maanantai 17. joulukuuta 2012

Pyhä raivo.

Tämäkään postaus ei sisällä rosenttiakaan jouluiloa saati mitään muutakaan iloa, joten jos haluat mieluummin lukea, kun pikku-Eerikki ripusti valkoisia joulupalloja joulupuuhun sunnuntaina, niin passaa tämä postaus (blogi), ole hyvä.

Postaus sisältänee myös rutkasti ärräpäitä sun muita voimasanoja, joten älä lue tätä ääneen kirkkoherranvirastossa tai päiväkodin joulujuhlassa.

Tosiaan, jos viikonloppureissumme jälkifiiliksiä pitäisi kuvailla kahdella sanalla, niin pyhä ja raivo olisivat enemmän kuin osuvat valinnat. Itseasiassa reissu olisi muuten ollut oikein kiva, mutta kaksi vittupäätä menivät sanomisillaan ja tekemisillään pahoittamaan mieleni aivan totaalisesti. Niin totaalisesti, että vielä kahden päivän päästäkin nämä tapahtumat saavat veren kiehumaan.

Kiinnostaako kuulla keitä nämä vittupäät ovat ja mitä he sanoivat/tekivät?

Täältä pesee.

Vittupää numero 1: naishenkilö, iältään ehkä jotain 30-35. Näin hänet ensimmäistä kertaa, kun menimme Ukkokullan ystäväpariskunnan luo kylään. Tämä naishenkilö on ystäväpariskuntamme tyttölapsen kummi niin kuin Ukkokultanikin. Mielestäni olin naishenkilölle aivan normaali oma itseni, eli hymyilin hänelle ystävällisesti ja tervehdin iloisesti sekä seurustelin myös hänen kanssaan.

Vaihdoin muutaman kuulumisen ystäväpariskunnan kanssa,  kunnes Jäpikkä ilmoitti, että hällä olis nyt nälkä. No, tämä naishenkilö oli jo aikaisemmin halunnut Jäpikän syliinsä, joten kun aloin kaivella hoitolaukusta tuttipulloa ja Nannia, niin arvatkaapa mitä tämä naishenkilö höpötti Jäpikälle - "Voi sinua raukkaa, joudutko sinä juomaan pullosta, voi voi...".

Siis mitä helvettiä?! Täysin ventovieras nainen, joka ei tiedä imetyshistoriastamme hevon vitun helvettiä, KEHTAA sanoa jotain noin ajattelematonta PASKAA ääneen. Olin äimänä, olin loukkaantunut, viittä vaille tippa linssissä. Miten aikuinen ihminen voi olla puheissaan noin äärimmäisen typerä? Mistä hän tietää kuinka kipeä asia imetys ja sen epäonnistuminen saattaa minulle olla? Eihän hän tunne minua lainkaan!

Naishenkilö = vittupää.

Vittupää numero 2: minun kakkosanoppi, eli edesmenneen appiukkoni vaimo, iältään noin 55. Olimme perinteisissä suvun pikkujouluissa ja siellä tietenkin Kloppinen pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan kaikenlaista jouluherkkua, kuten lanttulaatikkoa ja kinkkua MINUN ANTAMANANI.

Kloppisen Kummisetä piti Kloppista sylissään ja avasi samalla suklaata muovikääreestään. Hän kysyi, että haluaisiko Kloppinen kenties maistaa vähän suklaata. Kielsin ja sanoin, ettei Kloppinen syö sellaisia makeita asioita eikä hän sellaisia osaa edes kaivata. Kakkosanoppi istui vieressä ja intti minulle jatkuvasti vastaan, että TOTTAHAN NYT TOKI lapselle voi antaa suklaata, pitäähän sitä nyt saada maistaa ja kyllähän toiselle pitää antaa herkkuja. Intimme hetken juupas-eipäs -tyyliin, kunnes lopulta sanoin, että ihan oikeesti, älä anna sitä suklaata. Ja arvatkaapa miten tilanne päättyi - Kakkosanoppi nappasi Kummisedän kädestä suklaan ja tunki sen Kloppisen suuhun.

Siis mitä helvetin vitun paskaa saatana?! Kakkosanoppi astui täysin varpailleni eikä kuunnellut sanaakaan, mitä minä, LAPSEN ÄITI, sanon. Hän teki tämän aivan tahallaan, epäselväksi ei voinut jäädä minun kantani asiaan. Olin aivan äimänä. En enää edes tiennyt mitä sanoa, sillä tilanne oli kaikessa vittumaisuudessaan niin helvetin absurdi. Joku näsäviisas anonyymi voisi tulla taas kommentoimaan, että löysää sitä pantaa, ei lapsi suklaaseen kuole, mutta kyse ei olekaan siitä. Pointti on siinä, että jos minä kiellän jotakin lapseni suhteen, niin kenelläkään ei ole oikeutta edes lähteä inttämään minua vastaan. Teko oli niin härski - Kakkosanoppi teki juuri niin kuin kielsin suoraan naamani edessä! Olisi syöttänyt mukulaani edes salaa, mutta e-hei.

Kakkosanoppi = vittupäiden kuningatar.

Eikä siinäkään vielä kaikki. Samaisissa pikkujouluissa Kloppinen söi sitten isosetänsä kanssa kakkua. Kyllä, samalla lusikalla. Kyllä, juurikin niin miten joka neuvolakäynnillä on kielletty tekemästä... Minä itse olin hakemassa itselleni kakkua ja kahvia, ja kun palasin pöytään, niin näin miten isosetä syötti Kloppista eli oli enää myöhäistä sanoa mitään... Tilanne oli sikäli eri, että tämä isosetä on ihana ihminen eikä todellakaan tiennyt, että teki väärin eikä hän varmastikaan olisi halunnut mieltäni pahoittaa. Ja minä kun olen yrittänyt "suojella" Kloppisen hampaita kaikelta... Huoh.

Pitää vielä lisätä tuohon edelliseen, että tosiaan kun tulin kakkuni ja kahvini kanssa pöytään, ja olin antamassa Kloppisen lusikalla Kloppiselle hiukan kakkuani maistiaisiksi, niin Kakkosanoppi huikkasi, että me annettiin jo. Kiva. Vitun kiva.

Joku saattaa nyt miettiä, että missä oli Ukkokulta näiden tilanteiden aikana ja miksei hän reagoinut mihinkään mitenkään? No, eihän hän TIETENKÄÄN ollut paikalla mitään kuulemassa tai kuulemassa, vaan hän oli joka helvetin kerta tupakalla. Joten otin sitten paskaa niskaan aivan itsekseni.

Pahoittelen näitä kirosanoja, mutta tietäisittepä vaan mittarini verenpainelukemat. Ottaa päähän niin jumalauta paljon, ettei taida edes kirosanoissa piillä tarpeeksi "voimaa" kuvaamaan tätä raivoa, järkytystä ja ärtymystä.


Nina

7 kommenttia:

Mirkka kirjoitti...

En harrasta juurikaan kiroilua normaalisti, mutta nyt kyllä tekee mieli kiroilla sun kanssa! Siis aivan todellisia vittupäitä, nimenomaan.

Mulla on niin täydellinen nollatoleranssi vittupäiden kanssa, että Vittupäälle olisin varmaan laukonut suorat sanat siitä miten kaikki ei vaan pysty imettämään (omakin saa Nannia!), ja Vittupäiden Kuningattaren olisin antanut kuulla kunniansa ja varmaan marssinut lapsi kainalossa pihalle. :D

Mutta eipä sekään kyllä olis ollut kovin aikuismaista käytöstä. Eli propsit sulle siitä, että et räjähtänyt paikan päällä sukulaisten keskellä, kuten itse varmaan olisin tehnyt.

Siis ei hemmetti, tuo suklaajuttu! Että laittaa raivostuttaan. Oma poika on vasta vajaa 5kk niin ei onneks ole tuommoista päässyt käymään (vaikka kaikki onkin kyselleet jo 3kk iästä alkaen että jokos niitä soseita...), mutta pelottaa nyt jo että joku vielä tekee jotain vastaavaa sitten kun tuo on isompi!

enma kirjoitti...

Voi helvetti soikoon, ois menny kyllä mullakin hermot! Enkä varmasti ois sanoja säästelly.

Appiukko oli meillä viikonlopun, no mitä tekee hän? Ollessani suihkussa ja miekkonen nukkumassa, hän syöttää ACTIVIAA SAMALLA LUSIKALLA poikaselle, mistä itse syönyt. Kaksi täysin kiellettyä asiaa. Poika on vasta 8,5kk vanha joten activiat ois voinu jättää vähemmälle. Tosin, Emilin ollessa vähä alta neljä kuukautta, activiat oli sillonki jo suussa.
Ja tän activia-paskan lisäks syötti sit tortillalasagnet ja raejuustot ja kaikki. Voit varmaan arvata että nukkuiko vehnäallergikko seuraavana yönä.

Anonyymi kirjoitti...

Toi on noissa anopeissa/mummeissa/mummoissa jne. (ja ehkä joskus myös miespuolisissa vastaavissa) todella kamala piirre. Välillä heiltä puuttuu täysin kunnioitus tapoihin ja periaatteisiin, joilla haluamme lapsemme kasvattaa. Törkeetä!

Myös tuo pullostajuontikommentti on aika sairas keneltä vaan, tutulta tai tuntemattomalta. En kestä.

T kirjoitti...

Eiiiiiii helvetti. Mä oisin raivonnut ja ihan päin naamaa. Oon kerran avautunut appivanhemmille joulupöydässä, kun ei muuten mennyt läpi. Ei voi muuta sanoa, kuin että tuo anoppis on vittupäiden vittupää.

Nina kirjoitti...

Kiitos myötätunnosta ja mahtavista kommenteista (taas) ihanat! <3 Kun vaan osais kasvattaa itselleenkin kunnon munat, jotta osais pitää ees vähän puoliansa. Ja voi Enma, Activiaa, oikeesti? Voi tsiisös!

Anonyymi kirjoitti...

Surullista lukea kun aikuiset ihmiset solvaavat!

Nina kirjoitti...

Mikäli tarkoitit postaukseni Vittupäitä, niin olen kanssasi aivan samaa mieltä!