torstai 18. elokuuta 2011

Netissä ja neuvolassa diagnosoitua.

Valitin kipeästä kyljestäni, siis semijärjettömästä kehonosasta, jonka särkyä en ymmärrä... Noh, kivun syy selvisi neuvolassa: vauvammehan siellä oikealla kyljellä kellii koko painollaan. Jopa neuvolantätimme (joka oli muuten jälleen kerran sijainen...) päivitteli ääneen, että kyljessäni täytyy tuntua melkoinen paine. Ja voi kyllä, painehan se siellä...

Neuvolakäyntimme jälkeen olen oppinut paikallistamaan lapsukaistamme paremmin. Tai sitten hän on vain kasvanut, tai hän liikkuu eri tavalla. Tai jotain. Eniveis, osaan jo vähän ennakoida lapseni liikkeitä ja kun tunnen, että hän on liikkeellä kohti kylkeäni, laitan käteni kyljelleni ja hellästi laitan vastaan. Tiedoksi kaikille lietsojille, että en paina enkä tietoisesti vammauta lastani, vaan laitan vastaan. Alussa tämä tuntui itsellenikin vähän brutaalilta, vaikka muistan muun muassa ystävieni aikoinaan painelleen vatsaansa, kun heidän vauvansa uiskentelivat kipeästi kylkiluiden väliin. Siitä aiheutuva kipu ja mieheni "painostus" kuitenkin saivat minutkin sitten "rajoittamaan" pikkuisemme uimapaikkoja. Ja huh, kun se helpottaa oloa!

Toinen vinha vaiva on kiusannut minua ehkä viimeisen viikon. Kipeät sormien nivelet. Aluksi ajattelin nukkuneeni jotenkin todella huonossa asennossa, mutta kun kipuilua jatkui läpi päivän, tajusin ettei kyse ollut nukkumisasennosta. Havaitsin sormissani lievää turvotusta, joten ajattelin kipuilun johtuvan turvotuksesta.

Sitten yksi päivä päätin tehdä sen, mistä monet ovat varoittaneet: katsoin netin keskustelupalstalta, mistä mahtaa olla kyse. Ja tottakai siellä moni "lääkärikandin paperit" suorittanut diagnosoi tämän tyyppiset kivut reumaksi, jota toki itsekin olin pienessä päässäni miettinyt... Onneksi päädyin sitten myös Kaksplussan keskustelupalstalle, jossa tämä vaiva todettiin raskauteen kuuluvana kehon löystymisenä. Eli siinä missä lantioni löystyy ja antaa periksi, niin samalla tavalla tapahtuu muuallakin kehossa.

Sormien kipeät nivelet kuitenkin raivostuttavat, sormia ei saa koukkuun ja yksinkertaisesti asioista ei saa kunnolla kiinni tai kunnon otetta. Olisi mielenkiintoista tietää, että onko tämä yleinenkin vaiva raskaana olevilla ja että kuinka tätä voisi helpottaa...?



Nina

Ei kommentteja: