tiistai 27. joulukuuta 2011

Hamsterin hommia.

Olen saarnannut blogissani, kuinka tärkeää on ollut, että vauvalle on ollut vaatetta. Ei vain kahta bodyä, joita pitää hätäpäissään pestä yksinään, kun toinen on jo märkänä ja likaisena päällä. Pari päivää sitten meillä meni päivän aikana kolmet housut ja neljä bodyä, vaippa "vähän" falskasi ja poskessa oli reikä puklua varten.

Tunnustan nyt tässä kaikkien silmäparien alla olleeni (ja luultavasti olevani jatkosssakin) vähäsen hamsteri.

Laatikot pursuilevat liitoksistaan ja huomaan, että jotkut vaatteet eivät koskaan ehtineet käyttöön, kun jäivätkin jo pieneksi. Yleinen ongelma uskoisin. Toivoisin.
Joistain vaatekappaleista on tullut kiistattomia lemppareita, joita häpeilemättä suosin ja kovasti käytän. Pitääkin alkaa tehdä postauksia aiheesta "(äidin mielestä) lempparivaatteet tällä hetkellä". Jäisi kiva muisto sitten siitäkin, että millaisia vaatteita vauva-aikana käytettiin.

Ylin laatikko: nyt käytössä olevat vaatteet, kooltansa 56–62.
Keskimmäinen laatikko: reippaamman mitoituksen 62 senttiset sekä niukan mitoituksen 68 senttiset.
Alin laatikko: 68 senttiset ihanuudet. 
Itse vaatekaappiin olen hamsteroinut isompia vaatteita, 74–80 senttisiä.  Näitä ei tosin ole kovin paljoa, kuten huomata saattaa. Vaatteet siis toiseksi ylimmäisellä hyllyllä, muuten hyllyillä on muun muassa ulkovaatteita, jotka ovat Kloppiselle vielä vähän reiluja tai sitten turhan lämpimiä tällaisille plussakeleille.
Tällaiseen pikkuruiseen ylijäämämuovikoriin olen heitellyt pieneksi jääneitä pikkumiehen kuteita. Ja kuten huomata voi saattaa, tursuilee se melko lailla liitoksistaan, joten äitiyspakkauslaatikosta tuli uusi varastotila näille.


Vaikka rakastankin vaihtelua siinä määrin, että pojan likaiset merkitsevät minulle (JEE) uuden asukokonaisuuden laatimista, niin toiset vaatteet eivät vain olekaan sitten sytyttäneet enää niin kuin ostohetkellä. Esikoista odottaessa ei todella osannut arvioida, että millaisia vaatteita on helppoa ja näppärää käyttää, mitkä vaatteet ovat tuntuvat mukavilta. Käytäntö sen sitten kertoo.

Kuulostaa hitusen älyttömältä tuo asukokonaisuus-lause, ihan kuin poikalapseni olisi minulle jokin nukke. Mutta ihan rehellisesti noin minä vain ajattelen. Ja samanlaisella intohimolla mietin omiakin asukokonaisuuksia. Tai ainakin mietin, joskus kun oli varaa käyttää mitä tahansa vaatteita. Ja jäkä-jäkä, vali-vali.

Tämän postaukseni terävä kärki kuitenkin oli, että tekemäni inventaario sekä koon tsekkaus Kloppisen laatikostolla kannatti: vaatteet vaihtoivat kerrosta ja jotkut vaatekappaleet aivan viime tingassa. Esimerkiksi 62-laatikosta bongasin monta bodyä, jotka juuri ja juuri menevät Kloppiselle vielä. Harmittavaa. Olisi pitänyt tehdä tuo pikkusiistiminen ja kokotsekki jo viikkoja sitten! Erityinen huomio Lindexin vaatteita koskien: Ei, keskustelupalstat ja bloggaajat eivät valehtele, Lindexin vaatteet todella ovat pienempää mitoitusta ja vastaavat paremminkin noin kokoa pienempää kuin mitä niskalabel antaa ymmärtää.


Rohmuterkuin,
Nina

Ei kommentteja: