keskiviikko 17. elokuuta 2011

Kirjallisuutta pikkuiselle.

Olen huomannut kirppareilla, että lastenkirjat maksavat aivan hunajaisia mansikoita! Pikku-Ullan repimä ja piirtämä Nalle Puhin 5-sivuinen satukirja (josta tosiaan ne 3 sivua on revitty irti) maksaa 7 euroa. SEITSEMÄN EUROA! Whatta fakin fak?! Aivan äimänkäkenä olen ihmetellyt, että maksavatko lastenkirjat sitten uutenakin niin sietämättömän paljon, että niitä myydään (Lue: kehdataan myydä) käytettynäkin tuollaisilla hinnoilla?

Minä kun olen haaveillut, että ruokin lapseni ilmiömäistä nerokkuutta heti vauvasta alkaen lukemalla hänelle klassikoita ja vähän-vähemmän-klassikoita sekä ruokin hänen visuaalista kyvykkyyttään ostamalla pikkuiselle pehmokirjoja, joissa on paljon värikkäitä kuvia. Suunnitelmissa oli näitä hakea kirppareilta, mutta tähän mennessä saldona on kolme kovakantista kirjaa ja yksi pehmokirja. Ne löytyivät hintaluokassa "kohtuullinen" ja laatuluokassa "siisti, ainakin kakaton".




Ei kai niitä kirjoja sataa-viittäsataa tarvitakaan, mutta sitä vain haluaisi lukea (ihan jo omaakin napaa ajatellen) useampaa kuin viittä eri satua. Ja lisäksi omasta lapsuudesta sitä muistaa ihania satuja ja kirjoja, joita toivoisi nyt löytävänsä. Esimerkiksi Mauri Kunnaksen kirjoja on vain saatava. Piste. Vähän sama kun sitä haluaa ostaa tulevalle silmäterälleen Alfred J. Kvakin dvd-kokoelman, jotta pienet silmät seuraisivat jotain muuta kuin nykyaikana tulevia kakkapiirrettyjä. :)

Totesin tässä yksi päivä, että Huuto.net on tässäkin ongelmatilanteessa todellinen auttava käsi. Sieltä löytyi vaikka ja kuinka lasten kirjoja, ja niitä myytiin paketteina: monta kirjaa könttisummalla. Ylipäätään suurin osa kirjoista oli kohtuuhintaisia. Itse voitin huudon 15 kirjasta hintaan 17 euroa. Taputan itseäni päähän, odotan Posti-Patea taas kovasti ja toivon, että kirjat ovat yhtä hyvässä kunnossa kuin niiden luvattiin olevan.



Nina

Ei kommentteja: