keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Häät edistyy..

Vaikka häihimme on tosiaan reilu vuosi aikaa, on hääjuhlamme jo edistynyt taas pari askelta enemmän.

Hääbändi 

on alustavasti varattu. Kuuntelimme eri bändejä netissä ja muutenkin selvittelimme alueemme tarjontaa. Yksi kolahti heti ja oli ylitse muiden: Kaapeli Band. Kysyimme heiltä keikkahintaa ja vastaus tuli nopeasti: 3 x 45 min. setit 1100 €. Palkkio oli meidän makuun kohtuullinen, sillä bändiin olimme varanneetkin käytettäväksi noin tonnin.

Kaapelin vastattua päätimme selvitellä muutamaa muutakin bändiä. Ihan nyt ainakin vertailun vuoksi. Hintahaitari oli melkoinen: 800 €–1700 €. Siihen hintahaarukkaan mahtui jos monenmoista bändiä, hyviä ja vähän vähemmän hyviä, humppahumppaa ja norjalaista kanintappoheviä.

"Viimeisen niitin" valinnallemme antoi eräs kaverini, joka tietää bändin jätkät ja kehaisi heitä, että heillä on meno kohdillaan ja osaavat hommansa. Tämä samainen kaveri on siis nähnyt heidät eräissä häissä livenä ja sen lisäksi miksannut heitä useampaan otteeseen eräissä kinkereissä. Awesome – teimme siis alustavan varauksen, vaikka meillä on sellainen kutina kantapäässä, että THE HÄÄBÄNDI on löytynyt.

Kuva lainattu bändin sivuilta.
Hääpaikan äänentoisto sekä valot

on hoidettu ja varattu. Samainen kaverini, josta jo aikaisemmin puhuin, lupautui tulla askartelemaan nämä paikoilleen. Juhlapaikkammehan on varsin tunnelmallinen muutenkin, mutta valoilla paikasta saa vielä upeamman ja juhlavamman. Lievästi sanottuna olin liekeissä edellispäivän, kun ensin "valitsemamme" bändi saa kehuja ja kamu suostui laittamaan hääpaikkamme koreaksi.


Kuvien alkuperää en ikävä kyllä tiedä, sillä olen napsinut niitä pitkän aikaa jo koneelleni eri hääblogeista, hääsivustoilta sekä Googlen kautta... 

Hääkampauksen tekijä

on ehkä valittu. Kerroin aikaisemmin, että olin menossa juhlakampaukseen vakkarikampaajalleni, ihan vain siksi, että halusin nähdä miten ymmärrämme toisiamme ja millaista jälkeä hän tekee. No, tällainen kampaus minulle sitten sanallisesti, ilman ideakuvia, hahmoteltiin ja tehtiin:
Olin niin tyytyväinen lopputulokseen! Tunsin itseni kauniiksi ja itsevarmaksi koko päivän – ja sehän varmasti on tavoitteena hääpäivänäkin. ;) Harkitsen siis vakavasti vakkarini värväämistä hääkampauksen tekoon, mutta toisaalta pidän kaikki ovet auki muillekin vaihtoehdoille. Plussaa tässä kampaajassa on hinta, kampaamo sijaitsee kohtalaisen landella, joten hinnat eivät luonnollisesti ole kaupunkien ydinkeskustahintatasoa. Miinusta samasta syystä: kampaamo tosiaan sijaitsee landella – onko minulla hääaamuna aikaa ajella kauemmas kampauksen tekoon? No, yksi hyvä ehdokas tekijäksi on kuitenkin valittu. 

Säästämisessä

emme sitten taas edistykään niin kuin toivoimme ja suunnittelimme. Tämä ja viime kuukausi menivät aivan perseelleen yllättävien menojen vuoksi – auto hajosi ja oli pakko korjauksen lisäksi huoltaa, pankki otti muhkean palan tililtäni lainanmaksuun... Mutta emme lannistu, vaan jatkamme sitkeästi säästämistä kuukausittain.

Valmiinahan häitä varten meillä oli jo:

Juhlapaikka = Wanha Talli Piikkiössä.


Haaveissa meillä on ja to do -listalla ensimmäisenä:

hääkirkko = Turun tuomiokirkko.

Kuva lainattu täältä.
Kirkkoahan ei pääse Turussa varaamaan kuin vasta tasan päivälleen vuotta ennen, joten vielä on jännäämistä ja ressaamista sankoin joukoin edessäpäin... Me kun emme ole löytäneet ollenkaan varavaihtoehtokirkkoa, vaan haluamme molemmat vain kovasti juurikin tämän pyhätön.

Tällä hetkellä katselemme enemmän ja vähemmän ahkerasti valokuvaajia lähiseudulta ikuistamaan päiväämme, joten jos joku sattumalta osaa suositella jotakin luovaa ja taitavaa kuvaajaa, niin vinkkaahan pois! :)


Nina

Ei kommentteja: