maanantai 20. elokuuta 2012

Tuiki tuiki tähtönen (ja sängynpääty), iltaisin sua katselen.

Makuuhuone on ollut uutta ilmettä vailla ja KAUAN. Syynä tähän on ollut varmaan se, että tässä kodissa makkarimme sijaitsee yläkerrassa, joten sitä ei juuri näe, jollei siellä käy. Ja voi hitsi, että se on ollutkaan susiruma huone. Vaikka säästää pitäisi häitämme varten, päätin silti nyt panostaa rahallisesti hieman kotiimmekin. Tullaanhan täällä järjestämään Kloppisen 1-vuotisbailut ja Jäpikän ristimäpippalot. Onhan tämän huushollin oltava siis eduksensa, eikö?

Makuuhuoneemme värimaailma on ollut ennen suklaanruskea-violetti-beige ja nyt haluan taas vaihtelun vuoksi raikasta ja maanläheistä, vaaleampaa värimaailmaa. Olen jostain syystä ihastunut nyt ihan hullun lailla valkoiseen. Minä, joka olen aina pitänyt väreistä. Ehkä tähän valkoisuus-rakkauteen vaikuttaa lapsi, joka väkisin tuo kotiimme väriä jo lelujensakin muodossa. Kaipaan varmaan tähän värioksennuksen ja leluvuoren oheen jotain seesteistä ja yksinkertaista. Luulen.

No, mutta se pääni toiminnan syväanalysoimisesta. Kuvia kehiin – näin muuttui makkarin ilme tekstiileillä ja uudella IHANALLA (!!!!!) sängynpäädyllä.

Ennen:


Jälkeen:


Inspiraatiokuvat sängynpäädylle:Ja sitten vaan idea todeksi.
Saimme ystävältämme ilmaiseksi juuri täydellistä vanhaa lautaa suoraan ladonseinästä. :)Ja ei kun pääty paikoilleen:Vielä on makkarissa kyllä tehtävää ja hankintalistalla on mm. uusi matto ja yöpöydille uudet valaisimet. Yöpöydät ovat samat vanhat tummat, mutta ehkä pystymme elämään niiden kanssa. Tai sitten ne maalautetaan valkoiseksi. Saapa nähdä. :) Myös lipasto ja kirjoituspöytä ovat sävyiltään hyvin tummia, ja muutenkin tämä seinänpätkä on kamala, joten jotain tehdään varmasti tällekin osiolle. Itseäni häiritsee vähän myös sängynpäätymme kori, jonka väri on aivan väärä. Olin jo itseasiassa maalauttamassa sitä, kunnes isäni otti asiakseen tutkia koria vähän tarkemmin ja hän arveli sen olevan melko vanha ja käsin veistetty. No eihän sitä sitten voi "pilata" maalauttamalla. Ähs. 

Täydellisempiä makuuhuonekokonaisuus-kuvia saatte odotella siis aina vain. Mutta pala kerrallaan on hyvä myös, eikö? ;)

Ukkokulta palasi tänään töihin ja meillä alkoi siis arki, joten postauksia satelee pikkuhiljaa varmaan taas enemmän. Mahtavaa viikkoa evripadi!


Nina

5 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Onpa tuo kaunis tuo uusi sängynpääty! Nyt huone vaikuttaa jotenkin mukavan raikkaalta..

T kirjoitti...

Sängynpääty on A-I-V-A-N ihana!

Nina kirjoitti...

Mekin tykätään! :)

Marjo S. kirjoitti...

Miten tuommonen sängynpääty käytännössä toimii, eikö irtoa tikkuja/pölyä tms tyynyihin ja peittoihin, vai onko käsitelty jotenkin ennen päädyn kokoamista?

Itsellä odottais samanlainen projekti, mutta mietityttää pitäskö noita vanhoja lautoja jotenki käsitellä, lakata tai jotain.. :)

Nina kirjoitti...

Hyvin on toiminut, meillä on tämä sängynpääty edelleen käytössä 2,5 vuoden jälkeenkin! :) Hämärä muistikuva olisi, että Ukkokulta olisi jollain aineella sitä käsitellyt, mutta ei ole mitään lakkapintaa ainakaan, vaan pinta on edelleen karhea. Kuitenkaan tikkuja tms. ei ole petivaatteille tullut. Eli ei ole varmaankaan karhein mahdollinen pinta näissä, vaikka ainakaan hiomapaperia nämä laudat eivät meillä nähneet. :)