tiistai 17. kesäkuuta 2014

Suosi suomalaista, osa 1.

Meillä on lastenvaatekaapissa tapahtunut suuria muutoksia viimeisen puolen vuoden aikana. Siinä missä ennen halpa hinta on ollut ostamisen peruste, on se nykyään milteipä peruste jättää ostamatta. Taantuma saa ostamaan suomalaista, tukemaan suomalaista liiketoimintaa. Että euroja jäisi Suomeen, suomalaisille, mieluiten pienemmille tekijöille. Taantuman lisäksi Bangladeshissa tuhansia ihmishenkiä vienyt romahtanut tehdas sai ajattelemaan ja muuttamaan ostoskäyttäytymistä. Haluanko ihan oikeasti tukea tällaista toimintaa, jossa rikkaat rikastuvat köyhien työntekijöiden HENGEN kustannuksella....? Ja vaikka henkikulta työntekijöissä vielä pihisisi, ovat työolosuhteet eettisestä ja turvallisesta kovin kaukana. Lisätään tähän vielä paska ja riittämätön riistopalkka, niin "made in Bangladesh" -maininta vaatteen labelissa saa kavahtamaan... Tuskin tarvitsee edes mainita, että ekologisuus sekin on tästä toiminnasta aika kaukana. Tuntuu jopa vähän iljettävältä, että esimerkiksi Reiman vaatteita valmistetaan tällaisissa olosuhteissa. Iuh.

No, tämän enempää en nyt aio saarnata, löytyyhän aiheesta tietoa googlettamalla ja aika tuttua huttua tämähän monelle jo onkin. Sen sijaan aion hehkuttaa ihanuuksia, suomalaisia ihanuuksia, joille olen menettänyt täysin sydämeni ja Bangladeshin massatuotannon hedelmät ovat jääneet ostamatta. Näitä merkkejä ovat muun muassa Gugguu, Blaa ja Papu. Jotta tästä ei syntyisi blogihistorian pisin postaus, jaan hehkutukseni sekä mielipiteeni kahteen postaukseen: tämän postauksen tähtiä ovat Papu ja Blaa ja seuraava on omistettu Gugguulle.

Papu on sukeltanut sydämeeni. Ja kummasti merkin vaatteita onkin pojille kertynyt, osa uutena ja osa käytettynä. Niin kuin ekologisuuteen sopii. Papun vaatteet kun ovat osoittautuneet TODELLA kestäviksi ja en voi kuin suositella!

Tässä Kloppiset Paput:Polvipaikkaleggareista on tullut aivan yhdet lempparihousut! <3

Ja tässä Jäpikälle kotiutuneita Papuja:

 


En voinut vastustaa Papun uuden kuosin peittoa, koska se vaan on niin ihana. Sille ei ole oikein järkevää funktiota, vaan se toimii tällä hetkellä enemmän koristeena kuin käytössä... Materiaali on mahtavan pehmeää, joustavaa trikoota. <3


Paput ovat olleet käytössä aivan loistavia. Ne pitävät kuosinsa ja mallinsa, ovat ihanan pehmeitä ja varmasti lapsella mukavat päällä. Ne kestävät pesua ja käyttöä. Esimerkiksi hupparit ovat mahtavaa tekoa - ne eivät yksinkertaisesti mene käytössä miksikään. Tällaisia ovat ne ekologiset vaatteet: kestäviä. Ja sokerina pohjalla: Paput ovat ihanan näköisiä lasten päällä! <3

Suomalaiset ne yhteen soppii: Gugguu ja Papu <3

Suomalaisia Blaa-merkin vaatteita meiltä löytyy kolme kappaletta. Tykkään näistä lapsekkaista, värikkäistä kuoseista esimerkiksi tyylikkäiden, yksiväristen Gugguuiden rinnalla, mutta ikävä kyllä näiden laatu ei ole tehnyt yhtä suurta vaikutusta kuin vaikkapa Papujen. Paitoihin on melko vähällä käytöllä tullut pesuhaituvaa ja Birds-editionin leggarit olivat niin pientä mitoitusta vyötäröstä, että aivan normaalin kokoinen Kloppinen ei suostunut niitä pitämään päällään, koska ne kiristivät aivan mahdottomasti masusta. Ja se, ettei Kloppinen suostu pitämään jotain vaatetta päällään, kertoo paljon, sillä muuten Kloppinen ei ole koskaan valittanut sanallakaan mistään vaatekappaleesta.Löytyykö teiltä Papun tai Blaan vaatteita? Mitä tykkäätte?

Seuraavaksi tosiaan ihmettelen, miten ihmeessä ja millä rahalla meidän kaapit ovat täyttyneet Gugguun vaatteista. Älä katoa! <3


Nina

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noi voihan Papu! Oon tosi tykästynyt niiden vaatteiden ulkonäköön mutta en ole edelleenkään pitkän harkinnan jälkeen uskaltanut tilata kun en tiennyt niistä mitään muuta kuin hinnan. :D Mutta ehkä mä nyt luotan sun sanaan ja pistän tilausta menemään. ;)

Nina kirjoitti...

Hih, Papu on aivan ihana merkki! Yksi meidän lemppari, ehdottomasti. <3 Tilausta vain menemään, Papuillakin näyttäisi olevan melkoisen hyvä jälleenmyyntiarvo. :)