maanantai 10. syyskuuta 2012

Jutunjuurta tästä ja tuosta.

Ihan näin aluksi on pakko sanoa, että viime päivät ovat olleet taas mukavampia, helpompia ja ihanampia. Viitaten tähän jupinaan tuosta rakkaasta pienestä uhmaisestani. Se on kyllä jännä, että miten voikaan saada voimia ihan vain siitä, että kirjoittaa ettei ehkä jaksa niinkö enää. Sen ääneen sanominen toimii myös. Jurputapa hetki kuule vitutuksestasi jollekulle ja huomaat miltei heti jaksavasi taas. Jopa entistä tarmokkaammin. Oletteko te huomanneet saman?

Kloppinen on onneksi ollut hyväntuulisempi, iloisempi, nauravaisempi, hymyileväisempi. Minä sen sijaan olen edelleen se väsynyt, silmäpussi ihmisraunio. Mutta elämä voittaa vielä, uskon. Vielä tulee öitä, kun minä nukun putkeen kivoja pitkiä pätkiä.

Tällä hetkellä uniani haittaavat myös kutisevat jalat. Ällötysvaroitus, mutta epäilen saaneeni jostakin jalkasienen. En todella tiedä mistä tai että onko tämä sellaista, sillä en koskaan moista ällötystä sairastanut. Nyt kuitenkin jalkaparkani kutisevat ihan järjettömästi! Varpaiden välit, jalkapöytien sivut ja kantapää ovat täynnä pieniä punaisia pisteitä. Ja voi tsiisös, että ne ihan oikeasti kutisevat! Yöt menevät kutakuinkin raapiessa. Pientä avitusta saa kortisonivoiteesta, mutta liekö silläkään sopii läträtä mielin määrin näin raskausaikana? No, ei siinä kaikki - nyt tuntuu, että tämä samainen kutina on siirtynyt käsiinikin! Sormien välit ja sormet ylipäätään kutiavat nyt nekin, ja samanlaista pientä punaista pilkkua on siellä täällä. Väkisinkin sitten mieleen juolahti myös raskaushepatoosin mahdollisuus, vaikka jotenkin sitä ehkä epäilen. Päätin kuitenkin olla yltiövarovainen ja soittaa neuvolaan kysyäkseni, että eihän tämä vain voisi olla jotakin sellaista...

Neuvolasta tulikin mieleeni, että kävin viime viikolla taas neuvolassa. Painoni oli pudonnut 74,1 kilosta 73.7 kiloon. Hihkaisin ehkä vähän turhan innokkaasti puntarin lukeman, sillä terkkani totesi aika toruvaan sävyyn, että en kai ole vain alkanut laihduttaa. No hei haloo, en tietenkään. Ruokavalio on itseasiassa tyystin jäänyt vahtimatta viime päivinä, hyi-hyi-soo-soo. Olin mielessäni kuitenkin aika maireaa tyttöä, sillä olin juuri syönyt pasta-päivällisen ennen neuvolaan menoa. Eli ihan aikusten oikeesti paino on siis tippunut. Kotonahan olen painoani seuraillut jo 1,5 kk ja paino on vaihdellut 73.2 kilosta 74 kiloon. Tänä aamuna tulos tosin oli matalampi kuin koskaan: 72.3 kiloa. Tuijotin puntaria hetken aikaa epäuskoisena. Eilen vetäisin päivälliseksi niin kolesterolipitoisen aterian, että pumppua ahdistaa: Hesburgerin tuplajättijuustopekoni-aterian, ja silti olen muka laihtunut. Kilon? Öö?

Jäpikkä sen sijaan kyllä kasvaa ja hyvin kasvaakin. Sf-mittani oli nimittäin 32 cm ja viikkoihin verrattuna mennään yläkäyrän YLÄPUOLELLA. Kiva. Terkka kyllä koitti lohduttaa, että Jäpikän asento on nyt mitä luultavimmin sellainen, että se vaikuttaa mittauksen tulokseen. Miten vaan, olen jo ihan valmistautunut henkisesti synnyttämään jotain kuuskiloista potraa poikaa...

