perjantai 18. tammikuuta 2013

Hiki hatussa.

Meikätytön liikuntainnostus se vaan jatkuu. Vaikka olen jo huiman viikon verran jumpannut. Naurakaa pois, mutta juuri viikkoa kauempaa tuo innostus ei yleensä ole kestänyt. Tai no on, mutta harvinaista tämä siltikin on. Tavoitteena minulla on tässä ollut, että neljässä jumpassa per viikko ehtisin käymään. Ja jos neljä tuntuu haastavalta, niin kolmellakin pärjää. Etenkin jos pukee nuo hellantuutelit ja lähtee niiden kanssa sykkimään pihalle vaunujen kera.

Eilen selvisin Zumbasta ja sen jälkeen olleesta Pilateksesta mukavasti. Maanantain BodyPump nimittäin pisti jalat niin jumiin, että hellurei. Jälleen mietin, että onko niillä kipeytyneillä lihaksilla hyvä reenata vai ei. Ukkokulta kysyi tätä sitten ystävältään, joka opiskelee urheiluhierojaksi ja hän vastasi, että sillä se lähtee, millä on tullutkin. Ja kyllä tuo ihan paikkansa piti. Huomasin Zumban aikana, että kipu lähti hellittämään ihanasti reisilihaksista, kun ne lämpenivät. Ah, tuntui ihanalta! <3

Muutenkin Zumba tuntui tosi kivalta pitkästä aikaa. Jotenkin viime talvena minulla oli Zumbasta vähän sellainen blaah-fiilis, mutta liekö johtunut kivoista muuveista vai mistä, mutta nyt se iski ihan kympillä. Ja mikä parasta, niin hiki lensi. On se tehokasta. Ensi viikon treenejä miettiessäni iski oikein haikeus, että enkö minä ehdi kuin vain yhdelle Zumba-tunnille...

Ne Zumba-jumppavaatteet ovat kyllä edelleen aivan susirumia.

Pilates sen sijaan tuli korkattua ensimmäistä kertaa. Alussa oli sellainen fiilis, että en ymmärrä, blaah, tylsää, loppuis jo, tänne en toiste tule. Mutta sitten aloin nauttia joistakin liikkeistä ja siitä rauhallisuudesta. Hikeä en tosiaan pintaan saanut kertaakaan - teinköhän jotain sitten puoliteholla ja väärillä lihaksilla vai onko laji todella näin rauhallinen, ettei syke nouse?

Hengitystekniikka tuntui haastavalta - pelkäsin kuolevani hapenpuutteeseen enkä siis pysynyt kovinkaan hyvin hengitystahdissa mukana. Muutaman kerran tuli jopa sellainen olo, että pyörryttää. Annan Pilatekselle kuitenkin toisen mahdollisuuden rentouttavuutensa vuoksi. Vinkkinä muille ekaa kertaa meneville, että kyseessä on niinkin rauhallinen laji, että pitkähihainen paita sopii tähän jumppaan loistavasti. Onneksi minulla oli mukanani hupparitakki, niin sain vedettyä sen treenitopin päälle. Muuten olisi kyllä tullut vilu.

Jotta innostus jumpata ja liikkua säilyisi, niin tilasin vähän lisää treenikuteita Zalandolta. Siellä urheiluvaatteita oli uskomattoman paljon tarjolla, vink-vink. Tämän hetkinen treenivaate-arsenaalini on jotenkin ollut niin onneton, että joka päivä olen saanut pestä muutamaa hassua urheiluvaatettani, jotta ne olisivat puhtaita seuraavaa jumppaa varten. Jospa tämän tilauksen johdosta tuo ns. stressi sitten hellittäisi.

Kuvat Zalandon nettisivuilta.

Eikä siinä vielä kaikki - olen rekisteröitynyt Kiloklubiin, jonne merkkailen ahkerasti syömisiäni ja liikkumisiani. Tätä touhuani voisi siis kai kutsua jo jonkin sortin laihduttamiseksi? Tosin en ota kyllä mitään stressiä mistään: jos suklaata tekee mieli, niin enpä minä kahta kertaa mieti, että otanko vai en... ;)

Mutta jos sitä kuitenkin jotain vähän tekisi, että se hääkolttu sitten istuisi nätimmin päälle, kun on vähempi renkaita massun ympärillä?


Nina

Ps. Ai kauhee - unohtu melkein kertoa, että tänään on vuorossa BodyCombat! Eli ne itseltäni vaatimat neljä kertaa tuli tällä viikolla täyteen. Jeah!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mullakin on noussut motivaatio liikkua kotona ollessa, eipä ollut näin kiire jumppaan työelämässä ollessa ;-DD

Tiina

Nina kirjoitti...

Heh, sama juttu täällä. ;)

Malla kirjoitti...

Mä odotan niin paljon, että pääsisin taas body pumpiin. Tän pötsin kanssa pitää tyytyä zumbaan..

Otitko salille jonkun vuosijäsenyyden, kuukausikortin vai minkä tyyppisen sopimuksen?

Nina kirjoitti...

No mutta hei, pointsit sulle kun jaksat sitä Zumbaa. Mä olin niin valas (=patalaiska) raskausaikana, ettei liikunta huvittanut ollenkaan. Ja tosi aikaisin tuli pelkästä kävelemisestäkin jo suppareita, joten zumbailu olis ollut pelkkä märkä päiväuni vain... :)

Otin kuukauden ryhmäliikuntakortin, mutta vähän tuo salilla käyminenkin kiinnostaisi, joten saa nähdä, että otanko tulevaisuudessa eri kortin vai vaihdanko jopa ihan salia.