tiistai 30. huhtikuuta 2013

Meidän kutsut.

Fanfaarit ja rumpujen päristystä (onko se sana?) - tässä tulevat meidän hääkutsut, joita kaikella rakkaudella askarreltiin ja kaikelle haikeudella eilen lähetettiin. <3

Itse kutsu-osa näyttääpi tältä:
Ja kutsu sisältä näyttääpi tältä:
Hääinfosta en aikojen alussa innostunut, mutta koska häävieraistamme yli puolet saapuvat ihan toiselta puolelta Suomea, oli sellainen sittenkin aika kätevää tehdä. Innostusta kyllä lisäsi se, että kun päässä hahmottui tuo fonteilla ja pistekoolla leikittely, niin kaikessa kutsumateriaalissa on yhtenäinen ilme. Hääinfon paperi oli sellaista ihanaa helmiäispaperia, eli vähän ekstraa siihenkin.

Ja tältä se näyttää:Postimerkeiksi oli pakko saada nämä perusrinkulamerkit. Ihan vaan siksi, ettei näitä toiste enää liimailla toisin kuin niitä leinikki-merkkejä. Ainakaan toivottavasti.


Kuoreen olisi voinut kirjailla osoitteet käsin, mutta mehän fonteista ja pistekoosta innostuneina päätettiin tulostaa nekin. Tietotekniikan ihmelapsena (not.) voin kertoa, ettei ollut helppoa... Mutta tyylikkäät niistä tuli:


Ja koko setti:


Syvästi pahoittelen susirumia korjauksia... Voi kun voisinkin paljastaa nuo juuri sellaisina kuin olivat. Nyyh.

Jännittää ihan ylikovastipaljon, että saavatkohan häävieraat jo tänään kutsujansa...? Viimeistään huomenna kuitenkin. Ja koskahan alkaa sadella ilmoittautumisia... Iikks! Tämä kaikki on niin jännittävää! Pelkkä ajatus tulevasta hääpäivästä saa miljoona perhosta liikkeelle tuolla jossain vatsan onkaloissa.

No, mitäs tykkäsitte? :)


Nina

Ps. Kuplivaa vappua hei! Mekin vähän maistellaan kuoharia tänään, kun pojat ovat menneet aa-aa. Alkumaljaehdokkaita kehiin siis... ;)


11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella kauniit kutsut! Ja olette kyllä vaivaa nähneet. Kivoja olivat myös nuo inspis-kuvat, mutta täytyy sanoa, että teidän kutsut valitsisin.
Tiina

Nina kirjoitti...

Oi, kiitos! <3 :) :)

Delusion kirjoitti...

Vautsi, tosi hienot kutsut! Vaikka itse lämpenenkin enemmän mustalle pitsille ;) Toi fontin koon vaihtelevuus on kans kiva lisäjuttu.

Voih, vielä joskus mäkin saan ne mun prinsessahäät.. Naimisissahan me ollaan isännän kanssa, mutta mentiin vihille erittäin koruttomasti maistraatissa. "No mennään nyt sit naimisiin jos kerta meinataan mennä" .... Jep, tosi romanttista. Muttah kirkkohäät mulle on luvattu! Jos sitä 2 vuoden päästä viimeistään alkais kunnolla suunnittelemaan..

Nina kirjoitti...

Minäkin olisin saattanut kallistua mustaan pitsiin, jos häitä oltais juhlittu vaikkapa talvella. Mutta tuo meidän hääjuhlapaikka (wanha navetta/talli) vaatii kyllä kaverikseen ylihempeetä pitsiä ja maalaisromantiikkaa! :)

Pidän peukkuja, että sinäkin saat hullaantua häähömpötyksistä parin vuoden sisään! Ehkä minä luen niistä sitten sinun blogista ja huokailen...? ;)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanat kutsut, mistä olet löytänyt tuon pitsin? Olen yrittänyt etsiä jotain tuollaista netistä, mutta huonolla menestyksellä :(

Nina kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Nina kirjoitti...

Uusi kommentti, jossa toivottavasti vähän vähemmän kirjoitusvirheitä... :D Eli siis ensinnäkin kiitos! :) Pitsiä minäkin etsin vimmatusti netistä, mutta lopulta parhain valikoima löytyikin Turusta kangaskaupasta nimeltä Jättirätti. Että jos yhtään huudeilla liikut, niin suosittelen lämpimästi!

Anonyymi kirjoitti...

Oi, valitettavasti en taida liikkua Turun huudeilla. Joten minun on tyydyttävä paikallisen kangaskaupan ei niin kivaan vaihtoehtoon :( Sinua on siis lykästänyt kankaan kanssa! Hei, vielä häiritäkseni: millä kiinnitit kankaan? Minun koeversiostani ei tullut kovinkaan hyvä juuri liimauksen epäonnistumisen vuoksi!

Nina kirjoitti...

No harmi! Koitin katsoa, että olisiko minulla ollut joitain linkkeja eri pitseistä, mutta niissä kaikki pitsit olivat liian kapoisia (n. 3 cm)... Minulla ainakin ongelmana oli löytää juuri tarpeeksi leveää pitsinauhaa.

Pitsin liimasin ihan puikkoliimalla. Sitä liimaa tilasin aikanaan Paperella-nettikaupasta, mutta kun sitäkin katsoin, niin tilaamaani liimaa ei enää ollut valikoimassa. Se puikkoliima oli siis tarkoitettu kaikenlaisille materiaaleille, ei vain paperille, ja hyvin on pysynyt. Että vastaavaa kun löydät, niin hyvä tulee! :)

Askartelun iloa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, miten sinä painoit tekstin kutsukorttiisi? Näyttää ihan kun se olisi suoraan tulostettu kortille? On niin siisti! Voisitko antaa vihjeitä, miten sait noin hienot fontit?

Nina kirjoitti...

Moi! Me siis tosiaan tulostettiin tekstit suoraan korteille, ennen pitsien liimausta ja muuta näpräämistä.

Oli kyllä aikamoinen homma: leikkasin korttien kokoisia papereita, joihin tulostin liioittelematta miljoona erilaista versiota - joissain teksti oli liian ylhäällä, jossain liian sivussa, joissain fontti liian iso tai pieni. Eli kokeilemalla ja tulostamalla meni lopulta nappiin ja sitten uskaltauduttiin kokeilemaan yhdelle kartongille. :) Säätämistä se oli ja meinas niin mennä hermo, mutta lopputulos oli niin hyvä, että kannatti nähdä se vaiva ja istua tunteja koneella.

Fontit löytyivät ihan perusWordistä, Macin versio-sellaisesta, ja olivat kirjaimissa Baskerville Old Face ja numeroissa Modern no. 2. Oikeat koot löytyivät ihan vain kokeilemalla, pistekokoja en ole häävihkoon kirjannut ylös.

Toivottavasti tästä oli apua, ja kysyä saa lisää, jos jäi jotain epäselväksi! :)