keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Suosi suomalaista, osa 2.

Jos et tiedä, mistä suomalaisuuden suosimisesta on kyse, lukaisepa ensin tämä. Eilen suitsutin ihanaa suomalaista Papua ja annoin aavistuksen kritiikkiä Blaa-merkille, ja tänään onkin vuorossa Gugguun ihailua ja myös aavistus kritiikkiä, jottei menisi liian sokeriseksi.

Ensikosketukseni Gugguun vaatteisiin tapahtui jo melko lailla koko yrityksen alkutaipaleella. Ihailin Gugguun vaatteita, etenkin huppareita ja jumppiksia, Magicpoks-blogissa kateudesta vihertäen. Sitten tuli joulunalusaika 2013 ja joulualennusprosentteja Gugguun verkkokauppaan: oli aivan pakko tilata meillekin Gugguuta testiin. Ja siitä se ihastus lähti syttyen rakkauden ilmiliekkeihin. Vaatteet istuivat pojille täydellisesti - se istuvuus esimerkiksi hupparissa oli jotain uskomatonta. Valehtelematta koskaan ennen mikään huppari ei ole istunut niin upeasti. Ihanat värit ja kestävyys tekivät nekin vaikutuksen.

Kaikki kuvien vaatteet ovat Gugguuta, paitsi alakuvassa oleva autopaita, joka on tietenkin Polarn O. Pyretin.
Ja niin alkoivat vaatekaapit hiljalleen täyttyä, nyt Kloppisen vaatekaapista löytyy Gugguuta tähän malliin:

Jäpikältä löytyy kaapista nämä:

Eikä siinä vielä kaikki - eilen Gugguulla alkoi ale ja pakkohan sitä oli tilata muutama vaatekappale, joita olen "tarvinnut": Jäpikälle keltaiset trikoopantsit sekä musta trikoopaita ja Kloppiselle harmaa trikoopaita. Seuraavaksi tilaan vasta syksyn mallistosta, lupaan. Tai ehkä en, kun ei sitä ikinä tiiä. Tiiättekö? Kyllä te tiiätte. Tiiän.

 
Kuvista uupuu myös muutama Gugguun vaate, jotka olen viime päivinä myynyt eteenpäin. Esimerkiksi Jäpikän 86 kokoiset colleget lähtivät uusille omistajilleen ja myös Kloppisen jumppis. En tiedä miksi, mutta en oikein osaa käyttää enää yli 2,5-vuotiaalla jumppista. Joten turhaanpa minä niitä kaapissa säilön, kun voin vaihtaa ne rahaksi ja ostaa jotain käyttöön asti pääsevää tilalle.

Niin, Gugguun vaatteiden yksi mukava puoli on niiden jälleenmyyntiarvo. Joistain vaatekappaleista tuntuu saavan omansa pois, vaikka vaate olisi käytettykin! Joskin uskon tämän huuman kuitenkin ajallaan laantuvan: vaatteita tulee myyntiin jatkuvasti vain suurempia eriä = useammalle riittää, useampi saa = vaatteiden arvo ei tule varmasti olemaan tulevaisuuden yhtä hillitön. Siltikin uskon, että niiden jälleenmyyntiarvo säilynee kohtalaisena kuitenkin.

Yleisesti ottaen Gugguu on laadukasta tavaraa, mutta kaiketi kaikkeen hyvää mahtuu sekaan jotain ei-niin-hyvääkin. Meillä Gugguuta on reklattu kaksi kertaa: ensimmäisen kerran reklasin mustan hupparin, josta hupun sauma alkoi purkaantua. Reklaani vastattiin nopeasti ja sain lähettää "vanhan" hupparin heille korjattavaksi, ja parisen viikkoa myöhemmin hain postista korjatun hupparin takaisin. Olin tyytyväinen.

Nyt huomasin, että Kloppisen vihreistä collarishortseista reikiintyy saumat. Ja mitä olen seuraillut keskustelua netissä, en ole ainut ostaja, joka on kohdannut Gugguun collegevaatteessa samanlaisen ongelman laadussa... No, tekevälle sattuu - merkityksellisintä on se, miten reklamaatio hoidetaan. Ja kohdallani asiakaspalvelu on ollut aina hyvää. Se antaa ns. virheet anteeksi ja saa ostamaan tuotteita toistekin. Jos taas reklaani ei oltaisi otettu tosissaan eikä tuotteita korvattaisi... No, en ostaisi eurollakaan Gugguuta. Tietenkään. Mutta koska asiakaspalvelu on erinomaista, tuotteiden lisäksi, tunnustan fanittavani Gugguuta. Suuresti. Se ei liene tullut teille yllätyksenä? :D

Löytyykö teidän lasten vaatekaapista, tai omasta, Gugguuta? Mitä te tykkäätte Gugguusta? Mikä on teidän lemppari suomalainen lastenvaatemerkki?


Nina

Ei kommentteja: