sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Onnistuneita synttäritarjoiluja

Meillä juhlittiin eilen lauantaina poikien synttäreitä ihanien ystävien ja isovanhempien kesken. Juhlat olivat success! Kaikki tuntuivat viihtyvän, itse ainakin nautin ystävien näkemisestä sekä lasten iloisesta hälinästä täysin rinnoin. En ehtinyt kuvata mitään itse juhlapäivänä, sillä hääräsin menemään ihan koko ajan. Eikö se ainakin ole hyvien juhlien merkki? ;)


Tarjoilut onnistuivat yli odotusten, vaikka etukäteen tuli jänskättyä miten leipomuksissa onnistun. En nähkääs ehtinyt suunnitella juuri mitään, nappasin vain netistä jokusen reseptin, jotka hätäpäissäni valmistin. Mutta niin vain kaikki onnistuivat yli odotusten ja vieraatkin kehuivat leipomuksia. Huvittavin yksilö näistä lienee itse täytekakku: sen hutaisin todella vähällä ajattelulla kasaan ja lintsasin muun muassa ostamalla valmiin täytekakkupohjan. Ja mitä kävi, esimerkiksi äitini ylisti kakkua, että on raikkainta ja herkullisinta mitä olen tähän mennessä tehnyt. Öööö, what?

No, ehkä hän ei ystävällisyyttään huijannut - kakkua jäi vain tämän verran ja yleensä sitä tuppaa jäämään kyllästymiseen asti:
 

Kakussa oli täytteenä murskattua banaania sekä herkullinen mangotäyte, johon laitoin 2 mangopilttiä, purkin vaniljarahkaa, purkin vispikermaa ja puoli desiä tomusokeria. Valmiit kakkupohjat kostutin maidolla, jossa oli vanilliinisokeria. Koristeluun käytin vispikermaa, jonka värjäsin keltaisella elintarvikevärillä, ja kiiwejä sekä värikkäitä nonparelleja.

Siinä se: todella helppo kakku, joka maistui aivan ihanalta. Tätä tehdään varmasti toistekin. Vaikkapa pääsiäisenä, sinnehän tämä kävisi jo väriensäkin puolesta. :)

Lisäksi leivoin tonnikalapiirakkaa ja kinkku-aurajuustopiirakkaa. Reseptit kumpaankin bongasin Taikakakut-blogista. Nekin maistuivat ja kehuja sateli. Siitä voinee varmaan päätellä jotakin, että kinkkupiirakkaa ei jäänyt yhtään kuvattavaksi... :D Tonnikalapiirakkaa jäi pieni pala. :)


Jäpikkä ja Kloppinen saivat paljon kivoja lahjoja ja vielä tänä aamunakin leluilla on leikitty intoa puhkuen. Uudet lelut ja leikit ovat valloittaneet muun muassa uuden sohvan. Täällä on muuten ollut melkoiset roisto-poliisi -takaa-ajot :D


Olen huomannut, että jollain merkillisellä tavalla nautin ihan älyttömästi juhlien järjestämisestä ja emännän roolista. Varsinkin lastensynttärit ovat juhlista hauskimmat järjestää. Sen verran emännöinti kuitenkin väsyttää, että tänään MINÄ valloitan sohvan - on muuten maailman mukavin ja muhkein sohva! <3Nina

Ei kommentteja: