perjantai 26. elokuuta 2011

Elämäni ilman hiustenpidennyksiä.

Noin kolme vuotta elämästäni ehti pyörähtää, kun olin ja elin hiustenpidennysten hurmoksessa. Eikä siinä mitään ole vikaa, jos ei huomioida sitä, että melko kalliiksihan se tuli: ajoittain pitää tilata uutta tukkaa, tukkaa ei voi hoitaa kaupan halpismyrkyillä ja maksaapa tuo kampaajalla istuminenkin.



Itse käytin kaikki vuodet sinettipidennyksiä ja niistä myös kovasti pidin. Ne tuntuivat kohtalaisen luonnollisilta ja ennen kaikkea näyttivät siltä! Toisin kuin olen kuullut teippipidennysten näyttävän. Tukkani ei mennyt kovinkaan pahasti takkuun, mutta kuten jo ehkä alkutekstistä voi päätellä, minä panostin hiustuotteisiin eli ostin vain kampaamotuotteita. Lisäksi tietysti hoidin tukkaani hyvin: harjasin juuri oikeanlaisella harjalla, laitoin yöksi letin jne.

 Tigin lämpösuojia. S-Fa
Jos jonkinlaista "nostattavaa" tuotetta on tullut kokeiltua, jotta oma kuontalo olisi kuohkea eikä roikkuisi päätä myöden... Näistä jokainen jäi milteipä käyttämättä. Eivät varmastikaan huonoja, mutta minun tukalleni eivät sopineet.

Lisäkkeet pysyivät todella hyvinä, kunnes minuun iski ahneus. Halusin aina vain lisää tukkaa ja entistä pidempänä. Otatutin vanhat tuuhennukset pois ja tilasin tilalle uudet, jotka maksoivat 300 euroa. Kukapa olisi arvannut, että tämä kallis satsi oli todella paskalaatuista hiusta (painotetaan tässä nyt, että kyse siis todella oli aidosta hiuksesta, ei mistään Cybershopin kuiduista): tukka oli järkyttävän takussa jatkuvasti. Ihan yksi lysti mitä ainetta kokeilin tai miten hellästi rakkaudella yritin niitä hoitaa – tukka oli takussa. Lähes rastoina.



Hiukset sai harjata puoliväkivalloin auki vähintään kerran päivässä. Ja vaikka koitin harjauksen suorittaa varsin levollisella mielellä ja hellällä otteella, tukkaa lähti niputtain irti. Kaiken kivan lisäksi oma tukkani veti tästä suuret herneet ja katkeili, eli lyheni ja oheni reippaasti. Monen monta kertaa sanoin paskoista hiuksista luottokampaajalleni, että tässä ei nyt laatu kohtaa ja etkö huomaa kuinka hiustenpidennykset ovat ohentuneet ja katkeilleet. Luvatusta pituudesta ja tuuheudesta oli lopussa jäljellä vain murto-osa. Aina sain kuitenkin vastaukseksi sen, ettei maahantuoja voi luvata parasta mahdollista laatua, "Kaikki hiuksethan ovat yksilöllisiä" ja että miten todistaisimme maahantuojalle, että olen hoitanut tukkaani hyvin. Eli kuulemma valitusprosessi on niin monimutkainen, ettei siihen kannata lähteä.

Tässä muutama tuote, joilla koitin tukkaani silottaa ja pelastaa pehkoni takuilta:

Goldwellin kosteuttava suihke ei sopinut pidennyksille lainkaan.
KMS:n Silksheenistä tykkäsin kovasti!

Sanomattakin selvää, että luottokampaajani pisteet laskivat silmissä.

Yritin sinnitellä päivä päivältä ohenevan takkutukan kanssa, mutta muutaman kuukauden pohdiskeltuani (ja kerätessäni hillitöntä raivoa pidennyksiä kohtaan), päätin otattaa ne pois.

Samalla päätin muuttaa lookiani vähän lyhentämällä tukan olkapäille ulottuvaksi sekä vaalentamalla sitä jokusen asteen. Tukkani on jo monta vuotta pitkä ja tummanruskea, joten ehkäpä tämä muutos oli ihan tervetullut. Koska olen raskaana, vaalennusprosessi on tietysti hidas, emmehän uskalla käyttää mitään aivokallon läpi porautuvia superhapetteita. Tällä hetkellä tukkani on siis omituisen värinen, mutta matkalla kohti jotakin kivaa vaaleanruskeaa sävyä.

Lisäksi tukkani on ihanan helppohoitoinen! Sitä ei tarvitse föönata, ei oikeastaan edes harjata. Sinettejä ja niiden repimistä, esimerkiksi tukkaa harjatessa, ei tarvitse varoa. Omaa sisukkuuttaan vaatii tietysti se pointti, että oma tukka tuntuu hyvin, hyvin ohuelta hiirenhännältä, kun on tullut totuttua keinotekoisen paksuun tukkaan. Siltikin, tietynlainen vapaus on koittanut! <3


Nämä tuotteet ovat käytössä nyt. On ollut jännä huomata, kuinka jotkut tuotteet sopivat lyhyempään vaalennettuun tukkaani, mutta eivät pitkiin tummiin pidennyksillä. Eli jäivät aikanaan käyttämättä, mutta nyt ovat kovassa käytössä. Esimerkiksi Tigin sarja on ehtinyt jo uudistuakin tässä välissä... :D


 





Aion nauttia tästä helposta elämästä hiusteni suhteen täysin rinnoin. Tarkoitus ei ollut kuitenkaan mollata pidennyksiä, ne ajavat asiansa vuosia, jos ne ovat laadukkaat ja kunnon kampaajan laittamat. Ehkä vielä joskus ne roikkuvat taas takaraivossani...



Nina

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo goldwellin tuote ei sisällä hoitavia ainesosia sillä se on kampaussuihke ;)