keskiviikko 10. elokuuta 2011

Onko joku ajanut mua kylkeen?

Siltä nimittäin tuntuu. Kylkeäni nimittäin särkee KOKO ajan. Aluksi vain autossa istuessa, nykyään myös sohvalla makoillessa. Rrrraivostuttavaa!

Vähän kuin selkää särkisi, muttei sinnepäinkään. Kipu tuntuu oikealla puolella, kylkiluiden alla. Ja vain oikean puolen kylkiluissa. Olen huomannut, että lapsoseni kovin usein änkiää itsensä köllimään juuri oikealle puolelle, kylkiluiden äärettömään läheisyyteen. Onkohan hän siis jäynännyt ja sitonut muutamat hermoradat umpisolmulle luiden ympärille?

Raskaudesta tämä kipu ehdottomasti johtuu, sillä en ole koskaan eläissäni tuntenut moista. Outoa tässä kaikessa kuitenkin on kummallisen hyvin voiva selkäni. Kärsin nimittäin skolioosista, lievästä sellaisesta tosin, mutta se kuitenkin on vaivannut minua jo teini-iästä lähtien vinhana kipuiluna alaselässä. Luonnollisesti olen sitten pelännyt koko nuoruuteni, että raskauteni tulee olemaan vähintäänkin helvetillistä, kun selkäparkani ei kestä painoa. Vaan nytpä tuntuu, että se kestäisi? ...kop, kop...? Ne vähäisetkin kivut ovat tyystin kadonneet raskauden aikana ja nyt voin nukkua vaikkapa kellon ympäri, ilman että selkäni ilmoittaa polttavalla kivullaan, että nyt on noustava. Tai voisin, jos nukkuminen ylipäätään enää onnistuisi... Murrur.

Pakko muuten tunnustaa, että heräsin viime yönä siihen, kun nukuin vatsallani. SIIS VATSALLANI! Raskausviikolla 31+0! Ja minullahan on jo melkoisen suuri vatsa. Ihmettelette kenties, että kuinka hitossa se on mahdollista. Niin ihmettelen minäkin. Sen lisäksi ihmettelen, että missä ovat äidinvaistoni, missä? Vauva-parkani on varmaan ollut aivan lytistyksissä ja minä (kerrankin) vedän sikeesti unta palloon. Höh.

Noh, tämän postauksen pointti oli, että tämä kylkikipu on omituista. Enkä tiedä mikä siihen auttaisi. Tai ovatko kylkiluuni katkenneet. Tai katkeamassa.

Lisäksi on pakko kertoa, että vauvan mystiset ja kummallisen rytmiset "naputukset" ovat selvinneet! Pikkuisellanihan on hikka! :D Tämänkin tiedon kanssamme jakoi vau.fi.



Nina

Ps. Mittasin ihan piruuttani vatsani ympärysmitan ja näytti 107 cm. HUUUUAAAHH! :O

Ei kommentteja: