maanantai 8. heinäkuuta 2013

Miten tänään syötäisiin?

Meinaa lähteä järki. Järki Kloppisen sottaamiseen. Järki pyykkäämiseen. Järki muiden lapsiblogeihin: "siis vittu meidän 4 kk vanha Hellä Uolevi osaa käydä jo potalla ja pyyhkiä itse, valmistaa aamupuuron sekä silittää omat aluslakanansa mankelilla - mitä helvettiä, eikö teidän vauva osaa?!". No okei, ei niissä blogeissa nyt ihan justiinsa noin lue, mutta tyyliin kuitenkin, että ensin luetellaan helvetillinen liuta taitoja ja lopussa heitetään pallo lukijalle: mitä sun mukula (muka) osaa? (ei varmaan osaa näin paljon).

Suurin järki taitaakin mennä siihen, että provosoitumisestani huolimatta näitä helvetin ärsyttäviä (...ja silti niin symppiksiä) blogeja pitää vaan lukea. Ja niistä pitää nähtävästi ärsyyntyä siinä määrin paljon, että siitä ärsyyntymisestä pitää kirjoittaa oikein oma postauksensa. Ja sehän se vasta vittu onkin ärsyttävää!

No joo, back to basics - Kloppisen sottaamiseen. Ja vähän siihen muiden mukuloiden vertaamiseenkin. Ärsyttää kuinka lähipiirin samanikäiset kersat lusikoivat mössön lautaselta kettärästi ääntä kohti ja Kloppinen sen sijaan pyörittää lusikkaa lautasella niin, että mössöt ovat pisin seiniä. Toki toki se lusikka suuhunkin menee, mutta joka kerta väärinpäin vain.

Ja sehän tarkoittaa sitä,

että ruoka on sylissä, ei suussa.
että mössö valuu pitkin Kloppisen reisiä, vatsaa sekä syöttötuolia.
että ruokamössö ehtii kuivahtaa syöttötuoliin ja sen kuivuneen sekä sitkeästi kiinnitarranneen tahran poissaanti vaatii vähintään kemiallisia räjähteitä.
että sotku kaikkialla on helvetillistä.
että vaikka kuinka yritän opettaa ja näyttää, niin lusikka kääntyy kaikesta huolimatta aina väärinpäin.
että äitiä vituttaa.

Yritän hillitä hermoni ja ajatella, että Kloppinenhan on hädin tuskin vasta vuoden ja yhdeksän kuukautta. Ei edes sitä kahta. Että ehtiihän tässä ja pienihän toi on ja vertailu toisiin mukuloihin on saatanasta ja sitä rataa. 

Mutta silti joka kerta, kun se fakin lusikka kääntyy väärinpäin tiputtaen koko sisällön jälleen syliin, näen verkkokalvoillani kuvan kaverin mukulasta, joka näppärästi lusikoi ruuan itse omaan suuhunsa ilman mitään pahemman luokan sotkuja.

Raah.

Yritän ajatella positiivisesti: Kloppinen puhuu oikeasti aivan helvetin hyvin (Niiin! Mitenkäs teidän kersat puhuu, miten?) ja hän saakin joka puolella tästä kehuja, neuvolassa, kavereiden luona, sukulaisilta, leikkipuistossa... Toinen rakentaa lauseita: "missä on auto?", "missä on ukki?", "Istua? Ei, ei, ei, ei. Nyt mennään aaa-aaa." - jälkimmäistä hän selitteli yksinään huoneessaan, kun vein Kloppisen päikkäreille. Liekö unipupu ollut käymässä istumaan, vai mistähän oli kyse... ;)

Eli osaahan tuo poika. Onhan se taitava. Kaikki opitaan aikanaan, jokainen omaan tahtiinsa. Asiaa kerrallaan.

Sen kun muistaisi siinä syöttöhetkellä, kun limainen spaghettikastike valuu syöttötuolia pitkin lattialle ja pienistä sormista kohti hiuksia...


Nina

6 kommenttia:

Malla kirjoitti...

Joskus mun tekis vaan mieli vetää tota mun mammakaveria turpiin! Siis sen tyttöhän lähti kävelemään joskus 10kk vanhana, teki tarpeensa vessanpönttöön vastasyntyneestä asti, käytti kestovaippoja tai korkeintaan reissussa maissivaippoja, oppi puhumaan alle 1-vuotiaana, nyt 1v2kk kävelee kuulemma portaat ylös ja alas, ei ikinä kiukuttele ja syö kaiken itse lusikalla, juo tavallisesta lasista.. Varmaan osaa jo kertotaulunkin ja soittaa pianolla jonkun konserton. Niin ja sille ostettiin jo vastasyntyneenä oma ipad että oppis tekniikan uusimmat tuulet. Ainoo vaan et näitä sen taitoja en oo itse onnistunut näkemään enkä yhden yhtä kestovaippaa siinä huushollissa :) Koita siinä sitten pitää naama peruslukemilla...

Laura kirjoitti...

hei mä en tiedä miten sitten käytännössä toimii, muta tuttava tekee esim. aamu puurosta sellasta liisteriä ettei varmastikkaan tipu lusikasta sillon säästyy suurimmalta sotkulta :)p.s mä niiiin inhoon noita kirjainte ja numeroitte kirjottamista et pääsee kommentoimaan! :D

Nina kirjoitti...

Malla: Hahhaa, nää on näitä! Lähipiiristä löytyy kans muuta yliluonnollinen yksilö... ;) :D

Laura: Toi puuroresepti kyllä kieltämättä kiinnostais... :D
Ps. Enää ei tartte kirjoittaa numeroita ja kirjaimia, joten odotan vähintäänkin kommenttitulvaa... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Muakin ahistaa toiset äidit, tosin vähän eri syystä.. Meidän poika on jonkinverran ikäisiään taidoissa edellä, minkä ei pitäisi olla mitenkään erikoista, hän tuskin on maailman ainut lapsi joka kehittyy nopeasti. Ongelman tähän tekee toiset vanhemmat jotka kyselee mitäs teillä jo osataan, vastatessani tähän hyvä ettei puukolla silmien väliin lyödä. Tuntuu kiusalliselle kertoa mitään kun se aiheuttaa niin happamia reaktioita. :D

Mutta syömisestä, meidän jamppa on vasta sormiruokailu iässä, mutta ai että inhoan pojan tapaa viskata kaikki ruuat lattialle kun maha on täynnä.. Se tekee sen aina, ilman ennakkovaroitusta. :D

Laura kirjoitti...

Pikapuurosta saa ainakin helposti "liisterimäistä". Ite aattelin siinä vaiheessa koittaa kun tuo meen neiti rupee joskus valovuosien päästä itte syömään..
:DD helpottaa ainaki omaa kommentoimista :)!

Nina kirjoitti...

Epäilemättä meitä äitejä on moneksi... ;)

Minun lähipiiristä ei onneksi kovin montaa ärsyttävää äiti-ihmistä löydy, itseasiassa mieleen juolahtaa äkkiseltään vain yksi! Hänen tyyliään on aina kysyä, että joko teillä pottaillaan (pojat olivat 8-9 kk - salli mun nauraa?!) yms, eli rivien välistä saa kuulla, että heillähän toki niin tehdään ja onpas vähintään äärettömän omituista, ettei meillä... ÄR-SYT-TÄ-VÄÄ!