tiistai 11. joulukuuta 2012

Kulutusjuhlissa.

Joulu, tuo ihana rauhoittumisen aika on käsillä. Ja se aika, kun kaupanomistajasedät ja -tädit uiskentelevat (ainakin hetken aikaa) käteiskylvyssä. Osalle suomalaisista napsahtaa tilille veronpalautukset ja jumaleisson, se rahaa polttaa taskussa niin, että kipeää ottaa. Lapset hukkuvat parin viikon päästä lahjoihin ja mielikuvitus kuolee sukupuuttoon, kun lelut saadaan naamaan eteen eikä tekemistä tarvitse keksiä itse. Nykyajan lelut kun vielä leikkivät itse valmiiksi keksityn käsikirjoituksen mukaan. Aika laimeaa, mutta elämä on. 

Syyllistäminen ei ollut tarkoitukseni, sillä siellähän kulutusjuhlilla minäkin poukkoroin. Pakkohan minunkin oli muutama hassu veronpalautuseuroni käydä vähän äkkiä hassaamassa kaupantädeille, ettei vain minunkaan taskuuni pala sitä reikää.  

Ennen omia lapsia ajattelin, että pyh lapset mitään kymmeniä lahjoja tartte. Yks paketti riittää ja senkin antamista pitää harkita tarkkaan aatonaattoon asti. No, mene ja synnytä sitten oma mukula. Tai kaks. Samalla ponnistuksella unohtuvat periaatteet, sillä nyt tekisi mieli ostaa vaikka mitä mukavaa omille lapsille. Toiselle, joka ei lahjoista ymmärrä tuon taivaallista ja toiselle, jonka mielestä se kahiseva paperi, teipistä puhumattakaan, on lahjassa parasta. No, onneksi en ole kersoilleni ostanut vain lelulahjoja, vaan ajattelin ostaa ja pyytää muilta lahjaksi myös jotain järkevääkin. Kloppinen esimerkiksi saa pukilta Muumipeikko-kylpypyyhkeen. Samanlaisen kylpypyyhkeen, mutta tyttöverskana eli Niiskuneitinä, saa myös meidän kummityttö. Jäpikkä toivottavasti saa niitä peppupyyhkeitä.


Ja koska Kappahlilla oli lastenvaatteet ota 3, maksa 2 -tarjouksessa, niin ostin Kummitytön kylpypyyhkeen kaveriksi pinkin jumpsuitin ja Kloppiselle muutaman vaatekappaleen, joita en vain voinut vastustaa... Lastenvaatteet - niitä on aina vaikea vastustaa. 
Ostin kummityttöni äidillekin lahjan. Tämä äippä on rakas ystäväni, Kloppisen kummitäti ja tuleva kaasoni, joten jotenkin herkistyin ihan tyystin nähdessäni tämän. Tämä ystävä on vaan niin rakas ja ainutlaatuinen, ettei ole tosikaan ja toisinaan siitä pitää oikein muistuttaa antamalla jotain konkreettista. <3 (Onkohan ensimmäiset kuukautiset lähellä, kun menee taas näin hormonisekoiluksi?)


Pinnallinen äitikin sai jotakin: Tigerista hassunhauskoja muistilappusia ja Tigin shampoota ja hoitsikkaa. Vinkkeli vaan kaikille, että joulun alla myydään edukkaita kimppapaketteja, joten useamman tuotteen ostaminen näin kannattaa. Erityisesti kannattaa tsiikailla näitä settejä joulun jälkeen. Silloin ne ovat alennuksessa ja säästöä tulee vieläkin lisää. ;) 

Pakko on muuten hehkuttaa, että tämä Urban anti+dotes Recovery -sarja on ihan huippua, jos omaat yhtään samiksen hiustyypin kuin minä. Eli kovasti värjätyn, kuivan ja käsitellyn. Tämä tekee hiuksista ihan silkkisen pehmoiset. Eikä tuoksu sellaiselta oksettavalta ällönamilta kuten Tigi yleensä.  Ei taas(kaan) ollut oikein mitään asiaa, mutta tulipa postailtua. Muiskis ja moi! <3


Nina

Ei kommentteja: