maanantai 27. elokuuta 2012

Talvi tulee - olenko valmis?

Olen edelleen naurettavan aikaisessa talvivaatteita ajatellen, vai olenko? Ja edelleen painin Kloppisen talvihaalariongelman kanssa, vaikka luulin sen asian olevan melko selvä. Jäpikälle talvivaatteethan ovat plakkarissa, ehkä, sillä kaikki haalarit, hatut ja tumput jäivät tietysti Kloppiselta sangen hyväkuntoisina odottamaan kaappiin pikkuveljeä. Ainut mitä mietin Jäpikkää ajatellen on 56 cm talvihaalari. Muistan Kloppisen nimittäin alussa hukkuneen noihin 62:iin ja meillä ei 56:na ole kuin Lindexin pörrötoppapuku. Sillä kyllä Kloppisen kanssa pärjättiin, mutta silti sitä tässä miettii ja pohtii, että olisiko "kunnon" talvihaalari kuitenkin hankittava, jos ja kun Kloppinen tahtoo leikkiä pihalla ja ulkona ollaan nyt pidempiä aikoja? Äh, emmietiijä!

Kloppisella odottaa kaapissa Ticket to Heavenin ihanaihanaihana ruskea Baby Baggie koossa 86, eli aivan jumalattoman suurena. Vai vain sen näköisenä? Minua nimittäin ihan oikeasti mietityttää, että meneeköhän tuo haalari pojalle tulevana talvena lainkaan? Vai voiko se Kloppinen todella kasvaa pukuun sopivaksi? Ehkä kevättalvena se sopii? Lueskelin eilen ahkerasti keskustelupalstoja aiheesta Ticket to Heaven ja kokemukset haalareiden koosta. Siellä todella moni kertoi käyttävänsä tätä kokoa jopa parivuotiaalla... Eeeh? Epäilyni saivat siis vahvistusta ja aloinkin välittömästi miettiä, että millaisen pienemmän haalarin sitten hommaisin. Sellainen nyt taidetaan kipeästi tarvita.

Ja ihastuin aivan täysillä tähän Molon Pyxis Fern -haalariin! Vihreä väri on jotenkin aivan superraikas. Mikään halpishaalari tämä ei ole, mutta kovasti tätäkin valmistajaa kehuttiin, että haalarit kestävät ja ovat lämpimiä.Mutta taas olimme koko-ongelman edessä. Ostanko haalarit koossa 80 vai 86? Molo Kidsin haalarit kuulemma eivät ole mitenkään suurta kokoa, toisin kuin Ticketin haalarit. Jotta teidänkin päänne menisivät tarpeeksi sekaisin, niin tässä vertailun vuoksi mittoja:

Kloppinen nyt, ikää 10,5 kk:

Niska-haara: 40 cm
Haara-lahje: 28 cm
Niska-lahkeensuu: 62 cm
Olka kaulanjuuresta-hihansuu: 29 cm

Molo Kids, koko 80 cm:

Niska-haara: 50 cm
Haara-lahje: 29 cm
Niska-lahkeensuu: 74 cm
Olka kaulanjuuresta-hihansuu: 36 cm

Molo Kids, koko 86 cm:

Niska-haara: 53 cm
Haara-lahje: 32 cm
Niska-lahkeensuu: 81 cm
Olka kaulanjuuresta-hihansuu: 40 cm

Ja vertailun vuoksi mittasin vastaavat mitat myös T2H-haalaristamme, koko 86 cm:

Niska-haara: 61 cm
Haara-lahje: 31 cm
Niska-lahkeensuu: 85 cm
Olka kaulanjuuresta-hihansuu: 40 cm


Eli ostaako sitten varmasti istuva 80 vai ehkä liian suuri 86? Onhan tässä kasvuaikaa vielä jokunen kuukausi... 86 mitat tuntuvat osittain yhtä reiluilta kuin Ticketin, joten onko se ihan turha ostos? Jääkö 80 taas heti liian pieneksi? Käsittääkseni ns. tärkein mitta onkin tuo niska-haara, sillä sitähän ei käännellä kuten vaikka hihoja. Toisaalta taas ei huvita yhtään ostaa toista istumatonta, liian isoa pukua, josta joutuu kääntämään hihat ja lahkeet. Äh, miten tämä haalarin ostaminen voi olla näin hankalaa?! Ostamista en uskalla jättää lokakuulle, sillä pelkään, että silloin on ihan liian myöhäistä ja jäljellä on vain hajakokoja. Niinpä sitten konsultoin Ukkokultaa, heitin kolikkoa, ennustin jäkälistä ja tilasin haalarin koossa 86. Vaihdan sitten, jos näyttää, että haalari on aivan huge. Meni suteen taikka saveen.

Samalla tilasin Kloppiselle myös kunnollisen talvihatun sekä talvirukkaset. Molon mallistostahan tietysti löytyivät kivasti mätsäävät asusteet. Kivoissa hinnoissansa. Huhhei. Päädyin mustiin asusteisiin, vaikka nuo ruudullisetkin ovat aika veikeät. Mustat ainakin sopivat myös ruskean Ticketin kanssa, jos niin käy.
Lisäksi tarvitaan Kloppiselle myös mahdollisesti syyskengät sekä tietenkin talveksi lämpöiset talvikengät. Kaulurillekin olisi varmaan käyttöä? Samalla mietin kuumeisesti fleecehaalaria, sillä sellaiselle meillä on ollut tähänkin asti kovasti käyttöä automatkoilla ja kauppareissuilla yms, joille kunnon talvihaalari olisi ollut ihan liian tuhti ja lämmin. Ja muutenkin se fleecehaalari ajaisi asiaansa tässä syksyllä.

Tämä Lundmyr of Swedenhän ois ihana........

Hirveästi siis ostettavaa ja pohdittavaa, mikä tietysti on tällaiselle shoppailufriikille ihan ideaali tilanne. Ei tästä muu oikein puutu kuin hiiiiiiirmuisen korkia tukku kahisevaa.

Kokemuksia Molon talvihaalareista? 

Tai hyvistä talvikengistä yksivuotiaalle? Mitä pitäisi ottaa huomioon? Kenkien kanssa olen nimittäin aivan untuvikko!


Nina

2 kommenttia:

enma kirjoitti...

Meillä oli kans Lindexin pörröhaalari kun Emil syntyi. Vaunuihin ostettiin vielä lämpöpussi, ja hyvin pärjättiin. Eli lämpöpussia suosittelen :)

Nina kirjoitti...

Enpä tullutkaan ajatelleeksi tuota lämpöpussia! Sellainenhan meillä jo onkin. :)