perjantai 7. syyskuuta 2012

Tiesitkö näitä?

Täävalssi-blogia kirjoitteleva Enma oli rustannut itsestään 50 kivenkovaa faktaa ja koska ajatus oli mielestäni hauska, niin ajattelin toteuttaa tämän itsekin. Onhan teitä uusia lukijoitakin liittynyt seuraan, joten on ehkä paikallaan nyt kertoa kaikkea turhanpäiväistä minusta itsestäni. Tervetuloa vaan remmiin, hope you enjoy the ride! <3

Tässä siis infopläjäys minusta ja meistä:

1. Olen tosiaan iältäni 27, mutta usein tunnen itseni hirvittävän nuoreksi, lapselliseksi ja itsekkääksi. En voi uskoa, että olen lähempänä kolmeakymppiä kuin kahtakymppiä. En kuitenkaan kärsi minkään sortin ikäkriisistä. Vielä. Huomaan kuitenkin silmieni ympärillä pieniä juonteita ja mietinkin, että koska on syytä siirtyä antiage-tuotteisiin.... :)

2. Ukkokulta on minua kaksi vuotta vanhempi.

3. Tapasimme heinäkuussa 2010 ja rakkaustarinamme onkin lähipiirimmekin mukaan kuin elokuvasta. Sitä en halua ikävä kyllä teille paljastaa, sillä koen sen hyvin henkilökohtaiseksi asiaksi. Kuitenkin ajattelen tapaamistamme niin, että meidät on tarkoitettu toisillemme.

4. Paljastetaan nyt kuitenkin sen verran, että Ukkokulta teki aloitteen! Tirsk! <3

Ukkokullalta lahjaksi saatu ihana tekstikyltti roikkuu jääkaapin ovessa paviaanin voimin. <3

5. Olemme edenneet suhteessamme jonkun mielestä kai nopeasti, sillä helmikuussa 2011 teimme ensimmäisen positiivisen raskaustestin.

6. Kun sain testiin positiivisen tuloksen, niin jotenkin vain tiesin tuolla sydämeni sopukassa ja luitteni ytimissä, että näin tämän kuuluu mennä ja lapsen on aika tulla juuri nyt.

7. Myöskään yksikään lähipiiristämme ei kommentoinut mitään nopeasta etenemisestämme. Yksi ystävistäni on kyllä muutamaan otteeseen joskus sanonut, että me emme aikailleet, mutta hän ei ole sanonut sitä mitenkään negatiiviseen sävyyn. Ystäväni tyyli sanoa asioita on vain tuollainen vähän töks, mutta olen jo tottunut tähän. :)

8. Pelkäsin lapsensaamista, sillä en ole koskaan ollut erityisen lapsirakas. Pikemminkin päinvastoin. Kaiken lisäksi olen aina luullut, etten edes voi saada lapsia. Äitiys jännitti, mitä jos en viihdy äitinä ja mitä jos olen surkea siinä duunissa. Onneksi olen kuitenkin nauttinut äitiydestä ihan yllättävänkin paljon ja rakastan lastani niin, etteivät kaikki maailman sanat riittäisi sitä tunnetta kuvaamaan. Äidit, te tiedätte kyllä mistä puhun ja te sellaisiksi tulevat, te tulette tietämään mistä puhun. :)

<3

9. Vihaan raskaanaoloa, oikein karrikoidusti sanottuna. Vaa'an lukemat, isot vaatteet, iso vatsa, kömpelö olemus, iso olemus. Epäsopivat vaatteet. Ja ne vaatteet, jotka sopivat päälle, ovat T-Y-L-S-I-Ä.

10. Toivon, että minussa riittää virtasta alkaa liikkua ihan täysillä heti kun se on vain mahdollista tämän toisen raskauden jälkeen. Kukapa sitä nyt ei nimittäin haluaisi hääpäivänään olla parhaimmillaan ja kauneimmillaan... ;) Ja hääpäiväämme ei tosiaan ole enää vuottakaan ja raskautta on vielä jäljellä.

11. Pelkään ylikaiken, että rupsahdan. Pelkään, etten jaksakaan liikkua ja laihduttaa. Pelkään, että jään näin painavaksi lopun iäkseni. Pelkään, että jään kotiin ahmimaan pullaa. Häpeän itseäni toisinaan jo nyt, vaikka olen raskaana. Älytöntä, eikö! Ajatusmaailmani on nyt jotenkin kieroutunut ja järkeni hämärtynyt. Laitetaan se(kin) raskaushormonien piikkiin.

12. Olen ollut koko ikäni hoikka ja voinut syödä huoletta mitä haluan. Niitä herkkuja haluaisin jatkossakin voida syödä niin kuin mieli tekee, mutta tiedän sen olevan mahdotonta. Toivon kuitenkin löytäväni elämääni sellaisen mukavan kombinaation liikuntaa ja rasvanpolttoa sekä herkkuja.

Ihan suurinta herkkua!

13. Söin hetki sitten hävettävän suuren palan pullakranssista. Mutta damnet, kun oli hyvää!

14. Pelkään aivan helvetisti pimeää ja vihaan ylikaiken olla yksin yötä kotona.

15. Lisäksi pelkään hämähäkkejä, ampiaisia ja kuolemaa. Pelkään myös sitä, että läheisilleni ja rakkailleni sattuu jotakin kamalaa.

16. Olen täältä Turun liepeiltä kotoisin, mutta en tiedä haluanko jäädä tänne. Välillä ahdistaa, kun en ihan totta tiedä mihin haluaisin asettua ja tehdä kodin. Pääkaupunkiseutu kutsuisi ja houkuttaisi, sillä siellä työni oli monipuolisempaa kuin missään muualla, mutta Ukkokulta on alkanut harata vastaan. Haluaisin kovasti oman omakotitalon, mutta ostaminen tuntuu hullun hommalta, kun en tosiaan tiedä minne haluan jäädä... Toisaalta taas tahtoisin oikein rakennuttaa talon. Olisi heti sellainen mieleinen. Mutta tuleeko siinä sitten välittömästi se ero, niin kuin kaikki vitsailevat ja kertovat? :D

17. Rakastan maaseutua ja sen rauhaa, mutta toisaalta rakastan kaupungin vilskettä ja elämää, lyhyitä välimatkoja, katuvaloja (huomasithan siis, että pelkään pimeää...? ;)).

18. Meillä ei ole lemmikkejä, mutta Ukkokulta himoitsee englanninbulldoggia. Ja minä samanlaista ruttunaamaa, mutta ranskalaisena versiona. Olemme vitsailleet jo melkein tapaamisestamme lähtien, että meillä tulee olemaan korttelin kauneimmat lapset ja rumimmat koirat. :)

Kuva täältä lainattu.

19. Työskentelen mainosalalla, mutta en aio paljastaa työkuvaani sen tarkemmin, sillä tiedän alan olevan aika suppea enkä taaskaan kerran aio paljastaa identiteettiäni.

20. En aio julkaista tässä blogissa omia, lapsieni tai mieheni kuvia. Aion säilyttää yksityisyytemme loppuun saakka ja silloin tällöin kummastelen toisten valintoja kertoa ja näyttää hyvin henkilökohtaisia asioita. Toisaalta tällaiset blogit antavat enemmän ja ovat ehkä kiinnostavampiakin kuin vaikkapa tämä minun blogi.

21. Ajattelen shoppailua ja ihania asioita päivittäin. Joskus pelkään, että minulla on ihan oikeasti joku ongelma shoppailun kanssa. Tai jos ei vielä ole, niin sellainen vielä kyllä kehittyy.

Kuva lainattu täältä.

22. Tällä hetkellä käynnissä on sisustusprokkista ja eniten rahaa palaakin juuri nyt sisustusjuttuihin. Tekisi mieli päivittää muuten aivan kaikki, nyt ja heti, mutta hiljaa hyvä tulee. Näillä tuloilla.

23. Yksityisyydestä huolimatta olen suunnitellut tekeväni sellaisia koti-postauksia. Vielä en ihan tiedä kuinka ne toteuttaisin, mutta tulossa on!

24. En tiedä kuinka pitkään aion olla lasteni kanssa kotona. Sen tiedän, etten olisi Kloppista todellakaan vienyt 9 kuukauden iässä päiväkotiin, enkä kyllä perhepäivähoitajallekaan. Tämä oli aika selvää jo Kloppista odottaessani ja Ukkokulta on ollut täysin samoilla linjoilla. Hän kannustaakin minua olemaan mahdollisimman pitkään kotona lasten kanssa. Ensi syksynä minun on näillä näkymin kuitenkin jatkettava opintoni loppuun, joten en tiedä kuinka lastenhoidon käy...

25. Haaveilen jo syys- ja talvivaatteista ja toivon, että kelit viilenisivät nyt lopullisesti. Tuntuu, että usein kuljen sesonkia edellä ja paukkupakkasilla tilaan onnessani bikineitä ja loppukesän helteillä talvisaappaita. Näin on ollut jo monen monta vuotta.

26. En voi sietää äiti-ihmisiä, jotka tuputtavat omia ajatus- ja toimintamallejaan sekä kyseenalaistavat minun tietotaitojani. Minäkään en tuputa aatteitani enkä kyseenalaista (vaikka syytä toisinaan olisi) toisten tekemisiä, joten miksi helvetissä muiden sitten pitää? Ja tämä ei koske ainuttakaan blogini kommenttia, vaan "oikean" elämän naamatuttuja.

27. Olen mielestäni onnistunut hyvin monessa asiassa Kloppisen suhteen ja toivon, että onnistuisin yhtä hyvin Jäpikänkin kanssa. Välillä oikein ahdistaa, että mitä jos en jostain syystä tajuakaan toimia samoin ja arkemme on kovin paljon hankalampaa? Tai jos hyväksi koetut konstit ja kikat eivät kertakaikkiaan pure Jäpikän kanssa? Ääää!

28. Synnytys on alkanut pelottaa taas entistä enemmän. Tähän tietysti vaikuttaa se, että aika kuluu ja enää on alle pari kuukautta laskettuun aikaan. Pelkään, että kun synnytys käynnistyy, niin minuun iskee pakokauhu enkä osaa muuta kuin rukoilla sektiota. Pelottaa, että miten selviän ja miten pärjään. Luotto omaan sisäiseen alkukantaiseen synnyttäjänaiseeni on siis aika heikoilla tällä hetkellä.

29. Himoitsen pitkin vuotta, olin raskaana tai en, joulutorttuja ja lanttulaatikkoa. Monta kertaa keskellä kesää olen ehdottanut Ukkokullalle torttujen leipomista, mutta joka kerta ideani on torpattu naurun kera... Olen kyllä kaikin tavoin muutenkin jouluihminen.

30. En voi sietää varpaankynsiä ilman kynsilakkaa. Siis lähinnä omiani. :) Ukkokulta ei varmaan olekaan koskaan nähnyt varpaitani ilman lakkausta.

31. Jos olisin rikas, niin menisin ihan ensimmäisenä laitatuttamaan kauniit tissit, vaalennuttamaan hampaani sekä laserilla poistattamaan kaikki ällöt karvat pysyvästi.

32. Inhoan karvansänkeä siinä määrin helvetin paljon, etten voi poistattaa niitä vaikkapa vahalla tai epilaattorilla, sillä niitä vartenhan sitä sänkeä on oltava, jotta karva lähtee. Yäääh. Karvansänki saa siis kyytiä jokaisella suihkureissulla höylän kanssa, ihan sama kuinka se ihoa ärsyttää tai kutittaa.

33. Minulla on kolme tatuointia ja ainakin yksi on näillä näkymin tulossa lisää.

34. Ukkokullalla on muistaakseni kahdeksan tatuointia.

35. Aloin tupakoida melko säännöllisesti ollessani 14-vuotias ja tupakoin päivittäin ilman ainuttakaan lakkoa tai lopettamisyritystä helmikuuhun 2011 saakka. Tupakka sauhusi siis yli 10 vuotta. Ensimmäisen kerran maistoin tupakkaa 12-vuotiaana. Nyt olen ollut savuton puolitoista vuotta ja voin paremmin kuin koskaan! Hengitykseni ei vingu, en yski juuri milloinkaan, flunssakierteeni on historiaa... Isäni on kehaissut, että kasvojeni iho on nykyään paljon hehkeämpi.

36. Rakastan kosmetiikkatuotteita ja ostan niitä, vaikken tarvitsisikaan mitään uutta. Hiusjuttuja tursusi kaapeista aikanaan niin, että itseäkin jo vähän hävetti. Nyt äitiyslomalla, varojeni ollessa paljon niukemmat, olen onneksi rauhoittunut jonkun verran.37. Vihaan ruokakaupassa käymistä enkä todellakaan käy siellä kuin pakon edessä. Onneksi Ukkokulta on samanlainen ja käymmekin kerran viikossa ostamassa koko viikon ruokatarpeet.

38. Vihaan myös odottamista ja toisten myöhästelemistä. Itse olen aika säntillinen ja pikemminkin todella ajoissa joka paikassa kuin myöhässä, ja samasta syystä se on olen AINA minä, joka odottaa rehvikaveria paikan päälle. Jonottaminen on vähintään yhtä perkeleestä.

39. En voi sietää itsekkäitä, kaksinaamaisia ihmisiä, joille ihmissuhteet ovat pelejä ja ihmiset pelinappuloita. En voi sietää valehtelua enkä mielistelyä. Ole mitä olet, kunhan olet sitä koko ajan. Kiitos.

40. Hävettää tunnustaa tämä, mutta rakastan juoruilua. Rakastan uutispommeja toisten tekemisistä ja olen tosi huono pitämään näitä "jymyjuttuja" itselläni. Aika kauheeta ja noloa... Mutta painotan tässä kuitenkin, että jos joku ystävistäni tai perheenjäsenistä paljastaa minulle jonkin salaisen asian, niin sitä en luonnollisesti kerro kenellekään.

42. Koen olevani hyvä ystävä. Olen luotettava, kannustava, rehellinen, huolehtivainen ja hauskaa seuraa. Parantamisen varaa olisi yhteydenpidossa, mutta toisaalta uskon lähipiirini ymmärtävän, että Kloppisen kanssa ajankäyttö on vain ihan pikkusen verran erilaista kuin aikana ennen lapsia.

43. Haaveilen näyttävästä vihkisormuksesta ison timantin/timanttien kera, mutta tiedän, etten varmastikaan tule saamaan sellaista kuin toivoisin. Niinpä vihkisormusten katseleminen on tuntunut jotenkin vastenmieliseltä. Niin, sanoinhan jo, että olen lapsellinen.

44. En ole kovin innokas siivoomaan. Itseasiassa olen siinä ihan tosi huono. Olen laiska ja keksin herkästi paljon muutakin tärkeää puuhaa, kuten 50 tuikitärkeän infon kirjoittamisen itsestäni omaan blogiini... Mutta ihailen kovasti siistejä ja järjestelmällisiä ihmisiä, joilla on aina siisti koti. Ennen kaikkea haluaisin itsekin asua sellaisessa kodissa.

Meillä näyttää aina tältä. Entä teillä?

45. Rakastan vuodenaikoja enkä käsitä ihmisiä, jotka muuttavat Espanjan Fuengirolaan, jossa on aina kesä. Kai? Kuten jo aikaisemmin kerroinkin, niin rakastan sesonkeja. Rakastan vaihtelua. Ainainen kuumuus tai kylmyys olisi todella puuduttavaa.

46. Yltiöpositiiviset haihattelijat saavat minut epäuskon, epätoivon ja suuren ärtymyksen valtaan. Mitä nappeja ne vetää? Ja ennen kaikkea mistä niitä nappeja saa? Eikö toisille ikinä satu mitään kurjaa, eikö niitä ikinä VITUTA? Mihin se vitutus ja ärtymys heistä sitten kumpuaa? Puolisoon, lapseen? Joitain blogeja lukiessa mietin joskus, että onkohan näillä tyypeillä oikeasti näin helvetin helppo ja ihana elämä vai onko kaikki lukemani pelkkää fiktiota?

47. Hikoilen koko ajan. Ja olen muuten aivan totaalisen kypsä tähän. Muutenkin tunnen itseni porsaaksi, mutta että vielä likaiseksi, haisevaksi porsaaksi. Kiva. En muista, että olisin Kloppisesta ollut näin tuskissani ja viime kesähän sentään oli yksi lämpimimmistä.

48. Olen pakahtua onnesta ja ylpeydestä, kun ajattelen poikaani, Kloppista. Erityisesti jos joku sattuu kehaisemaan poikaa tavalla tai toisella, syystä tai toisesta. Se tunne on ihan hillittömän ihana. Minun poikani on paras, niin on, ON, ON! Kaikki äidit ja isät varmaan allekirjoittanevat tämän. Paitsi silloin, kun rakas silmäterä on istunut jälki-istunnossa tupakanpoltosta ja lintsaamisesta.

49. Istun kuin tatti tv:n ääressä, kun sieltä tulee Salkkarit, Huippis, Gossip Girl, Satuhäät, Häähullut, House tai mikä tahansa dokumentti - oli aihe sitten Irakin sota tai läskileikkaukset.

50. Jos rahaa olisi muutama tonni ylimääräistä, niin aivan ehdottomasti hankkisin Sami Hedbergin naurattamaan häihimme. Siis yllätysohjelmanumerona vieraillemme. Olemme Ukkokullan suuria stand up -komiikan ystäviä ja Sami on aivan huippu! <3

Kuva lainattu täältä.

Oli muuten ihan uskomattoman hankalaa keksiä 50 faktista faktaa, jotka ehkä jotenkin ovat mielenkiintoisia (??!). Haastan teidät kaikki kokeilemaan, jollette usko. ;)

Mukavaa viikonloppua!


Nina

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin olet keksinyt, mukava oli lukea. Hassua, miten ihmiset ovat erilaisia. Mua ei ahdistanut olla iso raskaana ollessani, mutta nyt ahdistaa valtavasti, kun paino ei ole pudonnut ja nyt koen olevani (siis olen)lihava. Yksi päivä mietin, että joko kuljen ulkona vain vauvan kanssa tai sitten teetän paidan, jossa lukee, että synnytyksestä ei ole vielä niiiiin pitkä aika, että tämä rasvamassa olisi hävinnyt ;-)
Tiina

Nina kirjoitti...

Jos teetät tuollaisen paidan, niin teetäpä mulle kanssa! Sen verran hyvin nimittäin muistan tuon tunteen, kun Kloppisesta jäi synnytyksen jälkeen noita kiloja lanteille heilumaan... ;)

enma kirjoitti...

Nää on niin kivoja, tykkäsin hirmuisesti lukea!

Sulle on haaste mun blogissa!

Nina kirjoitti...

Kiitos Enma! :)