torstai 19. kesäkuuta 2014

Samettia suulle.

Nyt kun pääsin reseptien jakamisen makuun, on pakko hehkuttaa yhtä keittoa, joka vie kielen mennessään. Ainakin minulta ja pikku-Jäpikältä. Ukkokulta siihen ei koskenut pitkällä tikullakaan, ja Kloppinenkin maistoi keittoa jokusen lusikallisen ennen kuin pisti pisteen syömistouhuille.

Kyseessä on siis kukkakaalisosekeitto, kuten otsikkokin lupaa. Tämäkään resepti ei ole mikään oman luovuuden taidonnäyte, vaan bongattu joskus aikanaan täältä. Ihanan helppo tekele, etenkin jos jättää sen tilliöljyn tekemättä ja pysyy perusasioissa.

Näitä tarvitset:

500 g kukkakaali
2 perunaa
250 g purjoa
1 l vettä
3 rkl kasvisfondia
15 g voita
1 dl kuohukermaa

Ja keittohan valmistuu näin:

1) Huuhtele ja leikkaa kukkakaali. Kuori ja kuutioi perunat soppakokoisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Pätki siitä noin 3 cm paloja. Jätä vihreät lehtiosat käyttämättä.

2) Laita vesi kiehumaan ja lisää sinne kasvisfondi. Kuullota perunoita ja purjoa voissa muutama minuutti.

3) Laita perunat ja purjot kiehumaan, anna kiehua viitisen minuuttia. Lisää kukkakaalit ja keitä vielä noin 15 minuuttia.

4) Valuta kasvikset ja ota liemi talteen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää lientä, kunnes koostumus on hyvä. Lisää lopuksi kuohukerma sekaan ja mausta tarvittaessa suolalla. 

Ohjeen mukaan kerma pitäisi vaahdottaa, mutta minä unohdin sen vahingossa ekalla kerralla. Siitä huolimatta keitosta tuli ihanan pehmeää, joten ei taida olla välttämätöntä. Superkiireiset mamitsut säästävät tässä siis ainakin kaksi minuuttia. ;)

Herkullisen annoskuvan sijaan laitan kuvan Jäpikän lautasesta, kun se on tyhjennetty KOLMATTA kertaa - kertoo siis keiton mausta jotakin. <3


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin - rentouttavaa juhannusta kaikille!


Nina

Ei kommentteja: