lauantai 28. tammikuuta 2012

Teoria "Valkoinen valas".

Uusi vuosi, uudet kujeet, mutta samat vanhat pläskit.

Karppaamisen ja photoshoppaamisen vallattoman maailman pyörteissä koinkin ahaa-elämyksen liittyen kesään kuuluviin Facebook-ryhmiin: "Ruskea valas on nätimpi ku valkonen valas" vai miten se nyt meni. Jospa kehoni näyttäisikin siis siedettävämmältä kevyellä päivytyksellä?

Ostin joskus (kuulostaa heti lupaavalta) itseruskettavaa purkillisen. Se on nököttänyt kaapissani tovin, sillä raskausaikana en uskaltanut sitä sitten kuitenkaan käyttää. Epämääräiset kemikaalit imeytyvät vauvaan ja sitä rataa, tiedättehän. Yksi päivä purkki kuitenkin hyppäsi silmille, kun tein kosmekaappiini pientä inventaariota.


Pitäiskös tuota joskus ihan kokeillakin?

Heti on muuten kerrottava, että en ole ikinä kokeillut itseruskettavaa, joten en tiedä mikä on parasta: vaahto, geeli, emulsio, voide vai liisteri. Ilmeisesti ihon pitää kuitenkin olla puhdas ja ihovoiteella kosteutettu ennen kuin itseruskettavaa aletaan levittää. Joskus joku viisas on neuvonut, että iho kannattaa myös kuoria ennen, näin muistelen. Joten näillä ohjeilla aion yrittää, vaikka pelkään
  1. liian tummaa lopputulosta.
  2. läikikästä lopputulosta. Onkohan tää nyt ihan järkevää atoopisen ihon kanssa?
  3. ajatusta, että kämmenet helottavat ruskeana seuraavan viikon.
  4. raitoja.
  5. selvää feikkirusketus-ilmettä. Tunnustan, että olen aina mielessäni (okei, no kavereillekin) ilkkunut ihmisiä, joilla on oranssi rusketus.
  6. etten osaa hankkia sävyyn sopivaa meikkivoidetta.
  7. että saan kasvojeni iholle jonkin allergisen reaktion.
Että sikäli ihan järkevä projekti, kun lähitulevaisuudessa tanssitaan ystävän häitä, joissa minä kaasoilen. Uteliaisuus vei kuitenkin voiton. Ja sitä paitsi, jos purkin luoma rusketus-illuusio näyttääkin hyvälle, niin minähän jatkan tasaista käyttöä ainakin sinne häihin saakka. Näyttää ehkä mekkokin paremmalta.

Ja näin siinä kävi:

Tähän piti tulla kuvasarja sääristäni, ennen ja jälkeen itseruskettavan laiton, mutta arvatkaapas mitä: minä alustin kamerani muistikortin ja näin ollen kuvat, joissa olen au naturel eli ilman rusketusta. Näin ollen pelkkiä rusketus-kuvia ei ole mitään järkeä laittaa, koska ettehän te tiedä minkä sävyinen olen normaalisti. Vittan. Tämmöinen kuva kamerasta löytyi ja se on jaettava kanssanne, sillä itsessäni se herätti jonkinlaista hilpeyttä.

Huppiti.
Ylläoleva kuva ehkä ennakoi tilitystä katastrofaalisesta lopputulemasta, mutta näin ei kuitenkaan ennakko-odotuksista huolimatta käynyt. Sävy on ehdottomasti tummempi kuin mitä ajattelin, mutta myös tasaisempi kuin mitä ajattelin. Ukkokulta kehaisi kroppani uutta sävyä sanomalla, että voi kun ihoni näyttää pehmeältä ja samettiselta. Ei siis huono ollenkaan, jos MIES on tuota mieltä. Niin ja ihosta tuli muuten ihan aikuisten oikeasti tosi pehmoinen.

Selkeitä hankalia paikkoja ovat nimenomaan nuo jalkapöydät sekä ranteet. Kädet kun pitäisi levityksen jälkeen pestä -> käsistä lähtee voide -> ranteeseen jää selkeä raja -> se pitää häivyttää, kun kädet on pesty. Polvia ja kyynärpäitä jänskäsin ja koitin laittaa itseruskettavaa hyvin ohuelti. Kasvoille en uskaltanut edes harkita laittavani, niin kuiva se tällä hetkellä on, vaikka lääkärin määräämät voiteet ovat jo auttaneetkin.

Mutta eniveis, tykästyin kovasti tähän uuteen väriin nahassani. Milloinkohan olisi syytä laittaa uusi kerros itseruskettavaa, ilman että väri haihtuu tai että siitä tulee liian tumma....? Viikon päästä? Kahden viikon päästä?


Suoraan Malibu Beachin auringon alta melkein miltei,
Nina

4 kommenttia:

enma kirjoitti...

heips :)

Kokeilehan Doven itseruskettavaa, vältyt varmana läiskiltä ja antaa luonnollisen lopputuloksen :)
Mulla on itselläni sitä ja voin suositella lämpimästi!

Nina kirjoitti...

Meinaatko sitä kevyesti ruskettavaa voidetta? Sitä olen joskus koittanut ja pari putelia käyttänytkin, tulee tosiaan nätti luonnollinen väri nahkaan! Mutta tällä kertaa piti sitten kokeilla jotain ihan muuuuta... ;)

enma kirjoitti...

Mä en nyt itseasiassa ole varma :D
Mutta mulla se ei kyllä ruskettanu mitenkään asteittain tai kevyesti, ihan selkeä tasainen rusketus tuli.
Tosin oon muutenkin niin vaalea, että johtusko osittain siitäkin..

Nina kirjoitti...

Mulla siitä Dovesta tuli todella hentoinen rusketus ja tästä Niveasta puolestaan tuli oikein "kunnolla" väriä. Vai onkohan mulla sitten puolestaan tummempi ihon oma väri... No ihan sama, mutta paremmalta näyttää kuitenkin kuin ihan kalpeana. :)