perjantai 14. marraskuuta 2014

Mustaherukka-smoothie ja chilifetalihapullat

Päätin eilen näyttää pöpöille taivaan merkit ja tehdä päräyttää sellaisen smoothien, että oksat pois. Smoothiet ovat ihan älyttömän herkullisia ja niiden avulla tulee aivan vahingossakin syötyä iso satsi hedelmiä sekä ennen kaikkea marjoja, jotka ovat muuten merkillisen haasteellisia syötäviä minulle. Jotkut laittaa blenderiin kaikkea vihreääkin, mutta itse en ole vielä pro, että uskaltaisin.

Ikävä kyllä olen naurettavan laiska tekemään smoothieita - syytän siitä blenderiämme. Ensinnäkin sen peseminen on kauhea homma, sillä kannu-osa hajoaa noin viiteen miljoonaan osaan enkä ilman Ukkokullan apua osaa purkaa sitä. Enkä näin ollen kyllä kootakaan. Ja vaikka kuinka yritän vierestä katsoa ja keskittyä ohjeisiin, niin emolevy nollaantuu jo parissa minuutissa. No, onneksi on Ukkokulta, joka jaksaa toimia teknisenä tukena kerta toisensa jälkeen.


Minä laitan smoothien sekaan yleensä banaania - se sopii kaikkeen ja toimii loistavana makeuttajana. Lisäksi minusta smoothien perusjuttu on myös marjat, mieluiten jäisinä. Tällä kertaa, vähän flunssaisena, marjavalinta oli selvä: mustaherukoita. Pidän mustaherukoiden mausta, mutta sellaisenaan ne ovat liian kirpeitä. Lisäksi smoothien sekaan päätyi tällä kertaa mustikkakeittoa, maustamatonta jogurttia, passionhedelmä-uutetta, acai-marja -uutetta ja ripaus steviaa. Ja maistui ihan mahtavalta! En lähde tässä nyt sen koommin hihhuloimaan luontoäidin aineksien tehosta ja tärkeydestä, mutta rehellisesti sanottuna aivan tunsin kuinka väsyneeseen kehoon virtasi energiaa, kun kulautin lasillisen tätä alas. Toimii. Paremmin kuin sata pilleriä. <3

Päivällisruuaksi testasimme meille uutta reseptiä, jonka löysin At Maria's -blogista: chilifetalihapullat. Lihapullat onnistuivat hyvin ja upposivat myös lapsille, vaikka etukäteen jännitimme Ukkokullan kanssa miten 2- ja 3-vuotias tulisuuteen suhtautuvat. No, Kloppinen maistoi ja sanoi, että suu kirvelee. Se oli kuitenkin vain toteamus ja syöminen jatkui. Jäpikkä sen sijaan ei kommentoinut sanallakaan eikä ilme värähtänyt, liekö edes huomasi lihapullien uutta makua. :) Molemmat pojat halusivat ruokaa myös lisää, että ihan onnistunut kokeilu on takanapäin. Itse jäin kaipaamaan lihapulliin enemmän mehukkuutta, joten pitänee ehkä itse vähän sooloilla vielä tuon reseptin kanssa. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan - ovat todella helppoja tehdä!

Tarvitset:

400 g naudan jauhelihaa
1 purkin Arla Apetina Chilifetajuustokuutioita
Ripauksen pippuria
Ja toisen suolaa

Ja sitten hommiin:

Murskaa fetajuustot haarukalla ja pilko chilinpalat pienemmiksi. Sekoita jauhelihan sekaan. Lisää myös suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele lihapulliksi ja paista uunissa 225 asteessa 10-12 minuuttia.

Tämä ohje ei ole ihan alkuperäinen, vaan olen sitä muokannut hieman omannäköiseksi ja muuttanut myös valmistusaikaa, koska meidän uuni on sen verran tehokas, että alkuperäisellä ohjeella olisin huudattanut vain palohälyttimiä. :) Käykää kuitenkin kurkkaamassa myös alkuperäinen resepti!


Meillä chilifetalihapullat saivat kaverikseen sen perinteisen lapsiperheen valinnan: perunamuusin. Lisäksi keitin porkkanoita ja väsäsin simppelin salaatin. Ja salaattihan ei ole salaatti, jos sekaan ei lorauta vähän oliiviöljyä ja ripausta suolaa! <3

Mukavaa (ja maukasta) viikonloppua!


Nina

Ei kommentteja: