessamme kun ei lue, että vesi maksettaisiin käytön mukaan tai meiltä laskutettaisiin myös tasauslasku - siinä lukee ainoastaan "X €/kk/hlö ennakko, vauvasta ei tarvitse maksaa". Jäpikkä oli nääs noin viisikuinen, kun muutimme tähän huoneistoon vuokralle. 

Meidän perhe mitään vedellä läträä. Kuvassa Kloppinen. :)

No, Kuluttajaliitossa parikin eri lakimiestä sanoivat, että tilanne on aivan selvä: lasku ei kuulu meille ja vuokranantaja ei voi meiltä laskuttaa mitään, mikä ei ole mainittuna sopimuksessa. Ilmoitin tästä asiallisesti välittömästi vuokranantajalle. Hän ei vastaillut puheluihin eikä viesteihin, joten ei jäänyt paljon vaihtoehtoja kuin ottaa uudelleen yhteyttä Kuluttajaliittoon ja Kuluttajaoikeusneuvojaan, että mitäs nyt tehdään. Joka paikassa minun kehoitettiin ottaa yhteyttä vielä kerran vuokranantajaan ja pyytää häntä itseään ottamaan yhteyttä näihin tahoihin, jotta vuokranantaja kuulisi miten asia on. Hän vastasi tähän kuitenkin, että hänellä ei ole moiseen mitään intressejä, menkööt vaikeimman kautta. Summa summarum: joudun tekemään nyt valituksen kuluttajariitalautakuntaan ja odottamaan takaisin rahojamme ties kuinka pitkään. Eli mitäpä muutakaan tämä olisi kuin aivan tahallista kiusantekoa. Ottaa päähän. Lujaa. Etenkin kun menimme ostamaan jo sohvan vuokravakuusrahoillamme, jotka luulimme tietenkin saavamme kokonaisuudessaan takaisin. Nyt saan sitten hakea jotain samperin luottoa, että saan osan sohvasta maksettua myöhemmin. Murr.

Viime viikonloppuna leputimme hermojamme, missäs muuallakaan kuin, omalla pihallamme. Nautimme syksyn raikkaudesta ja siivosimme pihaa KOKO päivän muun muassa haravat kädessä. Ja KOKO päivän saldona: noin 1/3 pihasta haravoituna ja noin 20 kottikärryllistä lehtiä ja pari kärryllistä poikien kiikuttelua eestaas. Ihanien lehtipuiden kääntöpuoli.

 


 

Pihalla riittää siis vielä tekemistä. Ja sisällä. Raah. Ihan just on jo poikien synttäritkin ja moni vieras astuu uuteen kotiimme ensimmäistä kertaa - joko saa alkaa panikoida?!


Nina

2 kommenttia:

Jenni Heinonen kirjoitti...

Kivan näköinen kylppäri teille on tulossa, ja voiton puolellahan
tuo näyttää olevan. Tosin ymmärrän ketutuksen.
Neljä viikkoa ilman saniteettitiloja saisi
tämän naisen hulluksi, varsinkin kahden pienen lapsen kanssa,
ei morjens.
Ai miten vihaan haravointia!
Meillä tarvii aina ennen
haravointia/pihalla liikkumista
varten raivata liukumiinat a.k.a
koiranpastat veke. Kun on kaksi
jättirakkia, niin näitä tryffeleitä saa kantaa ainakin
lapiollisen päivässä kompostille.

Ihana toi Molon haalari, pakko
ehkä poistaa meillekin toi mustana.
Tilasin just ticketiltä baby baggien harmaana, saas nähdä
millainen se on livenä.

Nina kirjoitti...

Kyllä tässä voiton puolella jo ollaan, mutta huh mikä kuukausi onkaan takana! Hulluus ei todellakaan ole kaukaa liipannut... ;)

Minäkään en ihan hillitön haravafani ole, mutta toisaalta se siisti piha on kyllä sen kamaluuden arvoinen. Miinat tuo varmaan oman pikantin lisämausteensa siihen hommaan :D

Tuo Molo on siis välikausihaalari ja on ollut kyllä erittäin hyvä ostos! Ylipäätään en ole Moloihin pettynyt vielä kertaakaan, ja kokemusta löytyy siis myös talvihaalareista. Meidän pojille ne sopivat ja istuvat loistavasti. Itsekin kotiutin aikanaan Kloppiselle Ticketin talvihaalarin, mutta se oli aivan väärän mallinen pojalle ja jäi siis käyttämättä. No, onneksi niiden jälleenmyyntiarvo on ihan jees. :)