keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Pinnallinen äiti A:sta Ö:hön.

Näin tällaisen postauksen yhdessä blogissa toivepostauksena, ja toivoittepa tällaista tai ette, niin ajattelin itsekin toteuttaa tämän. Silvuplee:

A niin kuin Apple. Se hedelmä, josta on pala puraistu pois. Meillä irvistetään pc:lle, Windows-käyttöjärjestelmälle sekä Nokialle, mutta kaikki pienellä i:llä alkava sen sijaan kiinnostaa. On iMaccia ja iPhonea.

B niin kuin Brandos. Pullollaan ihania kenkiä. Siksi siis Joulupukilta vois tulla joululahjaksi se lottovoittokuponki.

C niin kuin Canon. Camera, jota en tosin osaa cäyttää. Kuten olette ehkä jok'ikisestä kuvistani jo päätelleet.

D niin kuin Daddys girl. Olen isin silmäterä, olen ollut sitä aina. Kun äiti sanoi aina ei, niin isipä sanoi aina joo. Melkein aina. Nolottaa myöntää, mutta usein olen saanut tahtoni läpi ja olen aika hemmoteltu, itsekäs kakara. Vieläkin.

E niin kuin Ed Hardy. Näistä tuotteista tulee muuten aina mieleen Martina Aitolehti tai Esko Eerikäinen. Ukkokulta rakastaa ylikaiken Ed Hardy -huppareitaan ja minä tennareitani.

F niin kuin Facebook. Sitten kun maailma loppuu, ootas, 9 päivän päästä, niin minä olen varmaan sitäkin ihmettä päivittämässä Facebookissa. Olen riippuvainen. Myönnän.

G niin kuin Geelikynnet. H niin kuin rakas harrastus. Tykkään näprätä ja askarrella kynsiä, lähinnä itselleni. Päivääkään en ole kyllä kynsikoulussa istunut, vaan olen kaverilta oppinut tekniikan ja siitä sitten kouluttanut ja kehittänyt itse itseäni hankkimalla lisätietoa.

H niin kuin Huuto.net. Jos en ole Facebookissa, tai Bloggerissa, niin olen satavarmasti täällä. Ensimmäisen raskauden aikana hurahdin tähän sivustoon ja nykyään olenkin aivan haukkana kyttäämässä milloin mitäkin makeeta.

I niin kuin Ihottumat. Atopian aiheuttama ikuinen riesa, jonka ansiosta erilaiseen kosmetiikkaan kuluu vuodessa valehtelematta satoja euroja. Jatkuvasti on haku päällä ja etsin aina vain parempia ja parempia tuotteita ihonhoitoon. Nämä ihottumat ovat TIETENKIN vain ja ainoastaan kasvojeni alueella.

J niin kuin Jaarittelu. Tekee minut niin mielipuolisen hulluksi, että järki lähtee! Tiedättekö ne tyypit, jotka eivät saa sitä asiaansa sanottua lyhyesti ja ytimekkäästi, vaan kierrellään kaarrellaan, sanotaan sama asia miljoona kertaa, vaikkakin vähän eri tavalla. Samaan kategoriaan sopii rakas äitini - hänen kanssaan puhelimessa puhuminen on juurikin sitä legendaa, eli hoen puhelimeen noin 100 000 kertaa, että joo, okei, joo, joo, joo soitellaan, joo, joo katotaan, joo, joo, lopetetaan nyt, joo, joo, okei, no niin, joo...

K niin kuin Kirpputorit. Itselleni en ole oikein ikinä osannut ostaa mitään kirppareilta, mutta lapsien vaatteille ja tavaroille ne paikat ovat melko verrattomia. Vastasyntyneet vauvat kun eivät juurikaan vaatekappaleitaan kuluta, niin myynnissä on toisinaan todella hyväkuntoistakin tavaraa.

L niin kuin Lapset. En osaa edelleenkään olla lapsien kanssa enkä vaan pidä heistä. Vauvat ovat hankalia enkä osaa pidellä heitä heidän mielestään oikein. Taaperoiden puheesta ei ota erkkikään selkoa enkä ymmärrä mitä he haluavat tai eivät halua. Uhmaikäiset ovat kuin pahimmasta painajaisesta: kyselevät asioita ihan liikaa ja haisevat pahalta. Ja kouluikäiset ovat vaan tosi tylsiä. Mutta ai että nuo omat rakkauden hedelmät. Ne ovat maailman parhaita mukeloita ja olen niin pahuksen onnekas, kun saan olla juuri heidän äitinsä. <3

M niin kuin Muumit. En minä niistä piirretyistä piittaa, mutta ne tuotteet: ihania mukeja, petivaatteita, pyyhkeitä, lasten vaatteita erityisesti Lindexin mallistosta. Ihania-ihania-ihania!

N niin kuin Naimisiin meno. Ohjelmassa ensi kesänä. Tuntuu ihanalta, oudolta ja jännittävältä. Miesvalinnastani olen varma - Ukkokullan kanssa minä haluan olla. Mutta toisinaan iskee pieni pelko persiiseen, että onkohan Ukkokulta yhtä varma? Avioero on yksi vastenmielisimmistä asioista mitä tiedän. Minulle itselleni se olisi merkki epäonnistumisesta. Valojen vannominen papin edessä on minulle suuri asia, vaikken mitenkään uskonnollinen olekaan.

O niin kuin Ostokset. Arvomaailmani on varmasti melko perseellään, mutta materia ja ostelu tekevät minusta onnellisen. Ostoksien tutkiminen kotona on ihan parasta: "Iiiiih, niin tää oli tällanen, ihana, iiiihh!". <3

P niin kuin Pakkeli. Tykkään meikata enkä kovin mielellään astu ulos ihan naturellina, mutta voin paljastaa, etten todellakaan jaksa meikata joka päivä. Etenkään, jos olen aikeissa olla kotona koko päivän. Vaunulenkin takiakaan en lähde meikkaamaan ja lähikaupassakin saatan pystyä käymään ihan ilman sotamaskia.

Q niin kuin Queen. Yksi lempparibändeistäni. Ei lisättävää.

R niin kuin Raha. Ei tee onnelliseksi, mutta mieluummin itken Jaguarissa kuin Ladassa. Vai miten se meni? Ja jos ei onnea, niin kyllähän se ainakin elämää helpottaa. En haluaisi olla mikään ökyrikas, vaan ihan sellainen perusporvari-elämä riittäisi. Itse elin osan lapsuudestani 90-luvun alun runteleman laman aikana isäni jäädessä työttömäksi. Muistan hetket, kun kaupan kassalla jouduimme luopumaan osasta ostoksista, kun rahat eivät yksinkertaisesti riittäneetkään kaikkeen. Muistan käynnit Sossussa. Muistan ummehtuneelta haisevat kirpparikuteet, kun luokkakaverit taas leveilivät uusilla merkkikuteillaan. Vaikka vanhempani tuosta suosta nousivat ja selvisivät uskomattoman hienosti, ettei voi kuin hattua nostaa, niin en halua elää enää ikinä niin. Ja en ikipäivänä halua lasteni joutuvan miettimään raha-asioita lapsina. Sen ei kuulu olla heidän murheensa.

S niin kuin Sisustus. Rakastan sisustamista ja sisustusjuttuja ihan ylikaiken. Sisustusmaniani on tässä äitiyslomalla puhjennut täyteen kukkaansa ja ihmekös tuo, kun olen päivästä suurimman osan nykyään kotona. Tällä hetkellä pidän eniten puhtaasta valkoisesta, linjakkaasta tyylistä sekä hieman sellaisesta vanhahtavasta, romanttisesta tyylistä (kuten kaikki muutkin tällä hetkellä...?). Kirkkaat värit ovat jotenkin kotoani kaikonneet valkoisen, mustan, harmaan ja beigen tieltä. Pidän kovasti kodistani ja sen tyylistä tällä hetkellä, vaikka tämä on ikuisuusprojekti ikuisella I:llä. Sitä kotipostausta on luvassa. Joskus. ;)

T niin kuin Tähdet. Sisustusmanian ohella minulla on päällänsä ihan hirmuinen tähtimania. Tähtiä nähdään meillä kotona sisustuksessa ja lapsilla vaatteissa.

U niin kuin Unelmointi. Haaveilen kaikenlaisista asioista, ja toisinaan en saa illalla unta, kun jään unelmoimaan jostain niinkin typerästä asiasta kuin poikien talvihaalarit. Älytöntä.

V niin kuin Vila. Yksi lempikaupoistani, josta löytyy AINA jotain ostettavaa. <3

W niin kuin World Wide Web. Netissä tulee heiluttua kyllä aivan liiaksi enkä voisi enää varmaan elää ilman nettikauppoja. Löydän päivittäin jotain mitä haluaisin. Eli itsehillintä on todella koetuksella. Lisäksi blogien lukemisesta, ja tietenkin omani kirjoittamisesta, on tullut päivittäinen harrastus.

X niin kuin Äks-asento. Ukkokulta nukkuu aina äksänä ja se on ihan tajuttoman raivostuttavaa. Jalkaa siellä, jalkaa täällä. Käsistä puhumattakaan. Pysy nuija omalla puolellasi! Äläkä aiiiiiiii-na kuorsaa. Nalkuti-nalkuti. Pusi-pusi.

Y niin kuin Ylioppilaslakki. On hyllyllä. Koristeena. Muuta hupia saati hyötyä siitä ei sitten olekaan ollut.

Z niin kuin Zoo. Tykkään ihan ylipaljon kaikista elukoista ja minä voisin viihtyä eläintarhassa vaikka päiväkausia. Vuosikausia. Ukkokulta meinasi menettää toivonsa ollessamme yhdessä ensi kertaa Korkeasaaressa, kun halusin mennä katsomaan tiikeriä vielä yhden kerran! <3

Å niin kuin RuÅtsi. Tästä kirjaimesta ei tule mieleen mitään muuta kuin Ruotsi. Ja se on minun korvaan hirmu ruma kieli ja hirvittävän vaikea oppia. Ehkä just sen rumuuden (ja asennevammani) vuoksi.

Ä niin kuin Äitiys. Elämäni mullistanut asia. Rakkaus, jota ei kykene kertomaan. Uusiksi mennyt tärkeysjärjestys. Huoli, joka ei koskaan lopu.

Ö niin kuin Ötökät. Vihaan, ällöksyn, inhoan sydämeni kyllyydestä. Pelkään. Aiheutan Ukkokullalle vielä joku päivä sydärin, kun yhtäkkiä kiljahtelen kaikkia kuvottavia monijalkaisia.


Nina

3 kommenttia:

Malla kirjoitti...

Täällä myös hyvässä muistissa lama ja se, etten kouluikäisenä juuri koskaan saanut uusia vaatteita tai viikkorahaa... Ruuasta ja harrastuksista tosin ei tingitty.

amoroso drames kirjoitti...

tää nyt ei tähän liity, mutta jossain sun postauksessa näkyy teidän? keittiönpöytä sekä sen päällä oleva aivan ihana lamppu & mun on pakko urkkia että mistä ootte lampun hankkinu? oon koittanu ettiä vaiks kuin pitkään sellasta mut ei vaan tuu vastaan :(

Nina kirjoitti...

Amorosa Drames: Lamppu on kuule ostettu ihan niinkin hohdokkaasta sisustusliikkeestä kuin Bauhaus. :) Muistelisin kyllä nähneeni lamppua jossain muuallakin, mutta en nyt tietenkään kuollaksenikaan muista, että missä...