maanantai 1. heinäkuuta 2013

Taaperoripulia?

Kaiken hempeän ja ihastuttavan häähössön keskellä pitää olla myös inhorealistista arkihössöä?

Ei? Skippaa siis tämä postaus ja odota kärsivällisesti seuraavaa.

Ehdottomasti juu? No, jatka lukemista. Aion nimittäin pohtia kakkajuttuja ja tarkemmin sanottuna taaperoripulia. Oletteko koskaan kuulleet moisesta?

Meillä Kloppisen vatsa toimii turhankin vikkelään ja kun tavaraa tulee, niin sitä TODELLA sitten tulee. Niin paljon ja niin löysänä, että se valuu toisinaan oikein kinttuja pitkin. Kivaa näin shortsi-aikakautena... Ainakin vaatteet likaantuvat ja vaatekertoja menee päivittäin useampia. Pyykkihommia siis riittää.

En ole oikein osannut huolestua, sillä Kloppinen tuntuu olevan ihan normaali ja perusterve. Paitsi että nyt sillä on nuha, joka on pikkuveljeltä saatu. Allergiat eivät ole oikein käyneet mielessäkään, sillä en ole huomannut, että mikään tietty aiheuttaisi tai olisi aiheuttamatta mitään. Toki jos kyse on vaikka maitoallergiasta, niin sehän on selvää, että siitä oirehdittaisiin jatkuvasti, sillä maitotuotteita ollaan käytetty koko ajan. Ehkä voisi piruuttaan kokeillakin, että mentäisiin laktoosittomilla tuotteita.

No, muita oireita sen kakkailun lisäksi on tosiaan sen löysä koostumus ja aivan helvetin hirvittävä haju. Siis lainkaan valehtelematta voin kertoa, että päivän aikana vaipparoskiksen haju alkaa olla niin pistävä, että miltei silmiä kirvelee. Kakassa on myös toisinaan sulamattomia ruuanjäämiä. Etenkin maissia ja herneitä, jos sellaisia on sattunut olemaan ruuan joukossa. Niin, sehän piti vielä mainita, että kakka tulee päivittäin noin 1-4 kertaa. Ja joka kerta se tosiaan on löysää. En valehtelematta edes muista, koska kakka olisi ollut ehta pökäle.

Nyt on semisti paska äiti -fiilis, kun tajuan, että tätä löysis-vaihetta on tosiaan kestänyt kuukausitolkulla ennen kuin olen ottanut ohjat käsiini ja googlettanut, että mistä voisi olla kyse. Saati kysynyt tästä neuvolassa. Mutta kuten jo sanoin, niin ei ole ollut mitään huolestuttavia oireita tai mitään, mikä olisi saanut meidät huolestumaan. Olemme lähinnä vain ihmetelleet.

Ensimmäisenä Google tiesi tietenkin valistaa vatsapöpöistä ja sen jälkeen allergioista. Etenkin siitä maitosellaisesta. No, heti seuraavaksi törmäsinkin keskusteluketjuihin sekä yhteen lääkäritason kirjoitukseen aiheesta "taaperoripuli". Kuulemma kuuluu taaperoikään ja ei ole vaarallista laisinkaan. Ainut haitta lienee vain vatsantoiminnan ripeydestä aiheutuva vaippaihottuma. Tämän aika vinhankin vaivan olisi mitä ilmeisimmin tarkoitus mennä itsestään ajan kanssa ohi.

Se äärimmäisen pieni paniikki hälveni mukavasti. Ajattelin silti soitella neuvolantädille ja kysyä, että onko hän kuullutkaan tällaisesta ripsasta. Ja että mitä hän on mieltä - pitäisikö niihin allergiatesteihin silti varmuuden vuoksi mennä. Itsellä on sellainen aavistus, että se olisi turha reissu, mutta niin, mistä sitä aina tietää.

Kokemuksia taaperoripulista? Laittakaa kommenttiloota haisemaan! :D <3


Nina

2 kommenttia:

T kirjoitti...

Meillä sama homma. Ipanalla on aika löysä kakka. Ja tosiaan sulamattomia jämiäkin seassa on. Neuvolan mukaan normaalia, don't worry.

Nina kirjoitti...

I don't. :)