Kyseessä on siis kukkakaalisosekeitto, kuten otsikkokin lupaa. Tämäkään resepti ei ole mikään oman luovuuden taidonnäyte, vaan bongattu joskus aikanaan täältä. Ihanan helppo tekele, etenkin jos jättää sen tilliöljyn tekemättä ja pysyy perusasioissa.
Näitä tarvitset:
500 g kukkakaali
2 perunaa
250 g purjoa
1 l vettä
3 rkl kasvisfondia
15 g voita
1 dl kuohukermaa
Ja keittohan valmistuu näin:
1) Huuhtele ja leikkaa kukkakaali. Kuori ja kuutioi perunat soppakokoisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Pätki siitä noin 3 cm paloja. Jätä vihreät lehtiosat käyttämättä.
2) Laita vesi kiehumaan ja lisää sinne kasvisfondi. Kuullota perunoita ja purjoa voissa muutama minuutti.
3) Laita perunat ja purjot kiehumaan, anna kiehua viitisen minuuttia. Lisää kukkakaalit ja keitä vielä noin 15 minuuttia.
4) Valuta kasvikset ja ota liemi talteen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää lientä, kunnes koostumus on hyvä. Lisää lopuksi kuohukerma sekaan ja mausta tarvittaessa suolalla.
Ohjeen mukaan kerma pitäisi vaahdottaa, mutta minä unohdin sen vahingossa ekalla kerralla. Siitä huolimatta keitosta tuli ihanan pehmeää, joten ei taida olla välttämätöntä. Superkiireiset mamitsut säästävät tässä siis ainakin kaksi minuuttia. ;)
Herkullisen annoskuvan sijaan laitan kuvan Jäpikän lautasesta, kun se on tyhjennetty KOLMATTA kertaa - kertoo siis keiton mausta jotakin. <3
Nina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti