maanantai 7. marraskuuta 2011

Sairaalakassin turhakkeet.

Kirjoitin jutun mitä kaikkea aion pakata sairaalaan mukaan ja näin jälkiviisaana halusin jakaa kokemuksiani ja viisauttani siitä, mitä kaikkea ei todellakaan kannata raijata sairaalaan saakka pölyttymään.

Nämä asiat pakkasin mukaan ja niihin en koskenutkaan:

- Meikkipussin. Nonni, kattokaas, en olekaan niin pinnallinen kuin miltä joskus voi vaikuttaa. Suoraan sanottuna meikkaus ei olisi juuri vähempää voinut kiinnostaa.
- Isot t-paidat. Edelleen ihmettelen, että miksi helvetissä meille synnytysvalmennuksessa sanottiin, että pitää olla isot teepparit mukana, sillä kun vauva nostettiin rinnalleni heti synnytyksen jälkeen, niin minun ei todellakaan käsketty vaihtaa sairaalan hekumallista kolttua mihinkään t-paitaan....??! Eikä käyttöä sillä ollut Ukkokullallakaan, hän laittoi pojan sen t-paidan sisään, mikä hänellä nyt sattui olemaan päällä. En käsitä.
- Alushousuja. Omia kalsonkeja en laittanut edes kotimatkalle, vaan halusin nekin viimeiset hetket nauttia mahdollisuudesta käyttää jättimäiseksi venyviä, mistään kiristämättömiä, verkkokalsareja. Ne ovat pahuksen mukavat päällä ja sinne mahtuu vaivatta se vaippakoon side, jota minun ainakin oli pakko käyttää runsaan vuodon vuoksi.
- Paketin yösiteitä. Yllä mainitut seikat selittävät, miksi paketti omia Always-siteitä jäi tyystin käyttämättä.
- Bepanthenia. Mitään ylimääräisiä rasvoja en tarvinnut ja toisaalta opin, että jos jotakin tarvitsen, niin sellaista saan sairaalasta.

Yöpukua en onneksi pakannut laukkuun ollenkaan, sillä sillekään ei olisi käyttöä ollut.

Mitä pakkasin "liikaa" tai turhaan:

- Rasvan rinnoille. Tätä kyllä tarvitsin ja käytin, mutta rasvaa saa tarvittaessa myös sairaalasta. Sitä paitsi siellä olo maksaa, joten eiköhän siitä rahasta kannata ottaa kaikki hyöty irti. ;)
- Liivinsuojia. Toim. huom: itselläni maito ei lähtenyt nousemaan eikä se lentänyt tisseistä kaaressa, joten SIKSI MINÄ en näitä tarvinnut. En ole aivan varma laitoinko suojia edes kotiin lähtiessä...?
- Evästä. Itse en syönyt eväistä mitään, mutta Ukkokulta taisi jotakin Tuplaa ja suolapähkinää sieltä nappailla. Synnytyksen aikana ei eväiden napostelu käynyt mielessäkään.

Mitä pakkasin ja myös käytin sekä tarvitsin:

- Sukkia. Ja suosittelen kaikkia muitakin pakkaamaan näitä mukaan, sillä sairaalan verkkosukat saattavat kuulostaa seksikkäältä, mutta sitä ne eivät ikävä kyllä ole. Mukavuudesta puhumattakaan...
- Perus hygieniatarvikkeita, kuten suihkuvermeitä sekä hammasharjaa. Kauneudenhoitooni sairaalassa kuului vain suihkussa käynti ja sen jälkeen hiusten harjaus, kosteusvoiteen levitys kasvoille sekä deodorantin laitto. Niin ja tietysti hampaiden harjaus. Muuta en jaksanut, vaikka toinen kämppiksistäni meikkasi ja föönasi tukkaansa. Joka päivä. Fuckin' unbelievable.

Ukkokulta toi minulle osastolle läppärin ja siitä oli minulle muutamana kertana oikeesti seuraa ja käyttöä. Iltasella, kun Ukkokullan vierailu luonani päättyi ja vauva nukkui, oli mukava käydä lukemassa Facebookissa vauvaonnitteluja sekä muiden kuulumisia. Lisäksi puhelimen laturilla oli myös käyttöä, sillä jostain kumman syystä ihmisiltä sateli viestejä... :)

Yksi päivä kirosin sairaalanvaatteita, jotka eivät istu ja etenkin sinä yhtenä päivänä tuntuivat todella epämukavilta. Tätä kurjuutta lisäsi, kun huomasin, että yksi mamma hoippui käytävällä vastaan omissa vaatteissaan. Kaipasin omia vaatteita, joissa tuntisin oloni varmemmaksi, mutta toisaalta pyykkivuoren tekeminen kotiin olisi ollut turhaa.

Että semmoista. Jälkiviisaus on p*rseestä, mutta jospa näistä vinkeistä olisi jollekulle apua. Tai minulle itselleni joskus myöhemmin. Who knows. :)


Nina

Ps. Tämä Muumi-reunapehmuste saattaa olla ihan turhake, mutta hitsi, pakko saada ja tilata täältä. :D

Ei kommentteja: