keskiviikko 31. elokuuta 2011

Kuka huijaa?!

Joka tuutista tulee viestiä ja mielipidettä, ettei mitään ylipientä kannata ostaa. Siis tarkoittaen nyt lähinnä vauvanvaatteita, koossa 50-56 cm. Tämä on yleinen käsitys, jopa ihmiset, jotka eivät tiedä vauvoista mitään, tietävät sen ettei niitä pikkuruisia vaatteita kannata ostaa. Ainakaan uutena. Käytettynäkin jos nyt ihan kahdet kolmet vain. Maksimissaan. Tämä käsitys pätee niin keskustelupalstoilla kuin äiti-ihmisten mielipiteissäkin.

"Osta ja panosta niihin 62 senttisiin." 

Yksi ystävistäni on "veistetty aivan eri puusta". Siinä kun muut käskevät panostaa suurempiin vaatteisiin ja olla ostamatta ainakaan niitä pikkuvaatteita, niin tämä ystäväiseni painostaa minua hamstraamaan tuota ja tätä: "Siis se vauva on sitten vain yllättävän pieni -- Nämäkin potkarit olivat meidän pojalle ihan liian suuret -- Siis tottakai sä tarvitset näitä yökkäreitä useammat, joskus yhden yön aikana näitä kuluu kolmetkin...".

Ystävältäni saatua: yökkäreitä 4 kpl.
Kahdet vastustamattoman pehmoiset ja lämpöiset potkarit. Sormet ristissä toivon, että vauvamme mahtuu näihin! :D
Kuka siis huijaa? Onko ystäväni ainut lähipiiriini neito, joka on tarvinnut 56 cm vaatteita ihan tosissaan? Onko kaikkien muiden vauvat kasvaneet kahdessa yössä ulos 5:lla alkavista vaatteista ja siirtyneet suoraan "suuriin" vaatteisiin? Hmmm? Tai syntyneet 65 cm pitkinä?

Sanotaan, että niitä vaatteita ei tarvitse olla kuin kolme jokaista: yksi päälle, yksi pesuun ja yksi kuivumaan. Tämä äiti-ystäväni on aivan eri mieltä; hänen mielestään vaatteita todellakin tarvitaan enemmän ja siksi toiseksi pyykinkoneen ei tarvitse huutaa jatkuvalla syötöllä. Onhan se nyt kiva vaihtaa lapselle puhdas (ja kuiva) body päälle, jos rinnuksille sattuu mustikoita ja puklua.

Bodeja, joita emme todellakaan enempää tarvitsisi... Eh-he-he.
Mutta oikein Espritin bodejakin oli tarjolla...
Kai aina nyt sukille ja tumpuille on käyttöä...?

Ystäväni vauva käyttää jo kokoa 62, joten nyt meille tarjoillaan hopeatarjottimella koko ajan ihania ja houkuttelevia vaatteita, joista minun on älyttömän vaikeaa kieltäytyä... :) Joten tilanne on nyt se, että lipasto pursuilee liitoksistaan ihania vaatteita, kaikkia emme luultavasti ehdi käyttää, mutta ainakaan meidän perheessämme ei ressata pyykkivuoroista tai käytetä yhtiä ja samoja vaatteita päivästä toiseen, vaikka olisivat vähän likaisiakin.

Odotan vain mielenkiinnolla, millaiset ovat sitten omat kokemukseni vaatteiden kanssa.



Nina

Ei kommentteja: