torstai 1. syyskuuta 2011

Supistus.

Mikä hitto se oikeesti on?

Supistus on mielestäni maailman epämääräisin termi. Kukaan ei kerro mistä on kyse, miltä se tuntuu. Tiedän, mitkä asiat ja konstit siihen auttavat (keinuttelu, hieronta, kävely, suihkussa oleilu jne?), mutta en ihan aikusten oikeesti tiedä, mikä on supistus. Kaikki vain puhuvat, että nyt supistaa, tai sitten kysytään että supistaako. Mitä jos odottavalla äidillä on menossa suolessa vain joku ihan super-iso-ilmakupla? :D

Ähs, raivostuttaa olla näin aivoton keltanokka! Olen jopa muutaman kerran kysynyt muutamalta ystävältäni, että miltä se supistus oikein tuntuu ja he ovat kaiketi siihen jotakin vastanneet, mutta vastaukset ovat niin ympäripyöreitä (vaikka epäilemättä totta): kova kipu, säteilee selkään, kestää kauan jne.

Eilen sitten rohkenin kysyä tätä samaa asiaa neuvolassa ja jotenkin tuntuu, että aivan yhtä ympäripyöreän vastauksen sain sieltäkin: kova kipu, johon auttaa liike, tuntuu selässä ja ihan koko vatsassa, on ikään kuin kramppi. Sitten sainkin 5 minuutin puheen verran konstikolmosia, joilla supistusta helpottaa: lämpöpussi, suihkuttelu, lantion pyörittely, hieronta, liikkeellä olo jne.

Edelleenkin odotan jännityksellä ensimmäistä supistustani. Tai toista. Tai kolmatta? Mistäs minä tiedän, vaikka supistuksia olisi jo ollutkin, lievempänä vain. Monenlaista kipua ja tuntemusta on vatsassa nimittäin ollut. Olen vain aivan superhuono selittämään neuvolassa tai miehelleni, että nyt sattuu ja se tuntuu tältä ja tältä... Sitä paitsi ne tuntemukset ovat niin "laajoja" ja "monipuolisia", etten oikein osaa sanoa, että missä se kipu oli ja missä se on nyt ja miltä se tuntuu. Huoh!

Luultavasti tässä vauvaprojektissa käy niin, että supistuksilta en voi välttyä (Really?! :D) ja niiden tunnistaminen on sangen helppoa, kun ne alkavat. Vaikka olen vitsaillut ystävilleni, että minä varmaan yhtäkkiä vain synnytän vauvan ostoskeskuksen lattialle, tajuamatta itsekään mistä on kyse... :)


Nina

Ei kommentteja: