torstai 20. marraskuuta 2014

Atoopisen ihon hoitotuotteet

Yksi bloggaamisen tähtijuttuja on ehdottomasti kokemusten jakaminen. Arvostan itse ihan suunnattomasti blogipostauksia, jotka ovat aitoja eivätkä sponsoroituja tekstejä. Itse olen suunnitellut tätä postausta valehtelematta jo kuukausia, sillä haluan jakaa teille erään kokemukseni ja toivon, että tästä on apua jollekulle siellä ruudun toisella puolella.

Kuten moni ahkerampi stalkkeri (pus! <3) varmaan tietääkin, olen kamppaillut vuosikausia atoopisen ihon kanssa. Itseasiassa kun oikein mietin, niin teini-iästä asti. Atopiani voisi olla kai vaikeampikin, mutta itselleni tämä on ollut aivan äärimmäisen kiusallinen vaiva, sillä pahimmat ihottumat ovat olleet ihan aina kasvoissani ja huonoimpina aikoina olen näyttänyt oikeasti aika hurjalta. Jokainen naispuolinen voi varmasti ymmärtää kuinka kurjaa on esimerkiksi meikata kasvoja, kun ne ovat karheat kuin raastinrauta. Erityisesti silmienympärysiho, huultenympärys, posket, leuka ja kaula sekä niska ovat olleet niitä kuuluisia ihottuma-alueita. Viimeisimpinä vuosina ihottumia on ilmestynyt myös käsitaipeisiin ja päänahkaan.

Kuvassa minä ja Jäpikkä, kun Jäpikkä on muutaman kuukauden ikäinen. Katso huultenympärysiho!

Kutina ihottumissa on sietämätöntä ja luonnollisesti raapiminen ei tilannetta juuri paranna. Iho on niin kuiva, että se hilseilee jatkuvasti. Ja vaikka läästin rasvaisinta voidetta, mitä apteekista löysin, ei ihon jano ja kiristys silti loppunut. Ei ole auttanut muu kuin yrittää kestää, yrittää elää tämän ihosairauden kanssa, yrittää etsiä uusia tuotteita ja kokeilla niitä. Sitten kun kärsimys on ollut äärirajoilla, on ollut pakko marssia yksityiselle ihotautilääkärille, joka on kerta toisensa jälkeen antanut ohjeet tämän hetkiseen tilanteeseen ja määrännyt reseptillä kortisonivoiteet. Vahvat, ja aika myrkyt, kortisonivoiteet ovat kyllä aina tehonneet, mutta vain hetkellisesti. Kortisonivoiteita kun voi käyttää ainoastaan kuuriluonteisesti. Niinpä iho-ongelmat palasivat takaisin joka kerta, vaikka olin syytänyt monia satoja euroja pelkästään lääkärikäynteihin... Ei liene vaikea kuvitella, että tilanne laittoi vähän vituttamaan kerran jos toisenkin.

Sinnikkyys kuitenkin palkittiin - jaksoin etsiä rohkeasti uusia tuotteita kokeiltavaksi ja hain netistä ahkeraan tietoutta atopian hoidosta. Vuonna 2013 kävimme joulumyyjäisissä, joissa näin eräässä kojussa kyltin: "Voide atoopiselle iholle". Voitte kuvitella, että hetkeä myöhemmin olin jo jututtamassa myyjää. Hän kertoi, että voide on auttanut hänen pienen tyttärensä ihottumia huomattavasti. Ostin sen kummemmin empimättä vuohenmaito-turvevoiteen, vaikka Ukkokulta vinoilikin, että noinko taas pässiä viedään narussa.

Vaan kukapa olisi arvannut, että tämä voide tulisi olemaan yksi avaintuotteista, joilla tulen saamaan ihosairauteni hallintaan...


Piiiiiiiitkän alustuksen jälkeen paljastan teille, miten minä olen saanut atoopisen ihoni kuntoon ja melko terveeksi. Voin väittää, että nyt kun ihoni on ollut näin hyvä vuoden, olen tehnyt jotain oikein. Olen pohtinut tilannettani paljon ja uskon, että suurimmat tekijät parantuneelle iholle ovat oikeanlaiset ihonhoitotuotteet sekä ruokavalio. Jotta tästä postauksesta ei tulisi pitkä kuin nälkävuosi, omistan tämän postauksen ihonhoitotuotteille. Tuotteille, jotka oikeasti auttavat ja toimivat. Tuotteille, jotka ovat aivan erinomaisia atoopiselle iholle. Tuotteille, joiden ansiosta en ole yli vuoteen käynyt ihotautilääkärillä tai levittänyt iholleni kortisonivoiteita. Tuotteille, joita suosittelen koko sydämestäni. <3


Luottotuotteeni ovat:
<3 Donna Taponerolta tilatut vuohenmaito-turvevoiteet
<3 Favoran uudistava silmänympärysvoide
<3 Madaran Superseed-kasvoöljy
<3 Dermosilin kasvoseerumi
<3 Weledan manteliöljy kasvoille (jota läträän kyllä muuallekin vartalolle kuiviin kohtiin!)


Vuohenmaito-turvevoide sopi heti ensikokeilulla iholleni hyvin, ja se myös herätti mielenkiintoni luonnonkosmetiikkaa ja sen tehokkuutta kohtaan. Ehkä lyhyempi ja puhtaampi, luonnollisempi, sisällysluettelo kosmetiikassa onkin avainasemassa? Voide yksinään ei ole kuitenkaan riittänyt janoiselle iholleni, joten päätin lisätä kasvoille voiteen lisäksi myös manteliöljyä.


Ja se oli siinä: kombo, joka säilytti ihollani kosteudentunteen ja poisti kaiken kutinan sekä kiristävän tunteen. Kombo oli niin toimiva, että olen käyttänyt vuohenmaito-turvevoidetta ja Weledan manteliöljyä jo vuoden verran. Vasta viime viikkoina olen uskaltautunut kokeilemaan jotain uutta: Madaran kasvoöljyä. Kokeilu ehdottomasti kannatti: Superseed-öljy on aivan loistavaa! Ensinnäkin olen pärjännyt pelkällä öljyllä, en ole välttämättä lisännyt voidetta kasvoille ollenkaan. Lisäksi öljy tekee kasvoista pumpulinpehmeät ja on ihan erinomainen tuote meikin alle. Öljy - voitteko kuvitella?

Olen parjannut ihotautilääkäreitä, mutta yhden loistavan neuvon olen saanut viimeisellä käynnilläni: "käytä Ceridalin lipogeeliä huulirasvana". Kuivat huulet ja ihottuma niiden ympärillä kun on ollut jatkuva murheeni. Olen käyttänyt Ceridalia huulirasvana yli vuoden päivät ja kuivat huulet ovat nekin historiaa. Toivottavasti lopullisesti.

 

Meikinpoiston luottotuotteiksi ovat osoittautuneet puhdistusvaahdot, joista parhaimmiksi olen todennut Favoran. Se on erittäin hellävarainen, jättää ihon pehmeäksi, mutta kuitenkin puhdistaa ihon huolella. Esimerkiksi silmämeikki lähtee tällä erittäin hyvin. Madaran puhdistusvaahto on sekin erittäin hyvää, ehkä aavistuksen tehokkaampaa kuin Favoran. Kuitenkin Madara ei pese silmämeikkiä yhtä tehokkaasti pois, joten Favora vie näistä pidemmän korren. Etenkin, kun se on edullisempaakin kuin Madara. Kasvojen ihoa olen kuorinut jo vuosikaudet The Body Shopin Vitamin E -kuorintavoiteella, joka minusta on riittävän hellävarainen herkälle iholle.


Pahimmat, tai useimmiten ainoat, ihottumat ovat aina olleet kasvoissa, joten vartaloni iho on muuten ollut aika lailla normaali. Kuiva toki, mutta muuten "normaali". Vartalovoiteita olen siis lähinnä valinnut tuoksun perusteella. Lempparit ovat kuitenkin sieltäkin hyllyltä löytyneet:


Vichyn nutriextra-voide on ihan unelmavoide kuivalle iholle. Erityisesti talvi-aikaan. Se on tuhtia ja se jättää ihon ihanan pehmeäksi. Dermosilin Vitamin E on taas kevyempää ja siksi tykkään käyttää sitä kuumempaan kesäaikaan. Madaran vartaloöljyä ostin vastikään, mutta olen jo parin käyttökerran jälkeen tosi ihastunut! Se imeytyy ihoon todella nopeasti jättäen ihon todella pehmeäksi. Kiinteyttävään vaikutukseen en ota kantaa. ;)


Paras kokeilemani käsivoide on ehdottomasti Dermosilin samaa Vitamin E -sarjaa. Se imeytyy nopeasti, kosteuttaa tehokkaasti ja tuoksuu ihanalta. Niin kuin kaikki muutkin Vitamin E -sarjan tuotteet. Dermosil valmistaa kaiken kaikkiaan todella hyviä ja laadukkaita tuotteita - nimittäin myös kuivien korppujalkojen paras kosteuttaja löytyy Dermosilin valikoimasta. Dermosilin tuotteet ovat minusta myös edullisia laatuunsa nähden, joten suosittelen ehdottomasti tutustumaan valikoimaan vaikkapa tästä.

No, näin lopuksi haluatte varmaan nähdä todisteita. Nähdä miltä kasvojeni iho näyttää nyt. Koko pläsiä en paljasta, edelleenkään, mutta paljastetaanpa osa:


Kasvojeni iholla ei ole enää yhtään ihottumaa. Huulet ovat toisinaan kuivat, mutta kuivuus ei leviä ihottumaksi asti. Iho on kimmoisa ja pehmeä, väri on heleä. Vuosien jälkeen voin käyttää huulikiiltoja ja -punia mielin määrin miettimättä että näytänkö Halloween-elokuvan pääpahikselta. Ja se on muuten ihan hiton mahtavaa! :)


Kuten jo aikaisemmin mainitsin, uskon että toinen merkittävä asia atopian hoidossa on ruokavalio. Mutta siihen palaan seuraavassa postauksessa. Tästä tuli jo nyt aika megapitkä postaus. Hiki tuli kirjoittaessa!

Mielipiteitä postauksesta ja aiheesta ylipäätään otan kiitollisena vastaan! <3


Nina

Ei kommentteja: