tiistai 31. tammikuuta 2012

PMS-oireita.

Se paska mutsi saakutti -fiilis, se on nyt täällä. Täällä meillä. Hitto, että se onkin vinha tunne eikä siitä pääse oikein järkeilemällä eroon. Paska mutsi saakutti-fiilis, eli PMS, on tehty itsesyytöksistä. PMS-fiilis tulee silloin tällöin ja puolisot eivät voi ymmärtää tätä. Heidän mielestään kun et ole tehnyt mitään, minkä takia pitäisi potea moista fiilistä. Miksei muuten isille tule paska iskä saakutti -fiilistä?

No, se syy, miksi minä tällä hetkellä oireilen, piilee poikaparkani kaulassa. Nimittäin ihottumana. Niin, ihan kuten äidilläänkin. Eikä siinä vielä mitään, että on ihottuma, mutta kun se eilen oikein haiskahti. Siitä huolimatta, että olen koittanut säännöllisesti sitä hoitaa puhdistamalla, kuivaamalla, talkkaamalla (Haa, itse keksimäni sana, PMS:n lisäksi!) ja joskus kevyellä Aqualan Plus -voiteella voitelemalla. Ihottuma on ollut koko ajan – joskus iho näyttää vain kuivalta, joskus se oikein punottaa.

PMS-fiilis johtuu siis siitä, että hoitamisesta huolimatta ihottuma on ja pysyy. Ja toisaalta taas siitä, etten ole soittanut neuvolaan. Syynä tähän on se, että meillä on 1,5 viikon päästä neuvola joka tapauksessa ja en vaan kerta kaikkiaan jaksa lähteä taas sinne asti kuulemaan turhanpäiväisiä neuvoja, jotka eivät mihinkään mitenkään auta. Siltä ainakin tuntuu, kun jotain yrittää neuvolassa kysyä. Niissä käynneissä ei tunnu olevan mitään muuta hohtoa kuin se, että näkee pojan kasvukäyrät ja että kehittyminen menee niin kuin pitääkin. Muuten käynneillä Kloppinen vaan hurmaa vanhoja rouvia rauhallisuudellaan ja höpöttelyillään. Joskus hymyilläänkin. Liekö hoitsujen perään tuo pikkumies.

Tänään haju on taas vähän kaikonnut ja iho näyttää paremmalta. Olen kolunnut keskustelupalstoja läpi, mitä muut ovat vastaavassa tilanteessa tehneet. Tuo kaula kun on niin hitsin ikävä paikka ihottumalle, kun on niin poimuilla eikä iho hengitä kunnolla. Ja sinne kaulalle valuu tietysti aina maidot ja kuolat. Eikä tuo 3,5 kuinen Kloppinen ihan kovin montaa tuntia päivässä viihdy vatsallaan, että kaulan iho saisi tarpeeksi ilmakylpyä. Joku keskustelupalstan superäiti ehdotti Bepanthenia. Ajattelin vaipanvaihdon yhteydessä kokeilla sitä ja putsata sen ylijäämät pois vaikkapa parin tunnin päästä.

Jos tuo ihottuma pahenee, niin ei kai se auta kuin soittaa sinne neuvolaan. Mieluummin sitä vain potee sitä  PMS-fiilistäkin kuin pakkaa koko komeuden autoon turhanpäiväistä reissua varten. Asenne aika kohdillaan, eikö?

Positiivista tässä on se, että Kloppista itseään ei ihottuma tunnu häiritsevän. Puhdistus-osio ei ole kovin mieleinen, mutta muuten poika on oma itsensä: tyytyväinen ja iloinen.


Minäkin olen tyytyväinen ja iloinen: omat ihottumani ovat alkaneet parantua, kiitos ihotautilääkärin määrämien voiteiden. Kasvojen iho tuntuu edelleen kuitenkin aika kiristävältä. Oma järki sanoo, että rasvaisempaa rasvaa, mutta ihotautilääkäri löysi kasvoistani jotain pieniä näppyjä, jotka johtuvat kuulemma liian rasvaisesta rasvasta. Eli kai minä sitten sinnittelen ilman rasvaisempaa rasvaa kiristävän ihon kanssa, kunhan niitä näppyjä ei vain tule? Voi ois jo kesä. Ei tarvitsisi käydä tätä jokatalvista taistoa kuivan ihon kanssa.

Kävin muuten eilen taas zumbaamassa ja kyllä siinä tuli hikoiltua taas litra jos toinenkin. Jälkeenpäin oli aivan superb olo, unikin maistui normaalia paremmin. Zumba tuntui muuten erikivalta, kun olen parin tunnin jälkeen päässyt hommasta jo vähän jyvälle. Askelkuviot eivät tunnu enää lainkaan niin hankalilta ja nyt pystyn jo nauttimaan vähän musiikistakin. Kloppisellakin on meneillään jokin sporttivartti-vaihe: jalat nousevat nimittäin kooooorkealle. Niin korkealle, että ne voi ihan nähdä. Niihin ylettää käsillä... Ja ne värikkäät, kuviolliset sukat... Ooh.


Nina

Ei kommentteja: