tiistai 3. heinäkuuta 2012

Sano jyrkkä ei maidolle.

Kloppinen ainakin sanoisi, jos osaisi. Meillä on nimittäin jo viikkotolkulla vähennetty maidon määrää, sillä se ei kertakaikkiaan uppoa poikaan, vaikka mitä tekisi. Neuvolasta saadun lappusen mukaan maitoa pitäisi mennä noin 600 mll vuorokaudessa. Eilen taidettiin jo jäädä reippaasti alle ja kokonaismäärä on jotakin 300-400 mll:n väliltä...

Ennen kun maitoa upposi aamu- ja iltapuuron kera 200 mll ja muilla aterioilla 150 mll, on määrä romahtanut jopa niinkin radikaalisti, että tänään aamulla maitoa upposi 40 mll ja eilen yhden aterian yhteydessä noin 30 mll. Järkyttävää, eikö? Alan olla huolesta jo aikalailla soikea, kun en tiedä, että missä nyt mättää ja että kuivuuko poikaparka nyt tyystin. Pari kertaa on käynyt niin, että maito on ensin maistunut ja sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta Kloppiselle iskee itkukohtaus ja maitoa ei sen jälkeen uppoa enää milliäkään.

Eli siis mitä hittoa? What's going on?

Meillä on tosiaan nuhasta kärsitty jo useampi viikko ja lähes päivittäin NenäFriidalla on tyhjennetty kärsää. Räkää tuntuu nykyään tulevan jo vähemmän ja muutama päivä meni jopa ilman niistämistä. Silti toinen tuntuu rohisevan ja hengittävän vain suun kautta. Tuttipullosta syöminen on siis epäilemättä aika hanurista, jos nenä on tukossa. Mama understands. Mutta kun sitä maitoa olis vaan silti juotava...

Kaikenlaista ollaan jo kokeiltu:

- kylmää maitoa lämmitetyn sijaan – no, no.
- nokkamukia – ei tajua, ei toimi.
- erilaisia tuttipulloja – parhaiten edelleen tuntuu toimivan Nukin Nalle Puh -tuttipullo sekä Mamin anti-colic -pullot.
- eri syöttöpaikkoja: syöttötuolia, sitteriä, syliä – ei merkittävää eroa juomisessa. Tai juomattomuudessa.

Joskus olen ennen syöttämistä laittanut Kloppiselle keittosuolatippoja ja sen jälkeen niistänyt, että toinen ei olisi niin tukossa syömisen aikana, mutta en oikein huomaa siitäkään olevan merkittävää apua... Tänään ajattelin yrittää, että syötän ennen kiinteää ruokaa maidon. Meillä kun se on aina juurikin toisinpäin. Saa nähdä mitä poika tuumii tästä.

Lisäksi Kloppinen on alkanut hieroa korviaan tai ainakin toista korvaansa. Väkisinkin olen alkanut epäillä korvatulehdusta, mutta Ukkokulta on tämän diagnoosin torpannut kerta toisensa jälkeen. Poika kuulemma itkustaisi kipeitä korviansa, jos niissä olisi tulehdus. Hmm, niin kai. Nyt Kloppinen kuitenkin vaikuttaa ihan kohtalaisen kivuttomalta ja reippaalta pikkukaverilta. Korvien lisäksi Kloppinen on alkanut hieroa myös silmiään. Tätähän jätkä tekee muutenkin, mutta yleensä vain ollessaan väsynyt. Nykyään silmiä hierotaan muutenkin ja ei kai Kloppinen jatkuvasti voi nykyään olla väsynyt? Ihan normiunia ainakin vedetään edelleen sekä yöllä että päivällä.

Mietin jo, että voisiko Kloppisella olla jokin allergia minkä takia silmät kutisee? En vaan tosin saa päähäni, että mikä tuo allergisoiva juttu sitten voisi olla. Mitään uutta ei mielestäni olla maisteltu eikä mitään uutta eläinlajiakaan olla tavattu. Kutiaisivatko korvat sen takia, että sinne säteilee mahdollinen hammaskipu? Vai onko korvat, nuo pään hassut ulokkeet, nyt vain löytyneet? Ja samoin todettu, että koko naamavärkin hierominen on kivaa, etenkin kun suunpielissä on vaikka kaurapuuroa?

Kuulostavatko tutuilta jutuilta? Vinkkejä, kokemuksia kenties?


Nina

2 kommenttia:

Em kirjoitti...

Miulle tuli väistämättä mieleen heinänuha/-allergia. Voisikohan olla tästä kyse?

Nina kirjoitti...

No sama juttu tuli mullekin heti mieleen. Vaan neuvolassa arveltiin, että kyseessä olisi kuitenkin korvatulehdus tai tuloaan tekevät hampaat... Voi kun olisikin jompi kumpi noista eikä mikään allergia. :/