Jäpikkä on edelleen raivotarjonnassa ja on ollut niin jo pitkään. Niin ainakin epäilen, sillä olen jo pitkän aikaa tuntenut jalkoja tidien alla. Ja peppua myös. Viime aikaisille alakerran vihlaisuillekin löytyi ilmeisesti syy: Jäpikkä on melkoisen alas jo laskeutunut. Pää tosin onneksi vielä liikkuu, eli vauva ei ole kiinnittynyt vielä mihinkään. Vihlaisut ja pistokset ovat kyllä saaneet miettimään, että voisikohan olla, että alhaalla olisi jo tapahtunut jotakin, mutta luulen näiden tuntemusten tulevankin aikaisemmin seuraavissa raskauksissa. Ja eipä tuonne äitipoli-käyntiin ole kuin 1,5 viikkoa, joten siellä voivat pyynnöstäni kurkata alakertaan, jos asia vielä mietityttää tai tuntemukset jotenkin pahenevat.

No, sattuipa sitä sitten sinne tai tonne, niin sisäinen kirppishaukkani on taas noussut siivilleen viime viikkoina. Eikö ollutkin mahtava kielikuva? Hakusessa ovat nimittäin olleet lelut ja syys- sekä talvivaatteita asusteineen. Lelusaalis on ollut kiitettävä, mutta kivoja ja hyväkuntoisia syys- ja talviasusteita ei meinaa löytyä sitten millään. Siis käytettynä. Esimerkiksi talvikengistä pyydetään ihan käsittämättömiä summia, ainakin näin keltanokan silmille ja korville. Maksavatko ne kengät todella niin paljon uutena, ettei niistä käytettyinä halvemmalla luovuta?! Kaiken lisäksi kengät saattavat olla todella huonokuntoisia ja likaisia.

Sama hinnoittelulogiikka on käytössä, kun kirpparille rehataan leluja myytäväksi. Likaiset, pukluiset, pikku-Lissun tussipiirroksilla "koristellut" lelut maksavat kympin. Mutta hei, onhan merkki Fisher Price, joten millään muulla ei ole tietenkään mitään väliä. Miten tuollaisia kukaan edes kehtaa tuoda myyntiin? Joissain myyntipaikoissa voi oikein haistaa puklun. Iuh!

Mutta niin. Kloppinen sai tosiaan kasan uusia leluja. Tosi kivoja ja mieleisiä, aika kivaan hintaan, ilman pukluja.

Nalle Puh -palikoita neljällä eurolla:


Vedettävä pingviinilelu kahdella eurolla (näyttääkö tutulta kasarikakarat? ;)):


Fisher Pricen (niin, oikein siis FISHER PRICEN!) traktorin elikoineen viidellä eurolla:


Tärisevän kirahvin parilla eurolla:


Formula-autot huimaan hintaan 0,50 € kappale:


On ihanaa seurata Kloppista, kun hän saa käsiinsä jotain uutta. Kun ne uudet esineet ovat jotenkin niin jännittäviä, ettei hän tiedä, että koskeako vai eikö. Tai että minkä näistä Nalle Puh -palikoista oikein ottaisi käteen, kun kaikki ovat niin kiinnostavia. Ei niitä leluja ylenpalttisesti tarvita, eikä niitä älyttömästi olla ostamassakaan, mutta vauvojen lelut nyt vain ovat niiiiiiiiiin last season, että oli vähän uudistettava leikkikalupuolta.

Kivaa viikkoa kaikille!


Nina

4 kommenttia:

Apina kirjoitti...

Hei!

Pakko kommentoida, että mulle tulee noista punaisista pisteistä ja kutinasta mieleen syyhypunkki. Yöks :D. En ole tosin itse koskaan niitä sairastanut, vierestä vain seurannut, joten varma en todellakaan ole. Toivotaan, ettei se mitään kummempaa olisi. :)

Nina kirjoitti...

No hyi helkatti! Aivan totaalisen hätääntyneenä menin ja googletin, että mikä pirun syyhypunkki ja ei ONNEKSI (!!!!!!!) näytä eikä kuulosta tältä omalta vaivalta. Thank god! :D

Anonyymi kirjoitti...

Saanko lainata nalle puh palikka -kuvaa ostoilmoitusta varten (facebook kirppis)? Kivoja löytöjä olet tehnyt :)

Nina kirjoitti...

Kiitos. Ja saat lainata kuvaa. :)